Tillbaka i mitt vanliga tempo


Av massor med olika anledningar så har jag på flera månader inte tränat mer än fem hästar per dag. Den ena har varit skadad och den andra kanske har haft en vilodag. Nu är det dock så många hästar i stallet så idag blev det hela sju hästar att rida idag, och ja älskart!  

Idag var också första dagen jag satt på Valbonne och det var superkul! Redan nu kan man känna en otrolig ridbarhet och jag ser fram emot att utbilda den här hästen. Ni ser en liten filmsnutt från dagens ridpass på instagram, ni hittar mig där som Emeliebrolin1. 

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Känslan av att börja med en ny häst..

valbonne

Det finns nog ingen bättre känsla än den här pirriga nykära känslan när man plockar hem en ny häst till stallet. Alla förväntningar, drömmar och hoppet. Det är faktiskt hoppet på nästa stjärna som driver många av oss elitryttare. Det är anledningen till att vi rider så många hästar, att vi jobbar så långa dagar och fyller stallet med nya talanger.

Igår tog vi med den här snyggingen hem, Bergsjöholms Valbonne. Det är samarbetet med Stall Bergsjöholm, ägarna och uppfödarna till Nello som utökas och nu kommer även Valbonne stå i min träning.

Valbonne är en hingst efter Blue Hors Zack-Epson, han är tre år gammal.

Visst är han så snygg så man dör? Jag föll på direkten…

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Roliga dagar i Skåne 

Det är verkligen något speciellt att vara ute på turné med lastbilen. Den här gången har vi med både hästar och hundar. 

Resan ner igår gick jättebra, vi övernattade som vanligt på Hviderup och hann med en god middag hemma hos en av våra bästa vänner.

Idag har vi provridit lite hästar och snart är det dags för lunch med en av våra andra bästisar Johanna Due Boje och sedan veterinärbesök!


Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Det går bra nu..

DSC_0663

Det slog mig faktiskt idag att Briman och jag har tävlat tre tävlingar efter varandra nu i sommar och varit placerad i samtliga starter! Sex placeringar av sex möjliga, och det är verkligen ingen tillfällighet.

Det är så sällan man stannar upp och njuter när något är bra eller ger sig själv en klapp på axeln. Idag klappar jag både på Briman och mig själv, så roligt att han känns så fin just nu och så kul att allt jobb gett resultat.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Bästa Mattias

Det har verkligen varit intensivt idag, vi började tidigt med att lasta en unghäst som Chrille körde till veterinären. Briman och jag åkte till Mattias för träning och väl hemma så lastade jag bara om och åkte med en annan häst till tandläkaren. Imorgon börjar vi ännu tidigare med Mattiasträning och sedan avresa till Skåne. Chrille och jag ska titta på hästar, göra veterinärbesök och hinna träffa lite vänner.

Som ni vet har Mattias hjälpt mig länge med Briman och det är mycket tack vare honom jag faktiskt rider GP på Briman. När det blev lite turbulent mellan mig och Briman i våras bestämde jag mig för att gå tillbaka till läget jag hade när det gick som bäst, då jag tog mycket hjälp av Mattias.

Nu har vi faktiskt kommit på banan igen, vi har en bra plan och jag är så tacksam att Mattias alltid ställer upp. Han svarar alltid, han finns alltid där när jag behöver honom och han hjälper mig och jag kommer till Hviderup även om det är mitt i natten. Det är verkligen en egenskap man eftersträvar hos en tränare, det 100% engagemanget och det är tack vare Mattias som jag och Briman är tillbaka på den nivån jag hela tiden vetat att vi kan vara på.

Dagens träning var riktigt bra och jag fick mycket beröm för vår utveckling, Mattias tycker Briman är kortare från start och att jag läser av Briman bättre nu. Vi valde att arbeta mycket galopp, jobbade på saxen och serier.

Imorgon blir det mer piaff och passage arbete. Innan vi rullar mot Hviderup med en annan häst för lite mer träning på torsdag.

KRAM

 

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Copper i helgen..

DSC_0568

Fick frågan vad som hände med Copper i helgen, ja hon gick som sagt inte alls bra. Grejen är den att jag bara ridit fyra dagar efter vi tog stygnen, och det var en ren chansning att starta. En chansning som visade sig vara fel, vi var osynkade och hon kändes inte alls i form. Tyckte jag kunde pröva när det ändå var hemma…

Nu får hon trimmas igång igen och så anmäler jag mig igen när jag känner att vi är på banan…

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Jublar in Peder!


Just nu hejjar vi fram Peder Fredricssons medalj i Kungsträdgården! 


Vilken kväll!!!!


Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Cup-vinnare! Jipiie!

DSC_0957

Dagens ritt var tyvärr inte lika bra som igår, jag tror både jag och Briman var lite trötta efter flera tävlingar och mycket runt omkring. Däremot är jag nöjd med känslan, jag är jättenöjd med hans energi och jag tar på mig en stor del av missarna själv. En andraplats och fina procent ändå!

Tack alla ni som hjälpt oss den här helgen och gjort våra tävlingar helt fantastiska. Mitt bästa team och alla funktionärer med extra plus till tävlingsledare Anngelica. Men mest tack till min familj som alltid finns där och hjälper mig i alla lägen. <3

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Bilder från idag, bästa Briman

DSC_0610

Åh han var så fin idag min Briman <3 jag är så glad att vi hittat formen igen. Han är så rolig att rida och han gör mig riktigt lycklig just nu! Här kommer bildbomb från dagen!

DSC_0613 DSC_0617 DSC_0618

DSC_0620 DSC_0624 DSC_0627 DSC_0629 DSC_0640 DSC_0642 DSC_0648 DSC_0651 DSC_0652 DSC_0654 DSC_0663 DSC_0678 DSC_0679 DSC_0685 DSC_0690 DSC_0707 DSC_0715 DSC_0735 DSC_0746 DSC_0751

 

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Seger!!! 


Seger med Briman på 68,5% så fin va han idag! Kul att prestera på hemmaplan 

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar