Bilder från fredag

Brille kittad för träning

Hästarna var så fina idag och jag går omkring i något typ av lyckorus, glad att jag tog mig i kragen att åka till skåne och glad över mina fina hästar.

 

Fina lindor, paddar och boots från Lyckås Ridsport

Snygg Brille

Hur snygg?

 

Vi valde att skritta fram extra länge idag och Brille blev mycket lugnare.. Kommer bli många promenader framöver..


Den galoppen..

Mitt team! <3

Så tacksam över hästarna, teamet och alla som gör det möjligt för mig att satsa, idag var verkligen en grym dag på många sätt. Fler filmer kommer!

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Guldstjärna till hästarna

Valbonne va helt magisk idag! Mer filmer och bilder kommer.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Fina hästar

Duktiga hästar har nu tagit sig ner till Skåne tack vare Torstenssons lastbilar.

Först ut var Brille som aldrig gjort en såhär lång resa och var lite spänd för miljön men han skötte sig superbra mot slutet.

Eftersom det är testryttare på bruksprovet valde vi att låta Mattias känna på Valbonne idag, han var så fin! Peppad för imorgon mer filmer och bilder kommer.

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

En sån där dag..

Idag längtade jag verkligen efter t-shirt väder… Usch så många fel det blev senaste dygnet. Igår kväll fick en av våra hästar kolik så vi har väntat på veterinär och vakat hela natten. Alla har varit jätteduktiga och hjälp till men man blir orolig och väldigt trött när man inte kan sova mellan kontrollerna.

Lastbilen som ska på turné enligt plan på torsdag startade såklart inte igår, när jag väl får igång den idag är det varningslampor som lyser och den måste in på en verkstad. Nu hoppas vi att allt löser sig imorgon så jag kommer iväg på min skånetripp.

Dessutom fick vi såklart strömavbrott i morse och alla hästar var som popcorn att rida i det mörka ridhuset när löven blåste in under sargkanten, vissa blev faktiskt bara longerade idag.

Ny tag imorgon i snöstormen, vill ha sommar nu!

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Brille hos tandläkaren

I torsdags var Brille hos tandläkaren igen för att kolla upp hans tänder efter förra besöket för 6 månader sedan.

Han hade ju lite besvär som visade sig både i ridning men även hade påverkat vikten lite. Nu är han rundare i kroppen och känns fin att rida så det var kul att se hur det såg ut.

Brille var väldigt fin och vi jämnade till lite där det behövdes, jag gjorde också upp en plan för de andra hästarnas tänder och kommer åka med alla här under våren för att hålla regelbundenheten.

Vill påminna alla att det är smart att kolla hästarnas munnar cirka en gång per år och inte gå och vänta tills hästen får besvär utan hellre kolla innan. Vi gör det på klinik men det finns många duktiga veterinärer som kommer ut till stallen som kan raspa och plocka bort eventuella tänder.

Jag vet hästar som ridits med tandfrakturer utan att ägarna märkt det så det är ju inte alltid heller hästarna protesterar om de har ont.

Lie som gjorde tänderna på Brille och gör alla mina hästar sa att hon brukar rekommendera hästägare att göra tänderna i samband med vaccinering. På detta sätt håller man koll på att det blir gjort varje år.

KRAM

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Födelsedagsbestyr

Det var full fart i helgen med först middag med vänner för att fira mig och Chrille, vi fyller nämligen dagarna efter varandra.

Sen har vi haft en lugn helg med tårta och vänner som varit på besök. Hästarna har gått fint även om blåsten gör att de är extra på tå just nu.

Så var man ett år äldre och lite visare, tänker att ja borde rida lite bättre för varje år äldre jag blir. Lite mer erfarenhet, timmar i sadeln och lite mer ödmjuk för varje år som går..

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Kandar på flera hästar

Det är faktiskt roligt att så många av mina hästar i stallet har tagit ett steg framåt. Förut var det mestadels träns som putsades efter jag ridit klart men nu är det hela fyra hästar som jobbas med kandar regelbundet. Briman, Copper, Brille och Whin, lite häftigt att ha fyra hästar på den nivån.

Jag växlar fortfarande med träns och vissa av dem går fortfarande lite mer på träns än kandar.

Dessutom så har jag oftast samma stång och bridong som jag själv gillar.

Tvådelad bridong och ergonomisk stäng med mycket tungfrihet.

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Dagens ungdomar..

Det debatteras mycket kring om det var bättre förr, jag har min uppfattning och säkert många andra som driver stall delar mina erfarenheter.

Att ha häst är ingenting som tar en timme om dagen, det är ingen boll du packar ner i väskan och tar med hem. Det mesta kring hästar är tungt, kallt, blött och tar emot, det är tungt att packa höpåsar, det är tungt att dra en skottkärra, det är långt till hagarna.

Men hur härligt är det inte när man lyckas? Lilla Belle på bilden ovan var så stolt när hon tillsammans med mig i oktober klarade av att mocka en av mina hästars boxar och köra ut kärran. Hennes högsta önskan är att varje dag få hjälpa till att klä på tävlingshästarna. Hon vill lära sig, hon vill vara med djuren och hon vill vara med de som kan i det här fallet, med mig.

Belles mamma tycker det är bra att hennes barn får vara med i stallet. Vi kallar det inte jobba, vi kallar det hjälpa till, vara med och lära. Vi har en härlig gemenskap, lär känna varandra och vi lär känna hästarna. När Belle är med mig i stallet hinner jag hjälpa henne mer med sin häst. Vi hjälps åt och det är en “win-win”. Däremot är inte alla barn som Belle och förmodligen beror det på att det finns en skräck att låta ungdomarna hjälpa till för att man tror att de blir för tufft.

Majoriteten av barn och ungdomar i Sverige rör sig för lite och sitter stilla för mycket. En grupp motionerar knappt alls, varken i skolan eller på fritiden. Det visar ny regeringsrapport från Centrum för idrottsforskning. Lite motion, stillasittande, många timmar framför skärmar. Ni kan läsa hela artikeln här

Så det kanske är lite bra ändå, att det finns barn som Belle och många andra som forfarande vill röra på sig hjälpa till och vara med. Jag tror de här tjejerna och killarna kommer behövas om 15-20år..

KRAM

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Jeanna träning med 3 hästar

Idag kom Jeanna till oss igen och det är verkligen guld värt att få ha tränaren på hemmaplan.

Idag hade jag lyxen att rida både Copper, Whin och Whitney.

På Copper har jag lagt jättemycket jobb på piruettgaloppen och Jeanna såg stor skillnad. Vi gjorde till och med några riktiga helpiruetter. Däremot hade vi glömt att träna på en hel del annat så jag fick lite bakläxa att jag måste jobba mer på alla delarna. Dock väldigt stolt över Copper som är så fin i kontakten och gör sitt bästa hela tiden.

Guldstjärnan går dock till Whin, det var de bästa passet någonsin och han verkligen blänkte till idag. Så glad och nöjd med hans utveckling. Ska redigera lite filmer ikväll så ni får se!

Sist Jeanna såg Whitney hängde jag lite löst i Flyinge och det var roligt att få visa upp en avspänd och samarbetsvillig häst. Jag fick träna mycket tempoväxlingar men vi vågade oss också på lite skolor och byten. Många bra tips att trimma vidare på.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Planering i excel

Oj vilken tur att man har excel när man gör alla jobbscheman och hästarnas planering.

Nu är jag verkligen igång med alla listor, haha alla som jobbar med mig vet att jag är manisk med listor men jag gillar att ha kontroll.

Idag har vi också haft stallmöte med alla på gården och det känns jättebra med lite ordning och reda inför våren.

Ovan ser ni min grovplanering inför bruksprovet. Känns som ett bra upplägg.

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar