Säker häst i jul

Det här är en av filmerna jag gjorde tillsammans med Agria.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Gårdagens träning med Copper

Trots snökaos och blixthalka gav jag mig iväg på träning. Såhär i efterhand insåg jag att jag kanske borde stannat hemma men det var väl värt resan då Copper dansade som aldrig förr.

Jag har jobbat mycket med mindre hjälper i serierna och Liane såg stor skillnad och tyckte de var jätttefina.

Piruetterna måste fortfarande bli bättre galopp och mer styrka men här jobbade vi mycket sluta innan vi gick in och vände och det tog Copper riktigt bra.

Hela passet gick ut på kvickare reaktion för både hand och skänkel. Jag är lite för långsam själv med handen och Liane tyckte jag skulle vibrera lite för en lättare kontakt.

I traven bara flög hon fram och jag fick till bästa piaff och passagen hittills. Roligt med mina plantskolekamrater som alla tyckte hon var fin och berömde vår förbättring.

Nu ska både jag och hästarna vara lediga några dagar och det tycker jag att vi kan vara med gott samvete nu.

Visst är hon läcker?

Kram

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Mindre hjälper

https://instagram.com/p/BcpTojMHkkO/

Jag har jobbar väldigt mycket med att göra mindre serier i bytena, vilken skillnad va?

Så nöjd med Copper på dagens plantskola.

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Fina Whitney

Nya skydd från Equito

Whitney har varit så rolig att rida senaste veckan och jag var verkligen spänd för att se om Mattias såg förbättringen.

Hon skötte sig kanon även idag och det känns som jag lärt mig henne lite bättre nu. Hon börjar komma till mer samling och vila på steget. Känns faktiskt lite som att hon låter mig vara närmare henne, visst är det konstigt? Men bra känns de i alla fall.

 

Vi tränade väldigt mycket tempoväxlingar och övergångar som Whitney tog riktigt bra, så ridbar och samarbetsvillig. Helt klart bästa träningspasset någonsin.

Mattias tyckte också att hon biffat på sig mycket mer i kroppen och det är roligt för då har senaste månadens jobb gett resultat.

Vi avslutade med rena byten åt varje håll och det är bara att konstatera att när hon vill, ja då är inget svårt.

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Julbestyr

Oj vad fort tiden har gått i december. Min egna adventskalender står oöppnad på nattygsbordet och nu får ja lite dåligt samvete.

Vi har kurs på gården och jag har som vanligt ridit och haft träningar. Men har försök få undan en helt del jobb inför årskiftet. Det är mycket som ska bli klart innan 2018 och jag börjar känna mig lite stressad. Planering inför jul, nyår och alla kurser är alltså i full gång.

Vi blir som vanligt kvar hemma med hästarna men jag kommer vara borta en weekend nästa helg så nu vill jag verkligen få allt klart innan.

Nästa vecka börjar med Mattias träningar och sedan plantskola.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Att vara med räknas också

I dagens dressyrvärld så pratas det väldigt mycket om kvalitén på hästarna. Världens bästa hästar har inga brister. Som dressyrryttare på toppen måste man se över sitt material och hitta rätt hästar. Absolut, jag kan till viss del hålla med, och tittar jag i backspegeln på min egen karriär så kanske vissa hästar har tagit mer än de gett mig. Eller är det verkligen så?

Kanske blir många bekväma och begränsar sig lite för att de inte har just den hästen med stort H. Jag har fått höra kommentarer från andra som att “ska jag rida GP måste man ju göra det på ordentliga procent”. Andra kommentarer är “jag tävlar bara om jag vet att jag har en chans att vinna”. Den hästen kommer aldrig bli en GP häst så därför är det inget för mig att satsa på. Men hur många är vi då som rider GP med placeringar i Sverige? Fortfarande inte så himla många..

Jag får också kommentarer om jag visar upp en häst i Flyinge eller Falsterbo att det här är inte en häst för dig att satsa på. Nej det kanske jag redan visste, att den hästen inte kommer ta mig hela vägen, men just nu har den faktiskt tagit mig till Falsterbo. Jag vill självklart också sitta på de bästa hästarna, men jag skulle aldrig minska antalet hästar att rida till en eller ingen bara för att de jag har inte är tillräckligt bra. Min mamma har lärt mig att vi rider på det vi har och så gör man det bästa av det.

Copper är ett bra exempel, när Briman nu vilar efter ännu en skada så har jag en häst hemma i stallet att träna piaff, passage och byten i varje på. Hur utvecklande är inte det för min egen ridning? Det är en möjlighet jag aldrig hade fått om vi gett upp Copper för att hon inte presterade topp. Jag vet inte vad framtiden säger om just Coppers karriär men jag vet att jag aldrig kommer att ångra att jag inte bytte ut henne mot en treåring efter allt hon lärt mig. Hon har lärt mig, uthållighet, tålamod, att rida ston och relationen till sin häst på ett helt nytt sätt. Hon är så rolig att rida och jag lär mig så mycket. Hon kommer göra mig ännu mer förberedd på nästkommande stjärnor och det är jag så tacksam för.

Jag vet att Kyra alltid uppmanar att man ska rida så mycket man kan, varje häst lär dig något. Jag uppmanar att man inte ska drömma sig iväg från nuet utan jobba med det man har och också uppskatta de individer man faktiskt fungerar med. Gräset är inte alltid grönare på andra sidan och vi alla kan inte köpa hästar för miljoner.

Jag älskar att utbilda och tävla hästar och det kommer jag fortsätta göra. Självklart ska jag se över materialet då och då, men jag kommer inte använda det som en ursäkt att jag inte lyckas.

KRAM

Publicerad i Hem | 18 Kommentarer

Dagens Copper för Jeanna

https://instagram.com/p/BcVStFrnyPp/

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Bilder och uppdatering från Friends

Vad säger ni om den här hejjarklacken? Vilken dröm! Emilie Nyreröds fans hade ansträngt sig ordentligt..

Nu har jag äntligen lyckats lösa kopplingen mellan min dator och min kamera så nu kan jag ladda upp bilder från helgen. Här kommer lite av mina favoriter från helgen.

Helgens bästa kommentatorer var helt klar Catrine Dofour och Patrik Kittel

Sweden International Horse Show har verkligen ansträngt sig för dressyren. Hela helgen var det ett väldigt bra tema med duktiga kommentatorer som gav ryttarna positiv feedback och gjorde det hela roligare för publiken. Föredömligt för sporten och fantastiskt för både publik och ryttare. Den här tävlingen är ett evenemang i världsklass för ryttarna och vi ska vara så glada att vi har flera nationella klasser med i sammanhanget.

Dressyrens bakgrund

Varje år har det varit olika färger på bakgrunden vid dressyrbanan, häftigt och lite annorlunda. Jag gillar dock förra årets bakgrund med spanska ridskolan i ljusblått bättre. Det blev bättre bilder och gav en ännu lyxigare känsla, eller vad tycker ni som var där?

Jag var också bjuden på Lövstas mingel och Tinne och Antonia kan man inte tacka tillräckligt många gånger för allt de lägger ner på Lövsta Future Challange. Dressyren har utvecklats så mycket sedan det startade och vi är så många som rider GP lite tack vare detta koncept.

Hästen på allas läppar.. Dante Weltino

Jag gjorde ett test och ställde frågan ganska många gånger under helgen; Vilken häst här hade du velat ha? Alla ger samma svar… Dante Weltino. Roligt att få se Therese på hemmaplan en gång till i år och jag måste bara hålla med, vilka otroliga kvalitéer han har.

Mina tjejer

Vi passade på att bjuda med alla medhjälpare i helgen, alla turades om med lite olika föreställningar så stallet rullade på hemma men det var kul att ha nästan hela teamet på plats och få umgås i lite annan miljö än i stallet.

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Full fart på Brolöten

Idag har jag tränat sex hästar och packat upp från helgen. Efter det åkte jag och besiktade en häst som ska säljas. Nu sitter jag på kontoret och sedan ska jag till ett ridhus och ha träningar ikväll, så det är verkligen fullt ös.

Imorgon kommer Jeanna och tränar och på onsdag bär det av till Skåne för två dagars Team-träff med knytkalaset. Till helgen är det kurs på Brolöten. Så det blir en intensiv men rolig vecka.

Såklart har jag dragit på mig en förkylning i helgen men laddar med ingefära shots för att inte bli sämre.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Fantastiska hästar..

Oj vilket startfält i dagens topp 10. Jag slås av hur många olika modeller på hästar som tävlar på den här nivån. Men alla har en sak gemensamt. Dagens bästa hästarna har ingen svaghet, de har tre riktigt bra gångarter. Helt fantastiska individer, blir nästan lite svårt att välja en favorit. Kanske skulle man fylla hela stallet med allihopa 😉

Tycker det är väldigt intressant att studera ryttarna. Isabell är helt klart världens skickligaste ryttare, men hon rider med lite större hjälper och styrka. Helene Langenhanenberg och Cathrine Dafour rider båda med så små hjälper att man inte ens ser vad de gör. Det imponerar så mycket på mig.

Dagens guldstjärna går till Patrik Kittel som sitter bättre än någonsin. Han måste jobbat väldigt mycket med sitsen och nu är de bara så bra!

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar