”Bäraren” till Coppers föl är här

Vi säger välkommen till Lövsta ägda Jambo som bär på Coppers föl. Hon är dräktig i dygn 60 nu och Coppers föls pappa blir alltså Bon Coeur.

Lite roligt är att i söndags placerade sig copper i Intermediere och Bon Coeur vann sin sexårsklass på 93%. Jambo bär en dyrbar last men verkar helt lugn med situationen.

Det här är bara så spännande!!

kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

VLOGG, Hur man gör en kür

 

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

VM..

Tittar just nu på terrängen, med blandade känslor. Sänder alla mina tankar till Anna och William just nu och hoppas på snabbt tillfrisknande av Qutie. <3

Jag kan inte sporten och ska va försiktig med att utrycka mig, men hur rider vissa av ryttarna egentligen? Hur har de kommit dit? Såg en canadensiska och sa, ger henne ett hinder till sedan åker hon av, ja hon åkte av. Herregud så dålig ridning, tänker på hästarna. Då menar ja nu inte de svenska ryttarna.

Samtidigt kommer en engelsman som flyger över hindren och det ser ut som en dans.

Det är i alla fall spänning på hög nivå.

Uppdatering: Ingrid Klimke, vilken mästare! Om alla kunde rida lite mer så, då skulle det va skillnad!

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Vilka stjärnor

Hästarna skötte sig så fint igår. Isidor som endast åkt lastbil en gång innan klev på och stod som ett ljus hela vägen. Måste berömma dessa tvåhästarsbilar som är så smidiga och verkar uppskattas av hästarna.

Jag började med Isidor som skulle få miljöträna på bortaplan, ett varv på lina för att se sig om sedan satt jag upp precis som hemma och hon jobbade med samma arbetsvilja som alltid. Ston som vill är bara helt fantastiska, det finns mycket i Isidors inställning som påminner om min Copper och det gillar jag.

Liane berömde alla Isidors gångarter och hennes psyke hon var imponerad av hennes balans för att bara vara tre år vilket kändes hoppfullt.

Sedan var det Brilles tur och det är mer än ett år sedan Liane såg honom sist. Bara senaste månaden har det hänt väldigt mycket med Brilles självbärighet och det var väldigt kul att få visa upp honom.

Vi övade på liksidighet och många av rörelserna i St:georg och det kändes väldigt bra att Brille nästan gick ännu bättre borta än hemma, eftersom han tidigare blivit väldigt spänd i nya miljöer.

Idag var Brille ännu bättre att rida och ni vet när man får den där känslan att man verkligen är på rätt väg. Hoppas verkligen den håller i sig ett tag, det är den vi ryttare lever på.

Det går att säga väldigt mycket om VM men viktigast för mig igår var Isabell Werths ord när hon svarade på frågan, hur kan du vara så bra?

Jag älskar hästar och jag har tålamod, man måste älska hästar och ha tålamod med hästar.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Miljöträning

 

Imorgon ska jag till Liane och träna med Isidor och Brille, det var ett tag sedan Brille var iväg och tränade och Isidor behöver en resa med träning på bortaplan innan Flyinge.

Mamma får vara hästskötare och jag rider båda hästarna efter varandra och det blir högt tempo som vanligt.

Ska försöka hinna med fyra hästar imorgon innan vi åker men vi måste åka 10.30 så det blir tidig morgon.

Nu ska jag kolla på några till VM-ekipage och andra svenska ryttaren, ni följer väl dressyren?

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Film på küren

Ville så gärna visa er hur det blev med musiken. Första gången jag rider programmet men visst är musiken bra?!

Musiken är gjord av Perus Köningsson http://dressgemusic.se/

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Bilder från gårdagen

Jag brukar alltid skratta åt kommentaren “han var såå fin på framridningen” sen… Ja det spelar ju inte så stor roll hur hästen går på framridningen för poängen kommer ju på banan.

Copper va inte sååå fin på framridningen, det blev osynk och jag blev stressad. Eftersom vi hade en stor miss på lördagen spände jag mig säkert lite extra. På slutet av framridningen började allt släppa och jag gick in med inställningen: nu gör vi en programridning, det här är träning.

Känslan blev helt annorlunda inne på banan och Copper hade en jämn bjudning lyssnade på mig på varje signal och det var riktigt roligt att rida.

Trots så mycket uppehåll i sommar på grund av vårt val att göra embryo transfer, så är hon igång med besked igen. Personbästa och placering i en klass hon startar tredje gången.

Copper gör verkligen alltid sitt bästa och det värmer i hjärtat att vi kämpat oss hit.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Tårögd

Fantastiska Copper! Idag satt den, så glad och lycklig över hennes ridbarhet och positiva inställning. Jag var tårögd när jag red ut från banan, hon kämpar så för mig och det känns så fint.

Alla ni som vet hur jag kämpar och hur jag kämpat med just Copper förstår hur glad jag är!

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Bilder från dagen

Vi hade en del småmissar men trots det fick vi 66% bara några hundradelar från placering. Jag älskar min fina Adele-musik, och jag gillar Coppers inställning. Vi har verkligen inte hunnit träna så mycket, musiken kom vid 12 idag och ändå blev det så bra.

Fina kommentarer som elegant och maffig häst är det jag tar med mig.

Kram

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Min nya kür!

Nu har vi gjort vår kür debut! 66% och första utanför placering. Så glad!

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar