Bildbomb från dagen

DSC_0063
Sevilla och jag på framridningen

Dagen började som sagt kanon med 67% på Sevilla i La:3, det räckte till en sjundeplats trots lite spänning som ledde till två missar. Skönt att vi får två starter till så hon slappnar av lite och bra utgångsläge för helgen.

DSC_0087
Redo för start

DSC_0097
På banan

DSC_0105
Detaljbild på Coppers snygga svansfläta

DSC_0107bDSC_0111 DSC_0113DSC_0144
Fina Copper <3

DSC_0154

 

Copper var fantastiskt fin idag, hon var mjuk och följsam redan på framridningen och jag hade en bra känsla hela tiden.

När poängen kom blev jag så himla glad, hela 69% och ledning.

 

 

 

 

DSC_0185
Mamma pussar om sin häst efter start

När det stod klart att denna ritt räckte till seger bland 40 starter blev jag riktigt rörd. Fina Copper är en riktig fighter, att hon är tillbaka efter sitt magsår betyder så mycket för mig och att hon dessutom är så här fin nu är helt fantastiskt.

Det är faktiskt lite som att ha fått en ny häst <3

DSC_0308
Glada!

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Seger!!

20140801-205422-75262998.jpg

Wihoo! Seger i msv C!! Bästa copper!

Kram

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Placering med Sevilla!

20140801-170927-61767405.jpg

Sevilla började helgens meeting kanon. Trots lite spänning plockade vi en fin sjundeplats på 67%.

Copper och jag gjorde vår bästa ritt tillsammans såhär långt och leder Msv C på 69%. Wihoo!

Återkommer med resultatet!

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Laddar för meeting

20140731-225445-82485024.jpg

I helgen är det meeting i gripen. Jag ska rida Copper och Sevilla men Sofia och Elisabeth ska också tävla på Garantino och Cadish.

Copper och jag har båda laddat i solen idag. Lite häftigt att hon går på bete med sina kompisar så nära start. Det kan man kalla hästliv ;)

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

På benen till vardags..

_DSC1078

 

Alla är alltid lite nyfikna på varför jag rider med långa paddar till vardags. Detta var något jag snappade upp i Tyskland för många år sedan och mina hästar fungerar väldigt bra med det. Jag tycker det är smart att skydda och värma så mycket som möjligt av alla leder och infästningar och eftersom Briman är van och nöjd så fortsätter jag med det.

Briman har också väldigt lätt för att trampa sig och jag har därför valt att alltid rida med boots. Anky är väldigt mycket emot boots och hon har påpekat det flera gånger att hon tycker det är bra för hästarna att vara fria runt hovarna. Jag lyssnar på Anky och har valt att endast ha boots på de hästar som behöver och lätt trampar sig.

 

catago

 

Anky rider med skydd på nästan alla hästar vilket är smidigt och enkelt, de skydd jag tycker bäst om och använder mest till vardags är Catagos dressyrskydd som verkligen fungerar bra som både stöd och skydd, de är dessutom väldigt prisvärda.

KRAM

 

 

 

 

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Hur gör ni i värmen?

vickan

Visst är det helt otroligt varmt just nu, mysigt för alla som har semester och kan ligga vid en pool eller strand hela dagarna. Mindre mysigt för hästarna som faktiskt har det riktigt tufft just nu.

Vi låter de flesta hästarna gå ute på natten och tar in alla hästar vid tiotiden på dagen. Även ston, ponnyer och beteshästar får komma in på dagen eftersom det är så varmt och så mycket bromsar.

Stallet är väldigt svalt och skönt och hästarna får en lugn stund mitt på dagen och brukar sedan uppskatta att få komma ut fram mot femtiden igen.

Mina tävlingshästar får gå ut tidigt på morgonen vid halv åtta tiden, sedan kommer de in innan elva och får gå ut en till sväng vid sjutton. Det är mycket logistik men allt för att hästarna ska slippa värmen och alla djur. Alla hästar har såklart flughuvor och flugmedel, tävlingshästarna har också flugtäcken.

På kvällarna kollar vi också vädret noga, så att inga hästar är ute på natten om det ska komma åskoväder.

Jag brukar rida med flughuva när det är som varmast, nästan alla mina hästar fungerar bra med det och då minskar det i alla fall risken för bromsar i öronen och ögonen. Egentligen borde man träna vid sex på morgonen såhär års, men det fungerar inte riktigt med sex hästar i träning så jag ser till att ta med en vattenflaska och svalka av mig ordentligt efter passen. Jag ser det som lite bra träning om man ska tävla i samma värme.

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Grattis Lina!

jullan

Idag har Lina och Jullan plockat sin första internationella placering. Wow vilken bedrift, hela 67% i tufft startfält.

Jag är så glad att du fixar det här så bra Lina trots att jag är hemma. Du har jobbat på supermycket i sommar och det är så kul att se att träningen ger resultat direkt!

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Wisse trav för Mattias

Här är ett filmklipp på traven :)

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Galopparbete Wisse

Här ser man hur fint Wisse samlar sig i galoppen.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Träning för Mattias med Copper och Wisse

copper m 2
Copper och jag med bling bling outfit

Tiden går så fort när man har roligt, det har varit ett par intensiva dagar här hemma med ridläger och  träningar. I tisdags var vi och tränade hos Sanna Nilsson för Mattias, med mig hade jag hela nio ridlägerelever.

m träning 1Ridlägerlunch på träningen

Copper hade sin första träning med Mattias sedan hon fick ont i magen, det var jättekul att visa upp hur fin hon blivit och Mattias såg verkligen stor skillnad.

Vi jobbade väldigt mycket övergångar, både tempoväxlingar i gångarterna men också övergångar mellan gångarterna. Mattias tyckte det var bra att jag valt en lägre och rundare form men han tyckte det var viktigt att Copper blev kort i den runda formen, så att inte halsen blev för lång.

Mattias korrigerade också min sits väldigt mycket, något jag tycker han kanske varit lite för snäll med tidigare. Den här träningen var han dock på mig jättemycket och korrigerade min vänster armbåge så att den låg i rätt läge för rätt inverkan. Han sa också åt mig att sitta kvar mycket mer i övergångarna för att jag behövde hjälpa Copper med att lägga tyngdpunkten rätt.

Mattias tyckte också att jag använde skänkeln lite för lite och sa en väldigt bra sak, att jag måste hjälpa henne lite med mina ben för att hon ska komma i uppförsbacke, “tänk att det är skänkeln som gör att ryggen kommer upp”. Den instruktionen tyckte jag var riktigt bra, något jag tagit med mig på ridpassen idag.

Jag kände stor skillnad på min sits och även på Copper och jag var jättenöjd med känslan på slutet av passet.

copper m
Outfit

Wisse var väldigt fin från början och han hade lite mer energi än de senaste dagarna hemma, jag tror kanske att han tyckte det var lite spännande att få följa med på träning.

Vi jobbade väldigt mycket rakriktning, att bakbenen skulle följa frambenen framförallt i samlingen och halvhalterna där Wisse lätt blev vinglig. Här fick jag faktiskt pröva något helt nytt i några minuter när jag gjorde just denna övning. Det var nämligen att under ett par minuter rida med två spön. Inte för att få hästen mer framåt utan för att rama in hästen och hjälpa den med spårningen. Jag är ingen “spö-människa” jag rider alla mina hästar utan spön till en början och jag tar de endast en kortare period under passet om det behövs. Detta var dock ett helt nytt sätt att använda spö, lite mer som ett rakriktningsverktyg.

m tr
Wisse

I galoppen arbetade vi lite mer mot piruettgalopp och jag har något filmklipp där man ser hur mycket bättre Wisse sätter sig i galoppen. Vi gjorde mest samling längs fyrkanten för att verkligen ha koll på bakdelen, det fungerade mycket bättre och jag kände lättare när jag tappade honom åt något håll.

Wisse fick väldigt mycket beröm av Mattias för sin trevliga arbetsmoral, taktmässiga gång, bra exteriör och trevliga mun. Mattias påpekade att båda hästarna utvecklats, är värda att jobba vidare med och ska bli kul att följa. Alltid lika roligt att få bekräftat att man är på rätt spår och få beröm för sina hjärtan. <3

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar