Före och efter bilder på Copper..

copper

 

Det är tre år mellan bilderna.. Lite upplyftande denna måndagsmorgon.

IMG_9808

 

KRAM E

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Bilder och mer från clinicen med Patrik Kittel

IMG_9820

Åh jag är verkligen superglad att Equestrian Academy gav mig chansen att rida på den här clinicen.

Vi fick först börja med en kort presentation av oss och vår häst. Jag red ihop med Cecilia Bergåkra och vi skulle illustrera bäst på din nivå, Msv B.

Patrik började med att berätta att han känner mig väl och att är det någon man kan kalla envis så är det mig. Emelie ger inte upp skrattade Patrik..

Vi fick börja med öppna i trav där Patrik tyckte jag skulle ha mindre halsböjning och mer framdel in. Dessutom ville han att jag skulle släppa benen ännu mer så jag inte klämde.

I galoppen har jag haft problem med vänster öppna och här fick jag en jättebra övning. Jag fick rida höger galopp men ställa över som i en så kallad “fövänd öppna” till vänster. Copper släppte till riktigt fint och det är verkligen något jag tar med mig.

Vi gjorde också galoppslutor och Copper var superduktig i både slutorna och bytena. Patrik tyckte jag skulle växla lite mer tempo i slutorna och även rakställa lite oftare och göra olika längd på slutorna så att jag inte alltid red 60 meter sluta utan vågade variera.

Vi fick många positiva kommentarer och jag är otroligt tacksam för alla hjälp och tips. Jag är väldigt stolt över Copper det har verkligen skett en stor utveckling senaste tiden.

Patrik är som vanligt otroligt underhållande och lätt att lyssna på, jag tror alla var mycket nöjda med dagen, både publik, ryttare och arrangörer.

IMG_9821 IMG_9828 IMG_9832 IMG_9835 IMG_9836 IMG_9840 IMG_9849 IMG_9857 IMG_9858 IMG_9864 IMG_9876 IMG_9892 IMG_9906 IMG_9951

 

Kram E

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Bildbomb från igår, del 1 framridning

IMG_9663

Jag hade en duktig fotograf med igår som fotade mig och Copper, tack Elin för alla fina bilder. Alltså gud vad fin min häst blivit!!!!

IMG_9664 IMG_9667 IMG_9677 IMG_9690 IMG_9693 IMG_9694 IMG_9701 IMG_9705 IMG_9707 IMG_9709 IMG_9711 IMG_9718 IMG_9721 IMG_9722 IMG_9736 IMG_9738 IMG_9750 IMG_9755 IMG_9760 IMG_9782 IMG_9784 IMG_9785 IMG_9786 IMG_9800 IMG_9801 IMG_9808

 

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Expressen..

smal

Expressen har valt att göra både TV och artikel om mitt inlägg, mer läser ni här..

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Duktiga hästar 

Båda hästarna har varit fantastiskt duktiga idag. Jag red fyra starter inom loppet av två timmar. Båda hästarna har gjort starter över 70% och jag är jättenöjd. Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Tävling och clinic


Idag har vi en intensiv dag framför oss! Först ska Ramses och Foxi tävla två klasser var på Segersta. 

Ikväll är det Clinic med Patrik på Rävsta, ska bli superkul! Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Upprörd så det gör ont..

smalBild lånad från http://matildaholmstrom.blogg.se/

Det finns ett ämne jag med avsikt aldrig valt att ta upp här i bloggen, nämligen kroppsidealet hos ryttare. Efter en bild på instagram idag kan jag inte låta bli att skriva om det här ämnet.

Bilden ovan är tagen på en skyltdocka hos en av våra största kedjor med ridsports utrustning i Sverige. Hur sjutton ska den här tjejen kunna rida? På allvar? Hur tänkte de när de tog in den här skyltdockan i butiken och satte på henne ett par ridbyxor?

En av de största anledningarna jag valt att inte skriva om det här ämnet tidigare är för att jag inte vill väcka massa idéer i mina följares huvuden. Trots att jag skriver om hur fel jag tycker idealet är så kan det missuppfattas eller väcka tankar hos ungdomar.

Ridsport är ingen lätt sport när det gäller kroppsfixering, av flera anledningar enligt mig. Ryttarens kropp hamnar ständigt i fokus under ridpassen, tränarnas roll är att korrigera hur vi använder våra kroppar. Speglar i olika vinklar avslöjar hur våra kroppar ser ut under våra träningspass, jag har till exempel aldrig haft spegel när jag springer. Vi har också den lilla detaljen att vi vill väga rätt när vi sitter på våra älskade djur och dessutom skulle jag vilja påstå att en stor del av kläderna vi använder inte alltid är helt sportsligt anpassade.. Jag har aldrig känt mig fet i ett par löparbrallor eller skidbyxor, men det finns många ridbyxor med en vass knapp som skaver mitt i naveln. Dessutom en frack som slutar vid byxkanten, har du den minsta lilla mage så hänger du smickrande ut den med vita ridbyxor mitt i sadeln.

Utvecklingen har gått framåt, fler och fler ridbyxor är av funktionsmaterial och sitter skönare och bättre. Så hur kan en ridsportbutik klä på en skyltdocka med längd 180cm och vikt ca 45kg och sälja ridbyxor. Jag fattar det bara inte? Om en enda flicka har blivit påverkad av den här skyltdockan och tänker på vad hon äter när hon kommer hem så är det en flicka för mycket.

Ridsport är en idrott, man måste äta för att kunna prestera, det är inget fel att träna sig i form. Det gör de flesta av nutidens mest framgångsrika ryttare som är riktigt duktiga med detta. Det kommer en yngre liga ryttare nu, som tränar på gym och äter vettigt de ser ut som atleter inte som benrangel, även om det historisk sätt finns information om att många ryttare slarvat med kosten.

Vi måste våga visa ungdomarna att alla kvinnor har olika kroppar, att det är okej att vara olika. Att vi är bra på olika saker och har olika förutsättningar. Att man alltid gör ett bättre resultat när man har rätt energi i kroppen. Att man presterar bäst när man tar hand om sin kropp. En del behöver träna mer, andra behöver äta mer.

Skulle kunna skriva en roman, men det här får räcka för nu.

Kram E

Publicerad i Hem | 21 Kommentarer

Practice makes perfect

DSC_0599

Såhär sitter jag varje dag på alla hästar numer, alltså jag har fortfarande jättesvårt att känna om hästen står helt rätt i halten. Jag märker att det är lättare om man tittar på bogarna, är det helt jämna är ofta bakbenen jämna. Efter att ha börjat tänka mer på halterna ställer sig alla hästarna så mycket bättre, hur kan jag slarvat med det här innan?

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Nya shabrak

DSC_0704

Under Göteborg Horse Show införskaffade jag dessa supersnygga shabrak från Equito och de invigdes idag. Fina va?? Min favorit är det vita med den mörka kanten som Copper fick ha idag. Så snyggt!

DSC_0717

 

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Min häst <3

Åh Copper har blivit så fin! Jag väljer den här hästen som ett bevis på att jag kan rida..

Älskar Shakiras nya låt “Try Everything” passar det vi håller på med ganska bra…

 

I won’t give up, no I won’t give in
‘Til I reach the end and then I’ll start again
No I won’t leave, I wanna try everything
I wanna try even though I could fail
I won’t give up, no I won’t give in
‘Til I reach the end and then I’ll start again
No, I won’t leave, I wanna try everything
I wanna try even though I could fail

KRAM E

Publicerad i Hem | 1 Kommentar