Tre hästar tränade för Liane

   
Idag fick även Ramses följa med på träning hos Liane. Han skötte sig verkligen kanon och jobbade på superbra. Hela upplevelsen var miljöträning för honom och han fick väldigt fina lovord från Liane. 

Copper och Whin var med idag med och jag måste säga det att jag är rätt trött ikväll efter att ha tränat tre hästar lektion samt ridit fem hemma.

 
  
Mer bilder och text om träningen kommer!

Kram 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Att göra en kür..

DSC_0017

Anledningen till att jag gör en Msv B-kür är att jag ska tävla den nästa helg på Gripens meeting.

Det första jag gör när jag ska göra en kür är att tänka ut vilka vägar som passar hästen bäst. Till exempel i Coppers fall vill jag ha öppnorna på kvartslinjen. Hon gör väldigt bra travökningar så därför har jag valt att börja och sluta med detta på meddellinjen. Man rider sedan upp sina tänkta vägar. Klockar och ser att det fungerar, nu behövde jag ändra lite, till exempel för att komma ut i rätt varv gör jag ett enkelt byte på medellinjen.

Jag dubbelkollar också att alla rörelser som ska vara med är med i programmet, man kan alltid ta med sådant som inte är med, bara det inte är högre svårighetsgrad än klassen man rider.

Jag har också valt musik som jag tycker passar bra, det blir Coldplay vi ska rida till. När programmet sitter och tiderna stämmer så filmar jag alltihopa. Tittar på det i lugn och ro att allt stämmer bra. Efter det skickar jag filmen till den som hjälper mig med musiken. Nu väntar vi på resultatet!

 

DSC_0075

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Träningen med Whin för Liane

IMG_4578 Lina och Whin

Jag har bara varit med Whin hos Liane en gång tidigare och det var för ett år sedan, mycket har hänt sedan dess och det var väldigt kul at höra vad Liane tyckte.

Whin är Lianes modell på häst, hon gillar inte riktigt mina stora långsamma hästar som Briman och Wisse utan hon är själv mer för modellen på häst som Whin är.

Det Liane gillar mest hos Whin är hans oljighet, snabba steg, känslighet och hans korta modell. Jag föll egentligen mest för tempramentet, han är lite “full i faan” och det gillar jag.. ;)

IMG_4580 IMG_4585

Vi jobbade väldigt mycket med lösgjordheten, ställningen i sidorna och sidvärtsrörleser. Väldigt många övergångar, kortare och längre steg, övergångar mellan gångarterna samt tempoväxlingar.

Liane tyckte det blev lite okontrollerat i galoppen och fick mig korta stegen en hel del, vilket både Whin och jag tyckte var jobbigt.

IMG_4595
Mellantrav


IMG_4602
Skänkelvikning

IMG_4611 IMG_4621 IMG_4635 IMG_4641
Galopp
IMG_4674 IMG_4704
Nöjda efter ett bra pass

Det var riktigt kul att höra Liane ge så mycket positiva kommentarer om Whin, hon tycker att den här modellen är rätt klass för att bli svårklasshäst. Sånt älskar man bara att höra som ryttare och ägare. ;)

Imorgon blir det träning för Liane igen, då åker vi med stora lastbilen då ska även Ramses få följa med, det blir spännande. :)

 

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Gör en Kyr till Copper

Just nu håller jag på att göra en Msv b kyr till Copper. Tänkte skriva lite mer om det här i bloggen, hur jag tänker och lägger upp det när jag skapar en kyr.

Här är ett litet klipp från träningen igår, jag har bestämt mig för Coldplay musik. Fint va?

kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Film på första riktiga träningspasset på Briman 


Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Stjärnan

DSC_0004
Bild från dagens pass..

Briman är back in business och det är svårt att med ord beskriva hur glad jag är att få rida honom igen. Fina, fina Briman! <3

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Träningen med Copper för Liane

IMG_4441

Jag har inte tränat Copper för Liane sedan sista plantskoleträning och det kändes verkligen jätteskönt att få Lianes kommentarer igen.

Varje gång jag rider för Liane så hör jag mig själv, kommentarerna är klockrena och jag skulle sagt exakt samma sak själv om jag undervisade mig själv. Det vore något, klona mig själv så jag kunde träna mig själv. ;) Risken finns dock att det hade slutat illa, lika envisa båda två, haha..

Redan från början arbetade vi reaktionen på Copper, jag tycker ofta hon låser sig och blir i sin egen bubbla. Hon svarar varken på förhållande eller framåtdrivande hjälper. Jag vet att jag måste göra mycket övergångar för att få henne kvickare och variera mer. Trots det väntar jag för länge och Liane slog huvudet på spiken direkt.

IMG_4442
Nya Mi
cklem tränset fungerar jättebra än så länge.. 

Liane tyckte också att jag skulle göra det lite mer extremt om jag inte fick reaktion. Göra halt om hon inte svarade på förhållningen, tog det för lång tid att få halt skulle jag dessutom rygga för att göra henne uppmärksam.

IMG_4487Tempoväxlingar på diagonalen.. 

Inför bytena gjorde vi väldigt mycket enkla byten samt tempoväxlingar, när galoppen och enkla bytena fungerade, blev bytena riktigt bra. Alla byten var rena luftiga och fina.

IMG_4496
Galoppombyte in action..

IMG_4504 Skänkelvikning mot mellantrav

Något som varit en av Coppers svagheter är slutorna, Liane tyckte det blivit mycket bättre men gav mig ändå två jättebra verktyg. När jag känner att det inte fungerar ska jag inte försöka rädda slutan in i det sista. Om det är bristande bjudning ska jag forssätta i skänkelvikning, vi gjorde några skänkelvikningar i mellantrav för att få loss henne i bogarna och få henne lättare åt sidan. Om lösgjordheten i sidan brister skulle jag forsätta rakt frami öppna, sedan in i sluta, sedan rakt fram i öppna igen. Om jag tappade kontrollen skulle jag gå ner i skritt eller halt även här för att få tillbaka kontrollen och fokus och för att skola Copper att vänta på mig.

IMG_4520
Halt för att få kontroll

 

IMG_4544 Riktigt fin trav med självbärighet mot slutet..

Det var otroligt stor skillnad på slutet, nu ska jag bara försöka ta med mig alla verktyg hem och försöka hitta samma känsla hemma.

IMG_4559

IMG_4436
Dagens outfit, beiga lindor från hööks med guld och bling bling boots från Lyckås Ridsport

IMG_4438
Mina nya träningsstövlar, är verkligen supernöjd med dem..

KRAM

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Träning hos Liane

IMG_4720

Idag har jag varit iväg och tränat igen för första gången på riktigt länge. Med mig hade jag Whin, Copper, Lina, Kristin, Ninja och Carrera. Det var en fullproppad bil som åkte och vi hade faktiskt en väldigt rolig eftermiddag.

Hästarna var riktigt duktiga båda två, jag är såklart mest imponerad över Whin som inte varit borta så många gånger och som idag verkligen skötte sig kanon.

Jag har massor med bilder att ladda upp. Kommer imorgon!

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Tävlingar på Brolöten!

DSC_0472

 

Ni har väl inte missat att vi har tävlingar på Brolöten 14-15 augusti?  Från fyraåringar upp till Msv B:4. Länken till anmälan i TDB hittar ni här.

 

1429333872-8084

 

KRAM

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Taggar tävling

DSC_1450

Det känns som det var jättelängesen jag tävlade! Även om det bara är ett par veckor sedan så har den här våren varit väldigt lugn och nu längtar jag verkligen efter att få tävla. Mest av allt längtar jag efter att tävla Briman.

Sista helgen i juli ska hela sex hästar från Brolöten tävla i Gripen, jag ska rida tre och tjejerna i stallet tre. Så det blir en intesiv helg precis som vi gillar.

Planeringen är redan igång för alla hästarna och idag har vi gjort planering fram tills nästa helg.

Min planering denna vecka ser ut enligt följande:

Måndag: Copper, Ramses, Vinyl, Briman och Wisse Dressyr. Whin tömkörning. Samurai longeras över cavaletti.

Tisdag: Copper och Whin träning för Liane. Ramses, Vinyl, Samurai och  Briman Dressyr. Wisse vilar.

Onsdag: Copper, Briman, Wisse, Whin, Samurai, Ramses och Vinyl dressyr.

Torsdag: Copper, Briman, Wisse, Whin, Samurai och Vinyl dressyr. Ramses longering över cavaletti.

Fredag: Copper, Briman, Wisse, Whin, Samurai, Vinyl och Ramses dressyr.

Lördag: Alla vilar, 2 *20 i skrittmaskin samt gräshage.

Söndag: Briman, Copper, Wisse och Samurai Dressyr. Whin och Vinyl tömkörning, Ramses vila.

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer