Mina favoriter Jag älskar tränsen och kandaret från både Passier och OS (Otto Shumacher) här är bild på Joy i sitt nya passier träns. Om det blir Passier eller OS kandar får vi testa oss fran till. Jag har även prövat ut eb Antares sadel till Joy, samma märke som jag rider me på Briman.Dalwhinnie är så snygg i sitt OS träns. 

Kram

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Lite mer om Joy

Det ska bli så roligt att utbilda den här fina tjejen. Hon är sju är gammal och dotter till Linas fina Jouleen Af Högberget. Pappa är First Wish och morfar är Biggles, det innebär att hon har exakt samma blodslinje som min Wisse. 

Hon har haft samma ägare sedan födseln, Carina Hedin från Mockfjärd som gjort ett bra arbete att utbilda både henne och Jullan.

Nu ska vi i lugn o ro lära känna varandra och lägga upp en bra plan för våren.

Idag har jag också varit i Danmark och hämtat hem ännu en häst. Så spännande, vilken vecka det här har varit! 

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Att välja utrustning..

DSC_0552

Det är verkligen roligt att välja och tänka ut vilken utrustning Joy ska ha. Jag utgår självklart från vad som passar mig bäst och vad jag tycker fungerat bäst och varit mest hållbart på mina andra hästar. Igår gjorde vi ett besök på Lyckås Ridsport för att köpa det viktigaste till Joy.

Vi inhandlade hagskydd av märket eskadron, supersnygga! Utetäcke och innetäcke från Bucas.

tr joy

Dagens nya träningsoutfit blev grå Mias lindor, Antares sadel och ett grått shabrak från Equiline. Tränset på bilden är från HRS, jag fick det i födelsedagspresent av mina vänner.

Jag tycker att Passier tränstet som Briman har på översta bilden är superbra. Dessutom är det väldigt snyggt med en enfärgad bred nosgrimma på hästar med stor vit bläs.

Till passiertränset hade jag nog tänkt ett OS pannband med guldfärgade stenar. Vad tror ni, visst borde hon bli riktigt snygg i  det?

pannband 3

Eftersom Joy är sju ska hon snart ha kandar också, det ska bli väldigt kul att passa ut det med. :)

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Ny häst i stallet, film..

Låt mig presentera en ny del av Dressage Team Brolin. Här är Wish4Joy!

http://youtu.be/GDBBgTwB8xo


Publicerad i Hem | 4 Kommentarer

En filt…

DSC_0051

Just nu är det en filt med stjärnor som är ny i ridhuset, Briman ser allt som förändras och han har väldigt lätt för att fokusera på just detta.

För mig blir den mentala utmaningen att fokusera på allt utom just denna filt. Briman är nog den häst som testat mitt tålamod mest av alla. Busiga lilla häst.

Jag brukar ställa ifrån det hästarna är rädd för, just för att få bort blicken därifrån. Sedan brukar jag ha dem lite rundare i formen när jag rider förbi det som de är rädda för.

Jag känner ingen häst som är så rädd för saker hemma, men som bryr sig så lite för saker på tävling som Briman. Kan det handla om en viss fokusring kanske? :)

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Bilder från förra veckans Ubbe träning, jag känner mig ur fas..

DSC_0815

Jag ska vara ärlig nu. Jag är extremt i ofas efter en tids sjukdom, jag rider inte lika bra som jag brukar och jag har inte alls samma ork som tidigare. Igår hade jag feber igen, lite panik har jag nu fått klart att det med största sannolikhet är en vanlig förkylning. Jag är svag och extra mottaglig. Men vad är egentligen oddsen att jag blir förkyld mindre än en vecka efter jag avslutat sista penicillinkuren.

Briman har fått gå lite lättare sedan jag började rida igen, det passar inte honom alls. Jag kan ju tycka att han kanske kan va extra snäll mot sin matte nu när jag haft det lite kämpigt. Våra kära hästar fungerar sällan så, ni vet väl själva hur bra det brukar gå att rida när ni mår dåligt, är ledsna eller arga? Det fungerar inte alls, så inte nog med att jag inte har samma ork som tidigare det känns inte toppen i träningen just nu.

DSC_0867

Jag fick jättebra hjälp av Ubbe förra veckan men jag och Briman pratar verkligen inte alls samma språk just nu. Han är väldigt laddad, vilket är positivt men det kokar lätt över och blir svårhanterad. Det som ska vara roligaste passet på dagen, att träna Briman känns inte riktigt lika motiverande som vanligt eftersom att vi inte pratar samma språk och jag märker att jag inte kan ge allt. Det hänger väl egentligen på att Briman märker det, han känner att jag inte är på topp och då fungerar vi inte.

Den här hästen kräver och förtjänar att man ger allt varje pass, men just nu går det helt enkelt inte. Jag vet att det är en övergångsfas, jag vet att jag är lite orättvis mot mig själv. Jag vill bara så mycket mer!!!

DSC_0877

 

Pepp mottages tacksamt!

KRAM

Publicerad i Hem | 7 Kommentarer

Letar unghäst!

(null)

Jag letar lovande unghäst, 5-7 år. Har letat ett tag nu och skulle behöva lite hjälp.

Kommer att åka till Danmark och Skåne den kommande veckan igen och leta. Hör av er om ni vet något! :info@broloten.se

Kram

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Fler bilder från gårdagens träning

DSC_0883

Oj så fin han var igår Whin, jag är verkligen jättenöjd med träningen. Vi började som sagt med att Mattias red ett kortare pass. Jag såg direkt här att Mattias var snabbare än mig, han fick tillbaka honom mycket mer och lite bättre reaktioner på hjälperna.

Det blev sen mycket lättare för mig när jag satt upp, Whin var känsligare och jag visste hur jag skulle rida.

DSC_0917

Vi flyttade undan skänkeln både i trav och galopp. Så fort Whin började bromsa red jag några meter rakt fram i lite längre steg och sedan flyttade jag undan skänkeln igen. Detta fungerade kanon och efter ett tag gjorde vi lite böjning mot sluta i både trav och galopp.

DSC_0923

Vi övade också väldigt mycket övergångar, Whin behöver bli lite snabbare i reaktionen både i fattning och avsaktning inför bytena. Dock gör han väldigt fin förvänd galopp just nu. :)

DSC_0925

 

Vi var väldigt nöjda med passet, och ganska snygga också eller hur? Älskar mina nya congacsstövlar från Petrie, beställda genom Lyckås Ridsport. Förstår ni hur glad jag blev när jag insåg att mitt boomerang skärp är i samma färg? :) Även de nya ridbyxorna från pikuer passade riktigt bra till stövlarna.

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Mattias träning

(null)

(null)

Idag har Whin och jag varit på Mattias träning. Vad som var kul idag var att Mattias red Whin först. Jag tyckte det var jättekul att se Mattias jobba Whin och jag kände direkt att han blev lite snabbare på hjälperna när jag satt upp efter. Kul när man märker skillnad direkt.

Måste återigen påpeka hur viktigt jag tycker det är att en tränare vill sitta upp ibland på sina elevers hästar. Jag själv tycker det är så mycket lättare att undervisa om jag vet hur det känns.

Har massa bilder men de kommer imorgon! Nu måste jag hinna sova lite.

Natti

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Ett par till Petrie stövlar!

(null)

Nu har sista paret Petrie stövlar kommit. Det är mina träningsstövlar. Modellen heter olympic och färgen heter congac. Även dessa stövlar är beställda genom Lyckås Ridsport

Nu återstår arbetet att gå in tre par stövlar! Vilket i-lans problem. Känner mig oförskämt bortskämd men jag tillbringar största delen av dagarna till häst. Dessutom är det sju år sedan jag köpte stövlar så det var verkligen dags!

Idag har jag ridit några av de yngre hästarna i tävlingsstövlarna. Det är lite lättare att sitta på de hästarna och de kräver inte lika mycket koncentration så jag sparar med att rida Briman med stövlarna tills jag har ridit in dem ordentligt.

Just nu sitter jag med blöta strumpor i de nya congacsstövlarna efter att ha cyklat i dem på motionscykel och sprungit i trappan x-antal gånger.

Tackar för alla förslag och utser roligaste förslaget till att få stövlarna mjuka.

Det förslaget var: Låt någon annan rida in dem åt dig ;) haha tanken har verkligen aldrig slagit mig. Dessutom är det inte så många som har min benlängd. Ska man bli fin får man helt enkelt lida pin!!!

Kram

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer