Träning för Liane igen

DSC_0322

Idag var det dags att trimma för Liane igen, det blev Copper som fick följa med idag med. Som ni säkert redan har förstått vilar både Wisse och Briman just nu. Håll en tumme för att jag får börja träna dem igen nästa vecka.

Copper blir verkligen bättre och bättre för varje dag, det är så roligt att se utvecklingen från träning till träning.

DSC_0325

Vi började precis som tidigare med lösgörande övningar, flytta på öppna delen på volten, öppna längs långsidan och skänkelvikning på diagonalen. Hela tiden kontroll på genomsläppligheten och tempokontroll. Vi gjorde många övergångar, tanken på ett skrittsteg men om inte övergången fungerade så gjorde vi halt eller ryggade.

DSC_0345
Övergång

Copper behöver bli snabbare i reaktionen på min hjälp, både för skänkeln och handen. Här är det jag som måste berätta för henne när hon ligger på för mycket. Om jag accepterar några tillfällen när hon ligger på för mycket så kommer hon fortsätta försöka.

DSC_0351 2
Skänkelvikning

DSC_0331
Efter ett byte

Vi arbetade mycket galopp idag, att förbereda för ett byte. Små tempoväxlingar på diagonalen för att behålla kontrollen. Vi gjorde först ett par enkla byten för att se att övergångarna fungerade. Efter det prövade jag ett byte som blev kanonbra, luftigt på hjälpen och i rätt form. Både jag, Liane och mamma och Liane var supernöjda. Förberedelse är allt!

DSC_0334DSC_0352

 

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Träningen med Copper för Liane

DSC_1063

Jag är alltid mycket noga med att påpeka vikten av regelbundenhet vid all typ av träning och inlärning.

I min träning har jag regelbundenhet genom det dagliga ögat från mamma och Chrille. En gång i månaden är det plantskolan med träning för Liane och även träning med Ubbe en gång i månaden. Oftast är det den bästa hästen som alltid tränas och jag saknar lite regelbundenhet i vardagsträningen även med de yngre förmågorna.

När jag var som allra bäst med Contact och fick stora framgångar med honom så åkte jag alltid en gång i veckan till Liane. Mamma stod alltid redo utanför skolan när jag slutade på tisdagar och sedan rullade vi mot Nyköping.

Nu har jag bestämt mig för att det alltid ska vara en extern träning varje vecka. Liane är nu uppbokad och hittils har vi fått till det varje vecka, fem veckor i rad vilket gör mig glad att jag fick till det så fort jag bestämt mig.

Förra veckan var det Copper och Dalwhinnie som fick följa med och här i inlägget är några bilder på Copper.

DSC_1005

Jag är väldigt imponerad över hur mycket bättre Copper blivit på den här korta tiden, hon har verkligen vuxit i sin roll och blivit så mycket starkare . Jag tycker faktiskt man ser på bilderna hur mycket snyggare hon är i kroppen och bättre i formen.

DSC_0992DSC_0899DSC_0952DSC_0831DSC_0830

 

Vad tycker ni om min bling-bling outfit? :)

 

 

DSC_0813DSC_0100DSC_0080DSC_0034

 

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Nykär..

DSC_0181

Det är flera saker som hänt det här året som fått mig att tänka till. Fundera över vad som driver mig och vad jag verkligen tycker om att göra mest av allt.

För mig finns det inget finare än att se utveckling på det man jobbar med, det spelar ingen roll om det är elever eller med hästar eller annat arbete.

Jag älskar utmaningar, det sämsta man kan säga till mig är något i stil med: “den där hästen tror jag inte på”. Det som driver mig då är att bevisa att det faktiskt går. Jag gillar att ta ut det bästa ur varje häst. Jag gillar att hitta lösningen med svåra hästar och jag gillar känslan av att lösa problemet för att man får en band till individen. Det är väldigt många under åren som sagt att jag borde ge upp Briman, han är för stor för dig eller, det kommer aldrig att gå. Men skam den som ger sig, att utbilda en häst hela vägen och få en så fin relation till individen, det är det som sporrar mig.

DSC_0182

Därför är det ingen underdrift att säga att jag blir nykär när jag har en ny häst i stallet. Så fort jag sätter mig på en ny häst så börjar jag tänka, när kan den här tävla nästa gång?

En häst som jag är kär i just nu är Dalwhinnie, oj vilken utveckling denna kille har gjort på den korta tid han varit min. Första turerna fick jag hålla hårt i halsremmen, (som även nu är med som säkerhetsbälte). För två veckor sedan hade jag inte kunnat drömma om att rida i ett annat ridhus men i början på veckan kändes det så bra att jag vågade ge mig iväg till Liane.

DSC_0200

Resan till Liane gick fint och väl uppe på hästen hade vi en liten bockrunda och Liane berömde mig över hur bra jag hanterade Dalwhinnie och hur lätt han kom till ro med förtroende efter det.

Liane tyckte att han påminde väldigt mycket om sin morfar Edingburgh, hon gillade gångarterna och inställningen. Han är fortfarande lite låg fram och det syns lite i skritten men vi hoppas han växer ikapp nu i vinter.

Jag fick jobba mycket övergångar och ställning i sidorna, ett arbete som Dalwhinnie tog fint.

Som avslut ville Liane se lite skänkelvikningar och då hade hon en bra övning till mig. Vi red i vänster varv, vände upp på medellinjen och flyttade undan vänster skänkel ut mot väggen igen. Jag blev förvånad över hur lätt han flyttade när man gjorde det på detta sätt, en övning jag definitivt ska ta med mig till andra unghästar.

När vi skulle hem ville han dock inte in i lastbilen, det tog ganska långt tid och var tålamodskrävande. Något som hör till när man är på äventyr första gången.

DSC_0202 DSC_0209 DSC_0215 DSC_0223 DSC_0236 DSC_0237 DSC_0278 DSC_0305

 

Jag skulle behöva lite hjälp, Dalwhinnie har kallats Dalle här hemma i stallet, något många tycker låter sådär, bland annat Liane.. :). Så vi försöker med ett nytt smeknamn, några förslag? Whinnie låter lite feminint, tycker jag…

KRAM

 

 

 

 

Publicerad i Hem | 25 Kommentarer

Helgens tips, missa inte dunder-rean hos Lyckås!

IMG_3440-0.JPG

Jag har precis varit på Lyckås Ridsport och haft lite förtur på helgens rea. Det är faktiskt första gången jag är i butiken och jag var väldigt imponerad av storleken. Det är nya ägare hos Lyckås och en hel del saker reas ut för att få plats för sprillans nya saker.

 

IMG_3437.JPGButiken

Så mitt tips till alla er som bor i Stockholm eller i närheten av Stockholm, ta vägarna förbi Lyckås under helgens rea.

Jag köpte fem Bucas täcken som reades ut till galet låga priser. Då det är 50% på allt läder så var det svårt att hålla sig ifrån den avdelningen. Det blev tre par träns, fem par tyglar och ett par pannband.

IMG_3434.JPG

Som vanligt är det svårt att hålla sig ifrån avdelningen som det inte är rea på. Jag köpte där flera par bling-bling spön, hittade också mina favorit bling-bling strumpor. Jag köpte kanske lite mer, som jag har förträngt nu. Men det är ju faktiskt så att man sparar pengar om man handlar på rea, eller hur?

IMG_3436.JPGMin shoppinghög :)

 

Bilder på alla snygga saker kommer varefter.

KRAM

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Inridning av unghästar

Nu har vi äntligen börjat arbeta ordentligt med våra unghästar. Redan i våras började vi med tränsträning. Under sommaren har vi hanterat dem mycket vid hand och börjat longera dem. Vi är alltid väldigt noga med säkerheten och alla har hjälm på sig vid hanteringen. Hästarna är ledda med longerlinor och vi brukar alltid ha med havre som belöning och för att lugna dem.

Det är väldigt viktigt att det blir rätt från början. Man bör vara minst två erfarna hästmänniskor som hjälps åt. Man får inte tveka, vi är ledarna och ska hålla hästarna lugna och trygga så allt blir rätt från början.

I augusti hängde vi på dem första gången. Idag har vi också longerat dem lätt inspända och efter det har vi travat på alla hästarna på volt.

Det är så roligt att se en så snabb utveckling och att alla hästar tagit arbetet så bra. Jag det verkligen fram emot att utbilda dem!

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Analyserar och laddar om

10448415_10203798440176008_7544388201758207184_o

Oj vad musten gick ur mig i lördags kväll. Jag hade sett fram så himla mycket till att tävla med Briman. Känslan av att något inte är hundra med våra fina djur gör i alla fall mig helt otröstlig. Man funderar på varför man inte upptäckt det innan och jag har tillbringat största delen av senaste dygnet med att analysera. Jag har pratat med min familj, mina tränare, domare och även mina veterinärer. Alla är överens om en sak, Briman var inte sig själv.

Saken är den att det krävs så himla lite på den här nivån för att det ska brista, och Briman kan precis som vi ha en dålig dag. Ni vet vissa mornar när man vaknar upp och har ont i halsen och känner sig frusen. Den dagen tränar man inte.. Nu kan ju inte våra älskade hästar prata och det gör saken ännu svårare.

Alla säger att jag ska gå på min magkänsla och min magkänsla säger att Briman inte är sig lik. Det handlar inte om hälta utan att allmäntillståndet är sänkt, vi ska försöka ta lite prover bland annat borelia osv. Så får vi helt enkelt ta allt utifrån det. Jag kanske inte får alla svar, men det viktigaste är att jag får tillbaka min pigga kille med en outtröttlig energi.

10599125_10203798454256360_3161917819679135237_n

 

Just nu är jag väldigt glad att jag kan lägga all energi på mina yngre förmågor, det var roligt att få komma hem och trimma mina andra hästar. Bryt ihop, kom igen ladda om.

Fall seven times, stand up eight!

KRAM

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Inte alls som jag tänkt

IMG_3327.JPG

Gårdagens ritt blev inte alls som jag tänkt. Briman kändes trött stark och inte sig lik.

Alla var vi överens, något är inte som det ska.

Jag tog beslutet att stryka mig från dagens Kyr för Brimans skull.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Webb tv

IMG_3320.JPG

Idag kommenterar jag och Lotta Esping Lövsta klasserna. Ni kan se sändningen och höra oss här.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Morgonträning..

DSC_0644
Lina och Briman skirttar fram

Det var tidigt upp i morse, klockan ringde 5.30, banan var öppen mellan sex och sju. Jag tog bara ett lätt joggingpass på Briman eftersom vi startar först 20.35 ikväll.

 

DSC_0728

DSC_0666

DSC_0687

DSC_0708

DSC_0736
På väg tillbaka till stallet..

 

DSC_0740

DSC_0744
Bra service utanför stallarna..

Det är en väldigt fin tävlingsplats och hittills har vi blivit väldigt väl bemötta, igår blev vi mottagna av välkomstpersonal som visade boxar och elplats. Även en lite välkomst goodiebag väntade utanför boxarna.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Framme på Djursholm

IMG_3298.JPG Brimans mat är redo..

Nu är vi på plats på Djursholm, resan hit gick bra. Vi valde att komma fram lite senare på kvällen för att slippa värsta trafiken.

Briman står lugnt i sin Box och jag och Lina har ätit en god middag i lastbilen. Imorgon ska vi upp tidigt för att träna på banan.

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar