Film på när Copper vinner Msv B:4

Jag är så himla nöjd med den här ritten, jisses vad fin hon blivit. Hon blev lite laddad mot slutet, men tänk att det bara är andra gången hon går den här klassen.

Fina, fina Copper. <3

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Lite bilder från dagen

DSC_1327 DSC_1342 DSC_1352 DSC_1353 DSC_1361 DSC_1376 DSC_1400 DSC_1407 DSC_1412 DSC_1414 DSC_1415 DSC_1417

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Seger!!!

  

Copper vinner sin andra Msvb 4 på hela 67%!!! Så glad 

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Dream team

  

Asså wow vilken dag! Samurai och jag gjorse vår debut ihop på hela 74,2%. Detta innebär att vi är direktkvalade till Flyinge i höst och har gjort första kvalet till Falsterbo. 

Lina och Lazzie är nu klara för Falsterbo de vann klassen. Visst har jag valt fina hästar? Tänk att jag hittade dem samma dag. Tack Chrille för att du ger mig förtroendet att rida din fina häst. 

Tack alla andra som är med och stöttar, dreamteam! <3 

Kran

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Dessa övergångar

 

 

11171719_10153642033196953_985973938_o

Just nu tränar jag väldigt mycket unghästar, det är väldigt lätt att fastna i en motions, uppvisningsridning kanske ännu mer på de ygre hästarna. Med de äldre hästarna har jag en utarbetad plan, jag vet exakt upplägget för varje pass. På till exempel Briman och Copper är planen klar, jag vet vilka lösgörande övningar som fungerar och jag vet vad som behövs när det inte fungerar. De har också svårare rörelser i sina program som man automatiskt tränar på. Övergångar och förhållningar är ett måste för dessa rörelser.

11180361_10153642033191953_1907272545_o

När jag sätter mig upp på en fyraåring måste jag vara tydlig med planen mot mig själv så att det inte bara blir ett rast/joggingpass. Jag försöker göra planen innan jag sätter foten i stigbygeln för att få ut mesta möjliga av passet.

Redan med en ung häst är det jätteviktigt att de lär sig jogga fram i en lägre lite längre form så de får sträcka ut halsen och strecha ryggen. Här gör jag en hel del tempoväxlingar i traven från början, försöker hitta de kortare stegen. Övergångar mellan skritt och trav är tufft för en ung häst och det är svårt att hålla formen, jag brukar vänta med övergångarna mellan gångarterna in i passet tills jag rider lite mer träningsform för att lättare hålla formen.

När jag väl börjar sitta ner växlar jag väldigt mycket mellan kortare och längre steg samt övergångar, här är det inte antalet övergångar utan hur resultatet faktiskt blir, några gånger kan jag förberda en avsaktning, men om hästen går upp i form tar jag igenom och rider vidare, jag fullföljer aldrig avsaktningen.

Hästarna lär sig av att göra rätt, oftast är det lättare för en yngre häst att fatta galopp från trav, men just nu tränar jag en fyraåring som har lättare att fatta från skritt. Därför börjar jag alltid fatta från skritt på just den hästen, då blir sedan fattningen från trav lättare.

Jag aktar mig väldigt mycket från att rida varv på varv utan övergångar, det är också jätteviktigt att växkla linjer på de yngre hästarna så att man inte bara fastnar på volten eller fyrkanten. In på kvarstlinjen, rid serpentiner, volt tillbaka. Det blir ananrs enformigt även för hästarna. Varierar man linjer är det också lättare att märka om hästen spårar.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Tips för att få svansen fin på tävling

fiskben

Hos mig flätar vi alltid hästarna med en fiskbensfläta i svansen före tävling jag tycker svansarna blir riktigt fina då, innan vi flätar är svansarna nybadade med Head & Shoulders shmapo.

 

 

DSC_0637

När vi sen tar ut svansarna använder jag Cowboy magics spray och som sista finish deras gel. Dessa produkter tycker jag är suprbra för att få snygg svans till tävling.

0531-cowboy-magic-removes-manure-urine_1

 

svans

 

DSC_0764

På Copper gör jag också en inbakad fläta högst upp i svansen, det blir riktigt snyggt på henne.

Fin svans på sista bilden men kräver som saagt lite förarbete ;)

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Jag vill ha fler!!!

DSC_0460

Dessa ridbyxor är bara sååå sköna, vill verkligen ha fler av dem. Visst är de snygga? De är av märket Equiline och köpta hos Lyckås Ridsport.

  

 Nu kör också Lyckås en tävling där man kan vinna en helgkurs hos oss på Brolöten. Var med och tävla! Klicka här för att veta mer.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Debut och lagplacering

  

Idag har jag gjort La3 debut med Kismi, vi är jättenöjda och laget slutade tvåa i omgången och även totalt. 

Tack bästa klubben GARK för bra gemenskap och min bästa vän Anna, kul att få rida i lag tillsammans. 

Kristin och Allie gjorde även de debut ihop och oj vad de blänkte ibland. Det kommer bli riktigt bra ihop med lite träning. 

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

I Danmark i tre dagar

  

Jag har varit och coachat Felicia och Payback i Odense på JBK horse show. De gjorde två fina jämna ritter på 67%. Det är verkligen kul att vara iväg och träna mina elever på stora Internationella tävlingar. I morse hann jag även se en hel del fina GP ekipage som trimmade inför GP, bland annat Tinne och Benetton Dream. 

Nu är jag dock hemma igen!

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Läget med Briman

 
Oj vad många som frågar om Briman :) stort tack för det! 

Briman mår bra, det är trots allt bara drygt en månad sedan vi vann Intermediere II. 

Däremot har jag fattat ett beslut, på grund av väldigt stor variation på våra resultat har jag bestämt mig för att utreda detta vidare. Ena tävlingen fungerar allt som det ska, nästa gång fungerar ingenting. 

Det ser ut som att Briman på något sätt blir begränsad med sin syreupptagning och jag har valt att försöka göra ett par åtgärder och testa om det hjälper. Allt för att Briman ska må bra och fungera till 100. 

Detta innebär att vi just nu tränar på som vanligt, inga långa pass eller tävlingar just nu. Jag har också bestämt mig för att skippa Senior SM som går nu i maj. Känns varken rättvist mot honom eller mig när vi har så bra resultat i bagaget att starta när set finns frågetecken. Synd såklart men jag väljer att blicka framåt. Förhoppningsvis har jag ett svar på varför Briman ibland presterar 100% och ibland inte alls vill. Det känns faktiskt riktigt bra. 

Om allt går som det ska blir det GP-start till hösten igen. Under tiden ska jag testa lite olika saker och upplägg. Hoppas på att kunna berätta mer och delge er allt här i bloggen när jag vet mer. 

Träningen med Briman just nu är faktiskt riktigt härlig. Bekymmerslös är käsnlan när jag rider. Vi leker med de svåraste sakerna men får träna utan att känna press med träning och tävling. Alla förtjänar en sådan period ibland och attans var rolig han är att rida just nu. <3

Vi får se hur allt blir, just nu är en sak viktigast att en av de viktigaste individerna i mitt liv mår bra och fungerar som han ska. Allt för dig Briman. 

  
 Kram

Publicerad i Hem | 4 Kommentarer