Landslagsträff 

  
I helgen är det landslagsträff på K1, vi började 10 i morse och har idag haft föreläsning av Kjell Enhager. Även om just bilden ovan ser jätterörig ut så har föreläsningen varit grym. 

Vi har jobbat i grupper om två och jag hade turen att hamna med Jeanna. Väldigt nyttigt att få jobba med den mentala biten med sin tränare. Vi hade verkligen superkul. 

Ikväll är det gemensam middag och imorgon forsätter det med information från förbundet.

Hemma på Brolöten fyller Ofelia år så partyhattarna är på och det verkar inte som de saknar mig alls. ;)

  
Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Sadlar, sadelutprovning

_DSC3517Brimans Antares

 

Jag fick frågan om vilka sadlar jag rider med, och hur jag väljer ut sadel till mina hästar. Just nu rider jag bara med Antares sadlar på mina egna hästar och på de andra hästarna har jag Antares och Equipe.

Jag jobbar väldigt mycket med sadelutprovare Eva Cederlöf som hjälper mig måttbeställa och pröva så hästarna får exakt rätt förutsättningar.

Eva kommer imorgon igen och hjälper både mig och Lina.

 

DSC_0825Samurais Equipe

DSC_0144Antares

DSC_9843
Antares

Visst är det viktigt att sadeln passar hästen, men den ska också passa ryttaren, den bästa sadeln för hästen trycker fel ändå om inte ryttaren sitter rätt.

KRAM

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Grovfodret på Brolöten, i samarbete med Brolin Maskin

hö

Det är en otroligt stor fördel att ta eget grovfoder, vi tar allt grovfoder själva, till och med halmen hästarna står på.

Chrille som själv tävlar svår dressyr driver tillsammans med pappa Brolin Maskin på somrarna och det är något aldelles extra att fodra med sitt eget foder. En sådan otrolig trygghet när man vet att fodret är framtaget för tävlingshästar i elitklass.

Pappa och Chrille  kämpar som djur för att vi ska få perfekt foder, det kollas väderrapporter och det körs hela nätter om regn är på ingång. Det kläms känns och luktas, allt för det perfekta resultatet.

Jag älskar vårt foder och hästarna mår så bra av det, vi tar både hö och hösilage, Chrille torkar, analyserar och har full kontroll när och vad som ska ges.

Alla mina hästar står också på halm, vi har en riktigt fin guldhalm och hästarna står i lugn och ro och plockar i halmen på nätterna. Jag tror att det är superbra för magen att de har något att pilla med, samt att det blir mjuka och härliga bäddar.

Vi säljer faktiskt också både hö och hösilage, så vill  ni ha lika bra foder som mig går det bra att maila på info@broloten.se

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Manen går av..

briman-knopp

Jag älskar halstäcken, speciellt Back On Tracks halstäcke är superbra och värmer när hästarna är klippta. Problemet är att manen går av! Knopparna blir små och fula och sista delen på manen går inte att knoppa. Jag inser detta på våren innan tävlingssässongen börjar varje år, hur gör man för att undvika det här??

Någon som har något tips på hur man skyddar manen under täckena eller hur man får den att växa ut igen???

KRAM

Publicerad i Hem | 6 Kommentarer

Vad önskar ni?

DSC_1110

Jag älskar att höra era åsikter vad ni vill läsa mer om. Ge mig tips för änu fler intressantare inlägg.

KRAM

Publicerad i Hem | 13 Kommentarer

Brolötens Witchcraft

DSC_0242

 

Här kommer lite bilder från gårdagen på Brolötens Witchcraft, fyra år efter Zuidenwind-Biggles. Coolt att ha morfar hemma på gården.. :)

 

DSC_0244 DSC_0250 DSC_0288 DSC_0355

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Brolötens Queen 2 Be

DSC_0080

Idag passade jag på att fota våra egenuppfödda fyraåringar. Vår stalllchef och beridare Katrine rider och hjälper mig utbilda båda med mig på marken.

Här kommer ett bildspel på Queen, vissst har hon blivit fin?? Queen är efter Zuidenwind-Briar.

DSC_0089 DSC_0090 DSC_0100 DSC_0106 DSC_0107 DSC_0112

DSC_0136 DSC_0160 DSC_0180 DSC_0206 DSC_0230 DSC_0239

 

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Södermanlands Ryttargala

   

 Igår var det dags för Södermanlands Ryttargala på Stat i Eskilstuna. Jag lyckades tråckla mig i ett par svarta handskar under skenan och det var riktigt kul att känna sig lite mer som vanligt efter skadan. 

Vi var ett stort gäng från Brolöten som gick på galan. Jag, Kristin, Katrine och Rebecka Fittoussy med hela hennes familj. Chrille stannade hemma och skötte kvällsfodringen, bästa brorsan. 

Brolöten sponsrade ett pris som jag delade ut. Jättekul att få dela ut årets ungdomsprestation till junioren Sara Glennhammar. 

Jag och Copper fick pris, DM-silver gav ett fint Shabrak från Equestrian Stockholm, blommor, rosett och plakett. Copper fick morötter också som hon ska få imorgon så hon får ta del av priset. :)

Becca och Beuty vann DM i kat C och fick fina priser de med. 

Det var en härlig lokal och bra arrangerat, jättekul att det satsas i distriktet och tack alla ni som ligger bakom. Nästa år hoppas jag vi blir ännu fler. 

 Kram
 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Arbetet med fyraåringarna 


Witchcraft som föl
Det är så otroligt roligt att följa unghästarnas utveckling från start.

Här är lite bilder på bäbisarna från föl till treårstest, tänkte ta lite bilder på dem imorgon.
Queen som föl

Queen som tvååring

Witchcraft som tvååring
  
Queen treårstest


Witchcraft treårstest
De har under december och januari haft långvila och nu har vi långsamt satt igång dem igen. Vi började med longering både över bommar samt vanligt, löshoppning och lättare träning och nu är de i full träning igen. Katrine rider dem nu och det fungerar jättebra.

Målet är inställt på fyraårsklassen på Brolöten i maj och sedan fyraårschampionaten i höst.

När vi tränar, brukar vi alltid longera först för att få bort överladdningen, vi arbetar med att bjudningen är viktigast och att hästarna får förtoende för sin ryttare.

Vi använder mycket röst kommando och försöker redan nu lära hästarna att bryta av för rösten och säte.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Ingen operation!

  
Åh jag är så glad!!! Det blir ingen operation, gipset är av och nu har ja bara skena. 

Om jag gör allt rätt, med sjukgymnastik osv.. Kommer det ta minst en månad till innan jag är i sadeln. Så nu hoppas vi jag rider i början på mars. 

Äntligen kan jag tänka positivt, äntligen kan jag se framåt. Jag har varit så orolig! 

Sjukgymnastiken är svår, det gör ont och handen svullnar upp. Det är mot allt man känner till att pressa sig när det gör ont men jag måste för att komma tillbaka. 

Återigen, det är bara en hand.. Man ska vara så tacksam för hälsan. <3 

  
Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar