Namnförslag!


Vad ska vi döpa denna sötnos till? Brolöten har tidigare haft teman som champange, ädelstenar och parfymer när vi satt namnen på våra uppfödningar. Nytt tema och namn mottages tacksamt till detta lilla sto. 

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Ofattbart..


Precis när man känner att allt börjar rulla på lite igen händer det som inte får hända. En av mina hästar har fått en allvarlig skada. 

Mattan rycks bort igen, hur kan allt vända på några sekunder? 

Livet är en bergochdalbana, man ska lära sig upp och nedgång. När smällarna blir stora känns det nattsvart. Jag har tagit mig ur det innan men det är så svårt att se det just nu. 

Självklart har jag fler hästar, men det är så svårt att se sina älsklingar ha ont. Det är alltid lika jobbigt att se arbetet rinna en ur händerna. Att se drömmar och mål krossas.

Kram

Publicerad i Hem | 10 Kommentarer

Arbetet med unghästarna inför Falsterbo

img_4405

 

Nu är både Ramses och Foxi klara för Falsterbo, vi är anmälda till Strömsholm och frågan kom såklart upp, ska vi åka dit med trots att de är kvalade?

Hästarna har tagit det lugnt i två dagar, betat gräs och gått i skrittmaskinen och idag blev det ett lättare pass. Jag ser Strömsholm som ett bra genrep inför Falsterbo, det är en stor arena med mycket att titta på. Jag ser nu också på möjligheten att de även ska få lite övernattningsträning så att det inte blir första meetinget borta när vi är i Falsterbo.

Efter Strömsholm får de ytterliggare ett par dagar ledigt innan jag börjar uppladdningen för Falsterbo.

Det är ett nytt program i Falsterbo så jag tänkte boka några programridningar för Mamma så vi är väl förberedda.

Chrille kommer hjälpa mig mycket med hästarna från marken nu, jag har bokat lektion i helgen och han ska såklart med till Strömsholm.

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Mitt team!

Kram E

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Bilder från igår..

13241686_1183696051662315_1808473082_o

Svårt att säga vem jag är mest nöjd med efter gårdagen, Foxi, Ramses, Chrille? Det får helt enkelt bli allihop. Hela mitt härliga team med hästar, hästskötare, tränare, familj och hästägare som står bakom mig.

Att dessa hästar utvecklats så mycket på kort tid beror på allt arbete alla har lagt ned. Stort tack till dessa två fina hästar. Det är ett nöje att utbilda er. <3

13271423_1183696084995645_1865261745_o 13275519_1183695998328987_984064262_oimg_4409 img_4410 img_4424 img_4432 img_4433

 

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Foxi skrällde till i andra starten, fyra segrar!

img_4406

Dagens sista ritt blev en riktig skräll! Foxi sprang in hela 83,6% i finalprogrammet för sexåriga hästar. Alla byten och skolor superfina och en härlig känsla. Totalt blev det fyra segrar idag.

Flera av mina duktiga elever och Dressage Team Brolin hade topplaceringar i helgen, stort grattis Lina till seger och Ofelia till personbästa. Grattis klubben GARK som plockade en fin andraplats i div 2.

img_4409

 

img_4405

Glad över fina hästar och ett bra team bakom mig, nu är det dags att ladda om.. Mot Falsterbo!

KRAM

 

Publicerad i Tävling | 2 Kommentarer

Falsterbo!!!!


Ramses gör sitt sista kval på 81,6% och Foxi ville inte va sämre. 75,2% Båda hästarna segrare i sina klasser och klara för FALSTERBO!!!

Kram E 

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Föl på Brolöten


En av connemarorna som vi importerat var dräktig, vi visste inte det från början. 

Sedan hon kom hem har vi gött o pysslat henne o gett henne bästa möjliga vård. 

Idag följde hon mitt på dagen, allt gick fint och det lilla stofölet äter och Classy är en duktig mamma. 

Min egen mamma är bortrest så det här är den första fölningen jag har varit ansvarig för på egen hand. Än så långe verkar allt gått bra. 

Kram

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Bilder på Foxi från helgen

DSC_5338

 

Atteruppgaards Foxtrot (Foxi) är sex år och gjorde i helgen sitt första kval till Falsterbo. Foxi har varit hos mig sedan i Februari och vi lär känna varandra bättre och bättre.

Foxi är efter For Compliment-Gribaldi, hans Morfar är alltså Totilas pappa, kanske syns litegrann?

DSC_5351 DSC_5358 DSC_5370 DSC_5372

DSC_5373 DSC_5377

Bilder är tagna av Angelika Pettersson.

Kram E

 

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Arbetet med Briman


Efter förra tävlingen började jag med att ge Briman en veckas vila. Jag har ju haft honom sedan han fyllde fem och jag vet att han är i toppskick i kroppen nu, inte alltid i knoppen. 

Tanken slog mig för första gången, skulle han tycka det var roligare med någon annan? I lättare klasser? Tårarna sprutade när jag tänkte tanken men det är alltid bra att vara riktigt kritisk. 

Jag tog ett break och lät allt landa, när jag satt upp i måndags var han så fin. Jag blev så glad av att rida honom och han var supernöjd. Jag förstod direkt då, nej vi ska fortsätta vara ett team. Allt annat vore galenskap. 

 Grejen är den att han blir aldrig arg hemma längre, vilket innebär att jag måste hitta den känslan på tävling som jag har hemma. Jag sänker kraven, lite nu. Siktar inte högst på de viktigaste tävlingarna utan låter oss landa. Jag vill rida Briman, jag mår bra av att trimma honom och han gillar att tränas av mig. Jag är bättre när jag får rida honom, han ger mig så mycket. Jag tänker mig att vi sänker kraven lite, hittar lite mindre tävlingar och utvärderar, allt för att han ska vara nöjd.

Det ska vara roligt, det är det viktigaste och den roligaste hästen att rida varje dag är fortfarande Briman.


Kram E

Publicerad i Hem | 6 Kommentarer