Nya träningssaker..

DSC_1774

 

DSC_1677

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Det går bra nu..

 
Efter ett par riktigt tuffa veckor går det helt otroligt bra, framförallt för mina elever. Jag är en engagerad tränare och jag blir så stolt när de går bra för mina elever.

Idag vann jag och Kismi LA på 69%, tätt därefter hamnade båda mina elever, Anna Åsengård och Kristin Elvelind. 

  

  
Vi har också haft tårtkalas med hela teamet för att fira Lina. 

  
Dessutom plockade duktiga Flisan en fin tredjeplats på derbyt. Stort grattis!! Ni är fler som gjort riktigt fina resultat i helgen, Becca, Bettan mfl. Jag är så glad att få coacha er.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Hon gick o vann NM!!

  
Jag är SÅ HIMLA STOLT!!!! Bästa gulligaste lilla Lina har vunnit Nordiska Mästerskapen. En sån skräll! Vi hade inte ens vågat drömma om topp fem när vi åkte. Det här är så häftigt!!

 

 

  

Om jag referar till gårdagens inlägg, hårt arbete och kärleken till hästen lönar sig. Så glad för Lina och glad själv över att vårt upplägg och mitt omdöme ger resultat. Vilket team vi är! 

En eloge till Linas storasyster Elin som kämpar för sin syster i alla lägen. Utan dig hade hon inte ens ridit dressyr.. Hon har det inte lätt med mig och Elin alla gånger som gapar på henne dagarna långa.. Men utan oss hade hon inte varit där. Det tog henne till NM guld!!!

Kram  

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Tacksamheten till hästarna, sporten och alla som ställer upp

   

Jag red mitt första SM när jag var tolv år gammal, efter det har det varit mästerskap och elitnivå i någon form varje år. Man skulle väl kunna säga att jag har varit med i cirkusen ett tag. Numer får jag även ta del av mästerskapen från marken som tränare. 

Vi vet alla att det går upp och ner och det är så otroligt sårbart att ha ett levande djur som lagkamrat i en elitprestation. Jag vet det och jag har upplevt det flera gånger. 

Vad som slår mig idag efter lite analys på ett mästerskap, intryck från elever och bloggar senaste veckorna. Detta i kombination med allt det jag gått igenom här hemma senaste veckorna med sjuka och förlorade hästar, är att många borde vara lite mer tacksamma. 

Till att börja med har jag flera gånger hört eller läst ordet offra? Jag har offrat så mycket? De personer som känner att de ger upp något annat när de gör sin elitsatsning, borde verkligen tänka igenom sina val. Jag om någon vet att tävlingar innebär att man inte kan vara med på vänners bröllop, släktingars födelsedagar dop osv. Men vet ni? Alla vänner värda att ha kvar förstår det. De ser min satsning, ser hur jag sliter och jobbar och de finns där för mig, vare sig jag kommer på deras fest eller inte. Självklart går jag också på viktiga saker när det går, alla mina vänner vet att jag alltid gör allt jag kan för att finnas där. 

När jag gör valet, att vara hemma och ta hand om gården, vara med elever på tävling eller tävla själv så är alltid valen självklara. Jag brinner så mycket för det jag byggt upp, för alla som stöttar mig runt omkring och för hästarna att valen känns så självklara för mig. Jag har fömodlgen helt fantastiska vänner som står ut med mig ändå, trots att de inte håller på med hästar. I vilket fall som helst kan jag inte förstå motiveringen offra så mycket? Jag känner bara en otrolig lycka varje gång jag får åka iväg och en stor tacksamhet att jag lever min dröm varje dag. 

När väskorna står kvar oupackade resultaten skiftar och man vill ha en paus hemma, är det oftast för att det behövs. Man behöver tänka till och göra om planen. Jag ångar aldrig att jag åkt, tänker på hur kul jag haft någonannans, jag tänker mest på nästa mål igen. 

Vad är egentligen ett dåligt resultat, eller en hovböld eller en uteslutning? När din häst efter några veckor är på benen igen och vinner nästa tävling? Just i det läget känns det som hela världen, ju yngre man är desto hårdare känns smällen. Men med lite distans, erfarenhet och desto hårdare smällar blir man glad bara av att hästen är pigg och glad på morgonen. Resten blir en bonus! 

Jag har åkt till Danmark som tränare, visserligen med en häst som jag har en relation till eftersom jag också  rider henne ibland. Igår när Lina skulle gå på invigningen gick jag en promenad med Jullan och då slog det mig igen. Vilken energi dess djur ger mig. Jag gör verkligen det här för hästarna, för relationen till djuret. Jag är så tacksam för allt de ställer upp på, hur de kämpar för oss. Idag när Lina och Jullan sätter personbästa i mästerskap på en internationell arena rinner en tår nerför kinden. Duktiga Lina, men också duktiga Jullan, vilken helt fantastiskt häst. Hon kämpar för Lina för mig och för alla andra. Det är så häftigt att få ta del av detta samspel även från marken. 

Jag älskar den här sporten även om det kan vara kämpigt som satan ibland. Så är det stunderna då man får så mycket tillbaka, som gör att allt är värt det, hundra gånger om. 

Vi borde alla lära oss att inte deppa ihop för mycket när det går lite motigt, det handlar om att se fördelarna och vara tacksam. 

Det finns så många som skulle göra vadsomhelst för att vara i mina eller Linas skor. Er tänker jag på, vilken otrolig lycka det är att få leva sin dröm. Fortsätt kämpa, trägen vinner. Hårt arbete och kärleken till djuret gör att man lyckas utefter sin egen förmåga. 

  
Kram

Publicerad i Hem | 4 Kommentarer

Wow Lina Dolk!

  

  
Lina är så jäkla grym! Idag fick hon o Jullan till en runda på 67,3% och de räckte till en tredjeplats. Helt galet bra!

Laget ligger ockå på silverplats inför morgondagen. Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Mot Nordiska Mästerskapen!

   Vid sju i morse ringde Lina från stallet med glädjande besked. Hon har fått en plats på NM och behöver åka idag!!! Elin var bestämd, vi åker inte utan Emelie. Så det var snabba beslut som behövde fattas. Som vanligt har vi ett helt fantastiskt team runt omkring oss, efter en del fixande har vi fått in extrapersonal till ridlägerna. Vi har löst det viktigaste och mina hästar får ta det lite lugnt ett par dagar. Lina är nu redan på väg och jag flyger imorgon. 

Lina är så värd den här platsen och det är ett nöje att få vara hennes tränare och coach. Så kul vi ska ha i Danmark! 

Kram

 

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Lite mer om Wisse

DSC_0467

Wisse är lite bättre och vi har slutat med penicillin nu, han ser mycket piggare ut och hostar mindre. Vi hoppas verkligen att läget har stabiliserat sig nu. Jag går fortfarande till stallet på kvällarna och kollar honom extra. Hoppas verkligen att allt går bra nu. Är det någon annan som gjort denna operation? Är så nyfiken på resultatet, Wisse är opererad för strupipning stående, utförd av en fransk kirurg som är specilist på detta område.

KRAM

Publicerad i Hem | 5 Kommentarer

Fina hästar 

   

 

Hästarna känns väldigt fina just nu, Ramses som är fyra år går från klarhet till klarhet. Senaste månadernas träning har verkligen gett resultat. Jag har jobbat väldigt mycket tempoväxlingar och övergångar för att stärka upp honom och det märks stor skillnad på hur han växlar i och mellan gångarterna nu. Lite som att jag hittat en växel till i honom. Mellan de vanliga passen lägger jag in mycket jobb för att stärka upp honom bland annat lite longering över cavaletti.

Ni trogna läsare vet att Copper alltid tränats o tävlats på träns för att jag inte riktigt får igenom henne på kandaret. Nu äntligen har jag börjat rida på kandar och hon är väldigt mycket bättre. Känns bra att jag haft tålamod och väntat ut en lösgjord häst innan jag börjat med kandaret. Nu är hon mer mogen för samling och svarar rätt på kandaret. 

Whin fick ett par veckors vila efter tävlingarna på Brolöten och är nu i full träning igen. Han har haft lite problem med bjudningen men efter vilan är det verkligen stor skillnad. Detta är verkligen en häst jag märker stor skillnad på när jag varierar träningen, bara jag byter miljö blir han mycket mer motiverad. 

Ridlägerna är också i full gång här på Brolöten och idag började vi Ridläger två. Det kommer bli en rolig sommar!

Kram

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Glad midsommar

  

Glad midsommar! Dagen till ära fick Briman beta i sitt Back on track täcke. 

Vi firar dagen med vänner och familj, 

  
Kram 

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Läget med Wisse

  

 Tyvärr verkar det ha blivit vissa komplikationer efter operationen. Wisse hade feber i helgen och i måndags var vi och undersökte honom i Sigtuna på Mälarkliniken. Här hittar man inget fel men är ändå rädd för någon typ av infektion efter operationen. Så nu sprutas Wisse varje dag med Penicillin i muskeln, jag brukar oftast låta mamma göra detta men eftersom Wisse är så snäll så har jag gjort det själv nu. Det känns skönt att klara ut det själv så man kan spruta om det behövs.

Jag har också tagit stygnen vilket var lite läskigt men Wisse var supersnäll även här och det kändes verkligen bra att göra det på en häst som är lugn. Wisse är världens snällaste vid hantering och i box men lite mer laddad när man leder och rider. :)

Nu håller vi tummarna att inget är fel efter operation och att Wisse repar sig.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar