Plantskolan andra dagen

Åh jag var så förkyld andra dagen på plantskolan att jag verkligen inte borde åkt iväg. Feber och matt insåg jag efter ridpasset hur lam min egen insats var. Trots det ger Copper allt och det är det jag gillar mest med den här hästen. Hon ställer alltid upp! Det sägs ju att om man får ett sto på sin sida så gör den allt för dig. Det insåg jag i torsdags, hon utnyttjade inte min svaghet hon kämpade lite extra för min skull. Fina fina häst. <3

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Coachingmallen

Jag vill tipsa om agrias nya coachingmall som jag använder själv och med mina elever.

Den är framtagen i samband med stoppa hältan. Ett sätt att identifiera brister och vad man ska förbättra med hästen i centrum. Läs mer här

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Dagens Copper

Alltså wow vad roligt det var idag!

Vad jag gillar med den här typen av träningar är att man blir lite pushad till att pröva svårare saker. Idag pushade Liane mig till att testa massa delar ur Intermediere I med Copper och det gick verkligen strålande. Mycket bättre än jag vågat hoppas på, till och med saxen var lättare än väntat. Så kul, en start i Intermediere känns helt plötsligt inte lika långt borta.

Titta på bilderna så ser ni vad fin hon är, min fina tjej!

Nu är det middag med hela gänget!

KRAM

 

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Fler bilder från Flyinge

Vackra häst! Jag vill bara ut på tävlingsbanan med dig nu!!

Så fin han var på bruksprovet och så stolt över vad vi åstadkommit.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Dressyrelev

Vi letar efter någon som verkligen vill utvecklas i sin ridning. Snart kommer 9 ponnyer och det behövs en ryttare till på Brolöten.

Vi söker dig som är villig att lära och inte rädd för att ta i. Om du har rätt ambitioner och är en teamplayer finns det stora chanser att utvecklas inom dressyren hos oss. Antingen har du egen häst och utvecklas på den eller så finns det möjlighet till ridning varje dag på våra kurshästar och ponnyer.

Vi är ett stort team med många framgångsrika elever som i grunden bygger på kärlek till hästarna, jobb, ödmjukhet och samarbete.

I praktiken ingår vanliga stallsysslor, grooming av tävlingshästar, skötsel av kurshästar/unghästar, motionering i form av longering osv. Förberedelser inför träning och tävling såsom klippning, packning och putsning. Samt följa med på träningar och tävlingar.

Boende finns på gården. Möjlighet att ta med egen häst finns.

Chris Brolin b-tränare, Emelie Brolin B-tränare och Grand Prix ryttare hjälper dig med träning. Du bör vara minst 18år och det är en fördel att ha körkort.

Aktuellt både heltid, deltid, helger och lov.

Hör av dig till info@broloten.se om du är intresserad. Skicka även film när du rider.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Fantastiska Copper

Åh hon var så galet fin att rida idag! Tror knappt att det är sant att det är vår egna uppfödning det där lilla fölet jag döpte i boxen för elva år sedan.

Tre byten i varje, en mer framåtgripande piaff och en helt fantastisk känsla är vad jag firar den här lördagen med. Skam den som ger sig! Fina Copper vet att du gör allt för mig.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Anmäld till tävling med Briman

 

Briman och jag är anmälda till Åstorp och det är med lite spänning jag laddar upp inför vår första start på nästan ett år. Fick upp någon notis här att jag för två år sedan bloggade om rimliga förväntningar inför Gina Tricot Grand Prix efter min olycka. Jag känner likadant nu, vi måste ha lite rimliga förväntningar inför vår comeback men jag hoppas att Briman kommer vara lika glad som mig att vi är ute på tävlingsbanan tillsammans igen.

Började idag tänka igenom packning och träningsupplägg lite noggrannare och jag måste erkänna att det är väldigt speciellt att ladda för en större tävling med Briman igen, har verkligen glömt hur mycket jag saknat det!

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Hur många dagar är man egentligen nöjd?

Det är verkligen en speciell sport vi håller på med. Spännande, utmanande och tufft på samma gång.

Jag upplever att en av de viktigaste sakerna i livet är att det går bra att rida. Låter säkert löjligt och jag hör hut det låter. Men går hästarna bra känns det som att man klarar precis vad som helst.

Den här känslan upplever jag kan begränsa mig lite. Man vill inte misslyckas och därför vågar man inte alltid möta problemen. När jag red Briman idag insåg jag att jag faktiskt blivit bättre på att möta problem och göra det som är svårt. För att vara nöjd med ett pass behöver ju inte alltid innebära att hästen flyger fram, utan man kan ju helt enkelt vara nöjd med jobbet man gjort.

För i ärlighetens namn, hur många träningspass i veckan är man egentligen nöjd?

För oss som är professionella tror jag det är ännu viktigare att man inte blandar in för mycket känslor och press utan ser själva utbildningen som uppdraget. Men hur lätt är det egentligen när en Grand Prix start närmar sig? Jag har i alla fall bestämt mig för att hålla den här linjen och tankesätt nu. Att se något positivt ur varje pass och vara glad över att jag vågade ta igenom problemen och pröva svårare saker, för det är så vi utvecklas jag och hästarna.

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Tävlingsledare i Falsterbo

Jag har glädjen att berätta ett jag kommer bli tävlingsledare i dressyr under Falsterbo Horse Show. Det ska bli väldigt roligt!!

Läs hela Falsterbos pressmeddelande här.

Kram

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Godkänd hingst!!!

Vi klarade det!!!

Publicerad i Hem | 7 Kommentarer