Inspirerad av Kyr

20140420-221926.jpg

Precis tittat klart på wc-finalen från Lyon. Samtidigt sitter jag och filar på min egna Kyr. Jag vill göra om några vägar i galoppen och behöver få det klart innan SM.

Åsikter om från mig om dagens final, jag är grymt imponerad av Tinne! Wow vilken ritt! Valegros uppvisning var också en klass för sig. Härlig inställning hon verkar ha den där Charlotte Dujardin, så ödmjuk. En sann förebild!

Diamond Hill imponerade inte på mig idag, stora missar och ekipaget såg inte samspelt ut, var för mig svårt att förstå att hon var hela 6% bättre än Tinne? Men det är alltid lätt att ha åsikter och tycka saker när man sitter hemma i Tv soffan. Vad tyckte ni?

Bästa musiken har helt klart Edward Gal, helt min typ av musik med härlig power!

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Glad påsk

DSC_0846

 

Vi har haft en härlig dag i solen på uteridbanan, jag blir lite bättre för varje dag.

Glad påsk på er!

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Back in the saddle

DSC_0462

Nu har jag äntligen varit uppe på hästryggen igen. Jag och Briman åkte hem till Ubbe för lite piaffträning och på slutet av passet satt jag själv upp för att känna på Briman,

Jag har varit på flera läkarbesök och även tre besök hos tandläkaren denna vecka och sakta men säkert börjar min kropp återgå till det normala. Det är en del kvar, svullnaden i näsan och hjärnskakningen gör att jag har huvudvärk och blir väldigt trött. Jag har lärt mig mina läxor sedan tidigare att det alltid är viktigt att lyssna på kroppen. Därför kommer jag låta kroppen ta den tid den behöver innan jag tar i för mycket.

DSC_0514

 

 

 

Ubbe är som vanligt fenomenal i sin kommunikation med Briman, från att vara lite tittig, pigg och okoncentrerad så lyckas Ubbe få honom att dansa bredvid sig.

Störst skillnad märker jag när jag kommer upp på ryggen själv, vid Ubbes markarbete blir han så mycket mer framför skänkeln och observant på mig. Jag behöver inte längre ta någon diskussion med eftergiften på tygeln utan han är redan där på rätt ställe.

DSC_0571

 

Jag fick väldigt bra tips av Ubbe hur jag skulle jobba passagen och vi red sluta i passage, en ny svår övning som gör Briman starkare och mer igenom. På slutet gjorde jag fantastisk fina övergångar. Återigen blir jag förvånad hur mycket Ubbes undervisning påminner om Ankys, de är ute efter precis samma sak vilket passar mig och Briman perfekt!

Jag har fått många frågor här i bloggen vad som händer med mina andra hästar, nu när jag är på benen igen ska jag försöka göra lite inlägg om dem!

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Filmklipp från küren..

20

Många har bett om att få se lite film från küren, här kommer ett klipp!

Kram

 

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Har du hästen för mig?

6

Just nu händer det mycket i min satsning och efter lite omstrukturering i stallet letar jag nu efter lite påläggskalvar. Jag tyckte det kändes som en bra idé att försöka knyta lite kontakter genom bloggen.

Jag letar i nuläget inte efter en häst att köpa utan i första hand ett samarbete med uppfödare eller hästägare, som på lång sikt förhoppningsvis kan leda till ett riktigt fint samarbete eller senare köp.

Jag har stor erfarenhet av unghästutbildning och är väldigt målmedveten när jag jobbar med hästar, jag försöker alltid få ut det bästa av varje individ. Resan med min GP-häst Briman tycker jag själv är ett bra exempel på det, en häst jag utbildat själv sedan han var fyra år gammal.

Så vet ni någon fin häst som står utan ryttare eller en uppfödare som behöver hjälp med utbildningen av sin häst. Skicka gärna ett mail på: info@broloten.se, de får gärna vara den lite större modellen av häst och jag avskräcks inte om de är lite busiga eller har lite temperament.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Fler bilder från den internationella tävlingen

DSC_0409 Stallgången med mitt tävlingsskåp

DSC_0411
Jorindes tävlingshäst som vann U25 klassen och hon tränar också för Anky 

DSC_0413
Ankys hästskötare som var med och hjälpte Ankys elever, se den lilla dammen bakom, en härlig miljö på en tävlingsplats..

DSC_0414Lastbilsparkeringen, många väljer att parkera och campa ihop med flaggor så man ser vilket lag som bor vart.. Det är också galler med staket runt stallet med vakter. Vakterna skriver alltid upp vilka som passerar grindarna kvälls och nattetid så hästarna är väldigt trygga. 

14Tältstallarna som hade en liten annan modell än de vanliga tävlingsboxar vi är vana vid i Sverige..

 

 

DSC_0425
Framridning..

 

DSC_0435

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Ett steg i taget..

20140410-130254.jpg

Många undrar vad det var som hände? Jag måste börja med att säga att man kan aldrig vara nog försiktig. En till regel jag nu har skapat är att man alltid har hjälm vid i och urlastning när man ska transportera häst. Alltid också hjälm när man ska fånga lösa hästar. Hjälmen hade inte hjälpt mina ansiktsskador men den hade dämpat hjärnskakningen en hel del.

Man kan alltid lära sig något av olyckor, i mitt fall var jag väldigt trött efter resa när olyckan va framme. Lärdomen blir att inte sätta sig i den situationen igen.

Igår fick jag ett fint blombud av Anky och teamet. Det värmde verkligen. Jag tackar alla som skickar blommor, hör av sig med meddelanden. Det gör allt lite lättare.

Vi var på sjukhuset igår och jag fick mer medecin. Tyvärr kan man inte avgöra om det krävs operation av näsan än. Det blir en specialist som ska titta på måndag igen. Nu håller vi tummarna att jag slipper opereras.

Bästa lilla Lina är här och rider mina hästar, vilken tur att hon ställer upp. Tjejerna i stallet och min familj har alla varit helt underbara. Skönt att ni håller ställningarna nu när jag inte kan hjälpa till.

Kram

Publicerad i Hem | 8 Kommentarer

När olyckan är framme

20140408-165719.jpg

En olycka händer så lätt. Vill börja med att säga att jag under omständigheterna mår bra. Jag har fått bästa tänkbara hjälp. Jag var med om en olycka i söndags med en häst som kom lös. Endast skador i ansiktet med bland annat bruten näsa och tandfrakturer. Jag sjukskriven minst en vecka. Beror lite på om det blir operation i ansiktet eller ej.

Ta hand om varandra och kom ihåg att man kan aldrig vara nog försiktig.

Publicerad i Hem | 13 Kommentarer

Jag och Anky nöjda, en domare inte så nöjd..

16

 

Jag och Anky var jättenöjda med dagens kür, vi hade så fin piaff och passage och riktigt bra energi.

Däremot var domarna galet oense, en domare hade mig på 71% och en på 59% jag brukar inte klaga men det är inte riktigt acceptabelt, speciellt inte i en kür.

Det jag tar med mig från dagen är den fina känslan i piaffen och passagen, allt jag lärt mig helgen från Anky och hur roligt jag haft här.

Nu sitter jag och Jennie Larsson i lastbilen och njuter av helgen vi hoppas vi kan vara med om något liknande ganska snart igen.

Kram

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Vilodag idag, kür imorgon!

12Träningen i morse..

I morse red vi alla elever tidigt för Anky, vi satt på hästarna före sju på morgonen och kom in på banan innan det blivit ljust.

Vi hade ett bra pass och jag red igenom några av vägarna i küren och fick lite tips från Anky.

Det blev en del övergångar också mycket snabba växlingar mellan passage och trav och jag fick Briman fin framme för skänkeln och på hjälperna.

Efter träningen pysslade vi ordentligt med Briman, promenerade, betade och tog and om alla saker. Sedan hejade vi på några av våra teamkompisar.

Efter lunch tog vi en paus på Ankys inrådan, vi åkte tillsammans in till staden, var en sväng vid havet och hade en lugn eftermiddag med god mat.

1525045_10152373034805159_1820437099_n
Jullan

Väl tillbaka var det dags för soundcheck och sedan heja på min kompis Juliette Ramel som hade valt att rida specialen istället för küren- Duktiga Jullan vann! Det var så roligt att få höra svenska nationalsången och jag blev lite rörd. Det är jättekul att se hennes framgång och utveckling.

13Bild från gårdagens GP, fin va :)

Nu är det dags att sova och ladda upp inför sista dagen imorgon, kürfinal!

KRAM

 

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer