Det händer så mycket att det är svårt att hinna uppdatera!

DSC_0805

Mattiasträning både i måndags och tisdags, även programridning för Svalling i tisdags och Ubbe igår. Samtidigt som det har vi kurs med 12st elever så ni förstår att vi haft högt tempo den här veckan.

Igår fick Felicia vara med för Ubbe första gången, hon skötte sig fint men Ubbe märkte också att hon är en bestämd dam.

 

DSC_0799

Första gångerna Ubbe tar en häst vi hand börjar han mest introducera de korta stegen i trav för att få hästarna att förstå vad det handlar om.

DSC_0814

Felicia tog arbetet väldigt bra.

 

 

 

 

DSC_0646DSC_0656 DSC_0664DSC_0710

Copper piaffade mycket bättre denna gång och tog även några steg mot passage.

DSC_0712

DSC_0825

 

Jag joggade fram Briman och sedan fick han gå endast ett lätt pass för hand med Ubbe. Han arbetade mycket på de korta stegen och ryggningar.

DSC_0784 DSC_0793

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Film från träningen

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Intensiva dagar!

DSC_0242

I morse åkte jag och Maja redan klockan sex till Eskilstuna för att träna för Mattias hos Sanna Nilsson.

Vi var där igår med, då åkte vi med hela 12 ridlägerelever som publik. Då red Mattias Briman några varv först och jag märkte stor skillnad. Därför fick Mattias rida honom några varv innan jag satt upp även idag.

Dagens arbete var snabba reaktioner, för att få loss Briman i bogarna genom omställningar jag ska tänka lite att jag välter undan honom från min skänkel. Även snabba reaktioner genom tempoväxlingar. Att han inte blir för lång när han går ur övergången och att jag ska våga hålla i och rida. Även att jag verkligen sitter kvar i övergången.

Båda dagarna har jag också ridit med kandar vilket kändes bra när det snart är tävlingsdags.

DSC_0443

 

Väl hemma igen var det dags för programridning med GP-domare Gustfaf Svalling. Jag red Allie och Felicia. Felicia var den som skötte sig bäst och fick bland annat en nia!

DSC_0639

Gustaf gillade Felicia skarpt, precis som jag :)

Mer om träningarna kommer imorgon.

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

En riktigt lyckad helg

DSC_0181

Söndagen blev verkligen en riktig kanondag! Det började med min och Allies comeback tillsammans. Det är ett år sedan vi tävlade ihop och jag var väldigt spänd på att se hur det skulle vara att tävla henne igen.

Allie var kanonfin, hon blev lite spänd i ett hörn men förutom det var hon fantastiskt fin. Vi blönades med 68% och gick direkt in på en andraplats.

DSC_0109
Copper

Copper var även hon kanonfin men har endast gått två starter i Msv innan och gjorde det bäst hitills. Vi belönades med 64,5%.

Allie slutade på andraplats och Copper på en niondeplats, båda fick pris och jag är supernöjd att mina fina påläggskalvar visar framfötterna och sköter sig så bra.

DSC_1131
Allie

Fina tjejer!

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Bra start med Felicia idag!

DSC_1041

 

Idag var det final i Div II, Felicia skötte sig kanon. Hon var riktigt fin i traven men blev lite spänd i ett hörn där vi tyvärr fick ett par missar. Jag är ändå jättenöjd med känslan, och att hon sköter sig så fint med mig med ett sånt förtroende. Så roligt att utbilda och tävla hästar när man märker utvecklingen.

Ritten räckte till en fjärdeplats, laget kom tyvärr precis utanför pallen på en tredjeplats. Sofia och Garantino var också med och gjorde en fin ritt.

Imorgon är det Coppers och Allies tur!

KRAM

IMG_4005.JPG

Hihi kolla dagens pris! Så perfekt! En gymboll!

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Härliga höst!

DSC_0740DSC_0476DSC_0737DSC_0733

DSC_0965

DSC_0765 DSC_0777

DSC_0773

DSC_0778

DSC_0775

Jag bor på världens finaste ställe! Och jag älskar verkligen hösten..

KRAM

 

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Klappa med innerhanden..

DSC_0096
Titta på innertygeln precis efter jag klappat Copper.. 

Jag upplever det själv väldigt svårt att ge en eftergift för att få en eftergift. Oftast får man för mycket i innertygeln och för lite stöd på ytter. Min mamma har ett väldigt bra knep som jag tycker fungerar kanon av flera anledningar. Hon säger alltid “klappa med innerhanden”.

Om man ger hästen en lätt klapp med innerhanden tvingas man släppa efter på tygeln, samtidigt får hästen beröm vilket ALLTID är postivt. Jag försöker tillämpa detta på alla mina hästar i den vardagliga träningen och jag upplever mig själv mjukare när jag tänker så.

Har även märkt att det fungerar kanon på mina elever.  :)

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Träning med Copper och Briman hos Liane. Fick rida på en annan GP- häst!

DSC_0995

Igår åkte jag iväg med Copper och Briman till Liane igen. Planen var att jobba med bytena på Copper samt mycket galopparbete på Briman.

DSC_1029

Copper var riktigt fin från början och jag fick beröm från Liane att vi arbetat bra med galoppen hemma. Vi gjorde samma arbete som tidigare, mycket övergångar, enkla byten, tempoväxlingar i galoppen innan vi snabbt växlade över till byten. Vi gjorde sex fina byten och med Lianes instruktioner bytte Copper fantastiskt fint.

Jag är anmäld till en Msv B:2 med Copper på söndag, jag ville gärna ha klartecken från Liane att vi var redo. Liane gav grönt ljus om jag red lika bra som på träningen, så nu är det upp till mig att skärpa mig.

DSC_1031 DSC_1035

DSC_1032 DSC_1033

 

Mellan Briman och Copper fick jag rida Lianes GP-häst Donovan, syftet var att träna byten och byten i varjte något av Donovans specilaté. Jag tyckte det gav jättemycket att sitta på en häst som byter för lätta hjälper. Det gjorde det lättare när jag satt upp på Briman och jag gav en bättre hjälp på honom. Tänk vilken lyx att ha en tränare som är GP-ryttare och lånar ut sin häst när man behöver hjälp. Stort tack Liane!

DSC_1039

Liane såg stor skillnad på Briman, hon tyckte han såg spänstigare och snabbare ut redan från början. Vi arbetade väldigt mycket tempoväxlingar, jag samlade mot piruettgalopp ett par språng och red sedan framåt. Viktigt var att Briman inte delade på sig i urgången och att jag höll kvar galoppkvalitén hela tiden.

I bytena var det väldigt viktigt att jag aktiverade galoppen innan, med rätt galopp blev bytena bra. Liane är väldigt bra på att hjälpa mig känna när galoppen är bra, det märker jag på alla hästar och igår fick jag flera “aha” upplevelser.

KRAM

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Träning, planering och föreberedelser

DSC_0478

 

Nu står nya träningar och nya tävlingar för dörren. Det kommer bli intensiva veckor framöver, precis som jag vill ha det.

Briman och jag laddar för en tävling i Danmark. Den laddningen innebär mycket planering med i princip allt. Brimans foderstat har idag höjts till den vanliga tävlingsfoderstaten.  Träningarna planeras in i minsta detalj inför avfärd. Det kommer bli träningar för både Ubbe och Mattias.

Jag planerar alla dagar fram till tävling med både vad jag ska träna på, samt intensiteten så att det till exempel inte blir tufft för många dagar i rad.

Briman är såklart nyskodd och nyklippt, inte för nära tävlingen men inte heller för länge ifrån.

Sofia har redan börjat förbereda tävlingsskåpet, vad ska köpas nytt, vad ligger på rätt plats osv.

DSC_0511

Just nu jobbar jag väldigt mycket lösgörande och rakriktning. Det blir mycket flytta undan skänkeln och jobba tempoväxlingar på raka spår mot spegeln så att jag har kontroll på vart bakbenen trampar in.

DSC_0526

 

I det lösgörande arbetet har jag oftast träns på Briman, men när jag rider mer program och programdelar blir det kandar.

DSC_0530

DSC_0485

 

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Härlig helg

1
Härlig höstig bild med min fina Briman

 

Vi har haft en intensiv helg, det har varit kurs på gården med flera gäster. Samtidigt har vår webbmaster varit på besök och tagit massvis med fina bilder och filmer.

Som vanligt har jag också trimmat alla hästar och haft en del lektioner. I helgen har vi också travat på alla våra unghästar.

Uppdatering med bilder och mer kommer imorgon. Nu dags att vila huvudet på kudden ett par timmar!

KRAM

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar