Bra start med Felicia idag!

DSC_1041

 

Idag var det final i Div II, Felicia skötte sig kanon. Hon var riktigt fin i traven men blev lite spänd i ett hörn där vi tyvärr fick ett par missar. Jag är ändå jättenöjd med känslan, och att hon sköter sig så fint med mig med ett sånt förtroende. Så roligt att utbilda och tävla hästar när man märker utvecklingen.

Ritten räckte till en fjärdeplats, laget kom tyvärr precis utanför pallen på en tredjeplats. Sofia och Garantino var också med och gjorde en fin ritt.

Imorgon är det Coppers och Allies tur!

KRAM

IMG_4005.JPG

Hihi kolla dagens pris! Så perfekt! En gymboll!

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Härliga höst!

DSC_0740DSC_0476DSC_0737DSC_0733

DSC_0965

DSC_0765 DSC_0777

DSC_0773

DSC_0778

DSC_0775

Jag bor på världens finaste ställe! Och jag älskar verkligen hösten..

KRAM

 

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Klappa med innerhanden..

DSC_0096
Titta på innertygeln precis efter jag klappat Copper.. 

Jag upplever det själv väldigt svårt att ge en eftergift för att få en eftergift. Oftast får man för mycket i innertygeln och för lite stöd på ytter. Min mamma har ett väldigt bra knep som jag tycker fungerar kanon av flera anledningar. Hon säger alltid “klappa med innerhanden”.

Om man ger hästen en lätt klapp med innerhanden tvingas man släppa efter på tygeln, samtidigt får hästen beröm vilket ALLTID är postivt. Jag försöker tillämpa detta på alla mina hästar i den vardagliga träningen och jag upplever mig själv mjukare när jag tänker så.

Har även märkt att det fungerar kanon på mina elever.  :)

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Träning med Copper och Briman hos Liane. Fick rida på en annan GP- häst!

DSC_0995

Igår åkte jag iväg med Copper och Briman till Liane igen. Planen var att jobba med bytena på Copper samt mycket galopparbete på Briman.

DSC_1029

Copper var riktigt fin från början och jag fick beröm från Liane att vi arbetat bra med galoppen hemma. Vi gjorde samma arbete som tidigare, mycket övergångar, enkla byten, tempoväxlingar i galoppen innan vi snabbt växlade över till byten. Vi gjorde sex fina byten och med Lianes instruktioner bytte Copper fantastiskt fint.

Jag är anmäld till en Msv B:2 med Copper på söndag, jag ville gärna ha klartecken från Liane att vi var redo. Liane gav grönt ljus om jag red lika bra som på träningen, så nu är det upp till mig att skärpa mig.

DSC_1031 DSC_1035

DSC_1032 DSC_1033

 

Mellan Briman och Copper fick jag rida Lianes GP-häst Donovan, syftet var att träna byten och byten i varjte något av Donovans specilaté. Jag tyckte det gav jättemycket att sitta på en häst som byter för lätta hjälper. Det gjorde det lättare när jag satt upp på Briman och jag gav en bättre hjälp på honom. Tänk vilken lyx att ha en tränare som är GP-ryttare och lånar ut sin häst när man behöver hjälp. Stort tack Liane!

DSC_1039

Liane såg stor skillnad på Briman, hon tyckte han såg spänstigare och snabbare ut redan från början. Vi arbetade väldigt mycket tempoväxlingar, jag samlade mot piruettgalopp ett par språng och red sedan framåt. Viktigt var att Briman inte delade på sig i urgången och att jag höll kvar galoppkvalitén hela tiden.

I bytena var det väldigt viktigt att jag aktiverade galoppen innan, med rätt galopp blev bytena bra. Liane är väldigt bra på att hjälpa mig känna när galoppen är bra, det märker jag på alla hästar och igår fick jag flera “aha” upplevelser.

KRAM

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Träning, planering och föreberedelser

DSC_0478

 

Nu står nya träningar och nya tävlingar för dörren. Det kommer bli intensiva veckor framöver, precis som jag vill ha det.

Briman och jag laddar för en tävling i Danmark. Den laddningen innebär mycket planering med i princip allt. Brimans foderstat har idag höjts till den vanliga tävlingsfoderstaten.  Träningarna planeras in i minsta detalj inför avfärd. Det kommer bli träningar för både Ubbe och Mattias.

Jag planerar alla dagar fram till tävling med både vad jag ska träna på, samt intensiteten så att det till exempel inte blir tufft för många dagar i rad.

Briman är såklart nyskodd och nyklippt, inte för nära tävlingen men inte heller för länge ifrån.

Sofia har redan börjat förbereda tävlingsskåpet, vad ska köpas nytt, vad ligger på rätt plats osv.

DSC_0511

Just nu jobbar jag väldigt mycket lösgörande och rakriktning. Det blir mycket flytta undan skänkeln och jobba tempoväxlingar på raka spår mot spegeln så att jag har kontroll på vart bakbenen trampar in.

DSC_0526

 

I det lösgörande arbetet har jag oftast träns på Briman, men när jag rider mer program och programdelar blir det kandar.

DSC_0530

DSC_0485

 

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Härlig helg

1
Härlig höstig bild med min fina Briman

 

Vi har haft en intensiv helg, det har varit kurs på gården med flera gäster. Samtidigt har vår webbmaster varit på besök och tagit massvis med fina bilder och filmer.

Som vanligt har jag också trimmat alla hästar och haft en del lektioner. I helgen har vi också travat på alla våra unghästar.

Uppdatering med bilder och mer kommer imorgon. Nu dags att vila huvudet på kudden ett par timmar!

KRAM

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Bilder från Ubbe träningen

DSC_0496Blå outfit..

Jag är verkligen jättenöjd med träningen. Den här gången kändes både Briman och Copper på hugget och jag fick massor med tips med mig. Ubbe tog först Briman från marken, här övade han väldigt mycket lydnad. En sak jag bad om hjälp med var ryggningarna. Briman blir ofta lite släpande med frambenen och jag får sällan mer än betyg sex på ryggningarna. Ubbe ryggade Briman från marken och han gör exakt likadant där som när jag sitter på. Därför ska jag själv börja rygga Briman för hand lite mer nu igen för att se om det blir bättre.

DSC_0499

Ni kanske kommer ihåg att jag inte alls var nöjd med känslan efter förra Ubbe träningen, den som var precis innan Djursholm? Jag måste bara berätta att jag hela passet satt och tänkte vilken skillnad det var på Briman. Jag är så glad att han känns såhär pigg igen och jag måste verkligen lagra den här känslan så jag vet hur han är när han mår bra. Det är verkligen lätt att klandra sig själv i ett sånt läge som det blev på Djursholm, det är så svårt att läsa av hästarna i alla situationer och jag är lättad att han mår så bra nu igen.

När det gäller Briman så måste han alltid vara på heslpänn, jag ska “hänga lite löst” då är han som bäst. Skämt åsido, om Briman verkar normal är något fel, är han taggad, skrapar med frambenen och bockar vid ridning, ja då är allt som det ska vara.

 

DSC_0502

När jag kom upp på ryggen övade vi väldigt mycket tempo-kontroll. Både i skritten och traven smyger Briman iväg utan att jag märker det, och faktum är att jag låter honom göra det. Jag gillar verkligen Ubbes undervising, den påminner så mycket om min egen och jag tycker att det låter som att jag tränar mig själv många gånger. Men jag vet ju redan allt det här? Hur kommer det sig att jag inte kan tillämpa samma saker lika snabbt när jag själv  sitter på ryggen? Det är därför ridnigen kräver ett extra ögonpar, för att man helt enkelt inte är lika snabb när man sitter på.

DSC_0506

Vi jobbade mest små travsteg med Briman, ett jogging tempo där han skulle vara helt eftergiven. Jag fick träna på att ge tygel utan att Briman sprang på och gav sig iväg. Efter ett tag blev han mycket bättre och då bestämde vi oss för att pröva några passage och piaffsteg. Det var en härlig känsla att gå in i passagen, Briman var helt på mina hjälper och riktigt elekrisk. Ubbe tyckte att jag gav lite stora hjälper och påpekade att jag först skulle driva med vaden. När jag drev med vaden reagerade Briman lagom och jag måste verkligen komma ihåg den känslan. Att inte ta sporren först utan att testa med vaden innan. Både i passagen och piaffen märkte jag stor skillnad när jag red på det här sättet.

DSC_0536
Ubbe illustruerar tempo-kontroll med handen

DSC_0551
Ginger är såklart med och kollar in träningen.. 

Ubbe tog även Copper från marken först. Hon blev snabbare och snabbare och man såg att hon verkligen började förstå ännu mer vad piaff handlar om.

I ridningen har jag lite svårt med att få Copper att behålla energin i samlingen. Hon dör lätt när jag samlar upp. Ubbe jobbade mycket med korta steg i traven och jag upplevde en stor skillnad på hennes sätt att ta i när jag kom upp på hästryggen.

DSC_0556 DSC_0568DSC_0579

 

Innan vi började piaffa Copper så gick Ubbe brevid mig i skritten, han ville visa exakt hur långsamt hon skulle gå innan jag gick mot piaffen. Hon piaffade verkligen kanon efter Ubbes instruktioner.

Jag är så tacksam över Ubbes hjälp och det känns verkligen som att jag får specialist hjälp med piaffen och passagen men även väldigt bra tips i det vanliga lösgörande arbetet också.

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Filmer från gårdagens träning

Fina hästarna! Är så glad över att Briman är tillbaka i sin vanliga shape. Även så otroligt impad av Coppers teknik.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Ubbe träning och coaching med Nina

DSC_0464

 

Idag har både Nina och Ubbe varit på Brolöten, så det har varit en intensiv träningsdag.

Jag är supernöjd med dagen, jag känner mig jätteinspirerad efter mötet med Nina Stark hon hjälper mig verkligen att tänka “outside the box” i min satsning.

Ubbe och jag hittade återigen rätt knappar på Briman och mot slutet flög han fram.

Mer bilder och mer från träningen imorgon.

KRAM

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Ny hemsida för Lyckås!

IMG_3806.PNG

Som ni vet shoppade jag galet mycket hos Lyckås Ridsport nyligen. Eftersom butiken har nya ägare har de valt att göra om hemsidan, med en ny webbshopp. Det finns massor med nya varor och mer nytt är påväg in. Jag personligen gillar verkligen designen på den nya sidan.

Jag håller också på att göra en än så länge hemlig beställning. Kommer bli så bra! Ni får veta först såklart. :)

Här kommer ledtråd ett…  ;)

DSC_0804
Ledtråd ett, stor beställning på gång.. 

KRAM

 

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar