Träning, planering och föreberedelser

DSC_0478

 

Nu står nya träningar och nya tävlingar för dörren. Det kommer bli intensiva veckor framöver, precis som jag vill ha det.

Briman och jag laddar för en tävling i Danmark. Den laddningen innebär mycket planering med i princip allt. Brimans foderstat har idag höjts till den vanliga tävlingsfoderstaten.  Träningarna planeras in i minsta detalj inför avfärd. Det kommer bli träningar för både Ubbe och Mattias.

Jag planerar alla dagar fram till tävling med både vad jag ska träna på, samt intensiteten så att det till exempel inte blir tufft för många dagar i rad.

Briman är såklart nyskodd och nyklippt, inte för nära tävlingen men inte heller för länge ifrån.

Sofia har redan börjat förbereda tävlingsskåpet, vad ska köpas nytt, vad ligger på rätt plats osv.

DSC_0511

Just nu jobbar jag väldigt mycket lösgörande och rakriktning. Det blir mycket flytta undan skänkeln och jobba tempoväxlingar på raka spår mot spegeln så att jag har kontroll på vart bakbenen trampar in.

DSC_0526

 

I det lösgörande arbetet har jag oftast träns på Briman, men när jag rider mer program och programdelar blir det kandar.

DSC_0530

DSC_0485

 

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Härlig helg

1
Härlig höstig bild med min fina Briman

 

Vi har haft en intensiv helg, det har varit kurs på gården med flera gäster. Samtidigt har vår webbmaster varit på besök och tagit massvis med fina bilder och filmer.

Som vanligt har jag också trimmat alla hästar och haft en del lektioner. I helgen har vi också travat på alla våra unghästar.

Uppdatering med bilder och mer kommer imorgon. Nu dags att vila huvudet på kudden ett par timmar!

KRAM

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Bilder från Ubbe träningen

DSC_0496Blå outfit..

Jag är verkligen jättenöjd med träningen. Den här gången kändes både Briman och Copper på hugget och jag fick massor med tips med mig. Ubbe tog först Briman från marken, här övade han väldigt mycket lydnad. En sak jag bad om hjälp med var ryggningarna. Briman blir ofta lite släpande med frambenen och jag får sällan mer än betyg sex på ryggningarna. Ubbe ryggade Briman från marken och han gör exakt likadant där som när jag sitter på. Därför ska jag själv börja rygga Briman för hand lite mer nu igen för att se om det blir bättre.

DSC_0499

Ni kanske kommer ihåg att jag inte alls var nöjd med känslan efter förra Ubbe träningen, den som var precis innan Djursholm? Jag måste bara berätta att jag hela passet satt och tänkte vilken skillnad det var på Briman. Jag är så glad att han känns såhär pigg igen och jag måste verkligen lagra den här känslan så jag vet hur han är när han mår bra. Det är verkligen lätt att klandra sig själv i ett sånt läge som det blev på Djursholm, det är så svårt att läsa av hästarna i alla situationer och jag är lättad att han mår så bra nu igen.

När det gäller Briman så måste han alltid vara på heslpänn, jag ska “hänga lite löst” då är han som bäst. Skämt åsido, om Briman verkar normal är något fel, är han taggad, skrapar med frambenen och bockar vid ridning, ja då är allt som det ska vara.

 

DSC_0502

När jag kom upp på ryggen övade vi väldigt mycket tempo-kontroll. Både i skritten och traven smyger Briman iväg utan att jag märker det, och faktum är att jag låter honom göra det. Jag gillar verkligen Ubbes undervising, den påminner så mycket om min egen och jag tycker att det låter som att jag tränar mig själv många gånger. Men jag vet ju redan allt det här? Hur kommer det sig att jag inte kan tillämpa samma saker lika snabbt när jag själv  sitter på ryggen? Det är därför ridnigen kräver ett extra ögonpar, för att man helt enkelt inte är lika snabb när man sitter på.

DSC_0506

Vi jobbade mest små travsteg med Briman, ett jogging tempo där han skulle vara helt eftergiven. Jag fick träna på att ge tygel utan att Briman sprang på och gav sig iväg. Efter ett tag blev han mycket bättre och då bestämde vi oss för att pröva några passage och piaffsteg. Det var en härlig känsla att gå in i passagen, Briman var helt på mina hjälper och riktigt elekrisk. Ubbe tyckte att jag gav lite stora hjälper och påpekade att jag först skulle driva med vaden. När jag drev med vaden reagerade Briman lagom och jag måste verkligen komma ihåg den känslan. Att inte ta sporren först utan att testa med vaden innan. Både i passagen och piaffen märkte jag stor skillnad när jag red på det här sättet.

DSC_0536
Ubbe illustruerar tempo-kontroll med handen

DSC_0551
Ginger är såklart med och kollar in träningen.. 

Ubbe tog även Copper från marken först. Hon blev snabbare och snabbare och man såg att hon verkligen började förstå ännu mer vad piaff handlar om.

I ridningen har jag lite svårt med att få Copper att behålla energin i samlingen. Hon dör lätt när jag samlar upp. Ubbe jobbade mycket med korta steg i traven och jag upplevde en stor skillnad på hennes sätt att ta i när jag kom upp på hästryggen.

DSC_0556 DSC_0568DSC_0579

 

Innan vi började piaffa Copper så gick Ubbe brevid mig i skritten, han ville visa exakt hur långsamt hon skulle gå innan jag gick mot piaffen. Hon piaffade verkligen kanon efter Ubbes instruktioner.

Jag är så tacksam över Ubbes hjälp och det känns verkligen som att jag får specialist hjälp med piaffen och passagen men även väldigt bra tips i det vanliga lösgörande arbetet också.

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Filmer från gårdagens träning

Fina hästarna! Är så glad över att Briman är tillbaka i sin vanliga shape. Även så otroligt impad av Coppers teknik.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Ubbe träning och coaching med Nina

DSC_0464

 

Idag har både Nina och Ubbe varit på Brolöten, så det har varit en intensiv träningsdag.

Jag är supernöjd med dagen, jag känner mig jätteinspirerad efter mötet med Nina Stark hon hjälper mig verkligen att tänka “outside the box” i min satsning.

Ubbe och jag hittade återigen rätt knappar på Briman och mot slutet flög han fram.

Mer bilder och mer från träningen imorgon.

KRAM

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Ny hemsida för Lyckås!

IMG_3806.PNG

Som ni vet shoppade jag galet mycket hos Lyckås Ridsport nyligen. Eftersom butiken har nya ägare har de valt att göra om hemsidan, med en ny webbshopp. Det finns massor med nya varor och mer nytt är påväg in. Jag personligen gillar verkligen designen på den nya sidan.

Jag håller också på att göra en än så länge hemlig beställning. Kommer bli så bra! Ni får veta först såklart. :)

Här kommer ledtråd ett…  ;)

DSC_0804
Ledtråd ett, stor beställning på gång.. 

KRAM

 

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Höstmys bilder..

DSC_0293
Sofia stänger av solariumet när jag och Briman går till ridhuset..

DSC_0298
Wisse säger hej och undrar när det är hans tur att få träna igen? 

DSC_0301 Mamma är så duktig och ser alltid till att det är fint utanför stallet.. 

DSC_0303
Jag och Copper

DSC_0312

 

DSC_0324

 

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Tack för alla förslag!

DSC_0827

Hej, Dalwhinnie 1 här, jag väldigt imponerad över alla förslag på smeknamn till mig. Själv gillar jag Win bäst, som att vinna liksom, jag har ju redan en etta bakom mitt namn så jag tycker det passar bra.

Mamma tycker däremot det är lite svårt att uttala så det blir Winnie ibland men jag lyssnar på det med.

Så i fortsättningen när ni kommer till Brolöten lyssnar jag på Win!

Tack! /Win

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Film på copper

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Dag två med plantskolan

DSC_0299
Redo för träning..

Idag kändes allt så mycket bättre från start, Copper var mjukare och lättare och jag kunde påverka henne mycket mer från början. Idag kom jag också ihåg att rida mer skänkelvikning som lösgörande arbete från start. Liane såg skillnad direkt och vi kunde börja med rörelserna tidigare.

DSC_0307
Coppers outfit, Lami-cell lindor från Lyckås och BR-boots köpta i Holland

DSC_0323

 

DSC_0346

I galoppen började vi med tempoväxlingar och svag öppna, med det arbetet släppte hon igenom mer i bogarna och fick en rundare och finare galopp. Vi gjorde många enkla byten och jag valde också att göra dem i serpentiner vilket var lite svårare än på diagonalen. När de enkla bytena fungerade bra provade jag två byten åt båda håll och båda var superfina oc rena. Liane tyckte då vi skulle ta en paus och börja med lite mer travarbete istället för att sedan komma tillbaka till bytena igen.

DSC_0358 DSC_0419 DSC_0421
Byte

DSC_0433

Liane konstaterade att jag behöver jobba väldigt mycket skolor i traven, både för att de behöver förbättras och för att hon blir mycket bättre eftersom hon släpper igenom mer i öppnorna och slutorna.

DSC_0442 DSC_0448
Fin trav
DSC_0453
Hundarna ska alltid vara med och övervaka och kommer alltid in till Liane just när jag rider.

Vi avslutade passet med att pröva ett byte åt varje håll igen, och båda var stora luftiga och rena! Duktiga Copper jag var så himla glad med dagens pass och alla bra tips jag fick.

DSC_0367
Liane och jag med en av de nya plantorna Susanna Hellström

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar