Min favorit podd!

  
Ni har väl inte missat We love horses podden? Jag som dressyrryttare blev faktiskt riktigt förvånad över hur kul det va att lyssna på hoppryttarnas funderingar. Jag älskar detta avsnitt med Peder, så cool han är alltså. Älskar hans sätt att prata om hästarna.

Jag har lyssnat på alla avsnitt två gånger haha. 

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Träns eller kandar?

 

Jag tycker det är jättebra att man numer får rida på träns upp till Grand Prix i Sverige. 

Vad som är konstigt att denna regeln inte gäller internationellt. Vill man idag bli uttagen att tävla internationellt måste man tävla på kandar. På SM iår till exempel var man tvungen att tävla på kandar för att detta var en uttagningstävling till mästerskap. Jag hoppas verkligen man får rida på träns i Grand Prix även internationellt nästa år. Jag tycker detta ska vara valfritt då många hästar fungerar olika bra på träns och kandar.  


Kram 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Fin artikel om mig och Brolöten i tidningen kupé!

      


Tidningen kupé har gjort ett superfint reportage om Brolöten. Alla ni som ska åka tåg får passa på att läsa om Annas weekendhelg hos oss. 

Ni hittar hela tidningen på den här länken. 

Kul när ridsporten blir uppmärksammad i vanlig media också. Det behövs! 

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Film på Ramses från söndagens kval..

 

 

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Bilder på Ramses från igår..

IMG_9740 Uppvärmning

IMG_9725 IMG_9732 IMG_9735

IMG_9741 IMG_9744 IMG_9745
Skrittpaus

IMG_9749 IMG_9751 IMG_9752 IMG_9763 IMG_9769 IMG_9775 IMG_9776
På väg in..

 IMG_9789 IMG_9799
Elisabeth och Ramses

IMG_9802 IMG_9811 IMG_9821 IMG_9825
Såhär glad blev Ramses över sina fina poäng..  ;)

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Wihoo! 82,6%!!!

  
Ramses levererade idag en kanonrunda! 82,6% och en tredjeplats. Direktkvalade till Flyinge, så kul!!

Kram

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Bilder från mitt och Brimans träningspass på ängen

DSC_0114

För ett par år sedan var det helt enkelt inte möjligt att trimma Briman ett pass på en äng. Han var för vild för sitt eget och mitt bästa.. Men det är skönt att han har “lugnat ner sig lite”.

Jag tycker det är jätteviktigt att variera träningen och ge hästarna lite motivation i vardagsträningen. På Briman och de andra fungerar det jättebra när det är så här bra väder och fint underlag att trimma lite ute i naturen.

Man får självklart vara lite försiktig och ha koll på underlaget så inte de trampar ner i något hål eller halkar.

DSC_0120 DSC_0129 DSC_0133

Jag passade på att jobba lite piaff och passage när jag hade extra mycket energi.

DSC_0136 DSC_0144

DSC_0145 DSC_0148

 

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Få förunnat

  
Måste bara säga att jag är så glad att jag varje dag hoppar upp ur sängen taggad till en ny arbetsdag. Hur många har egentligen förmånen att få jobba med det man älskar? Att få leva ut sin dröm? Ha supporten som gör det yttersta för att man ska komma så långt som det bara är möjligt. 

Det är inte bara min egen träning jag tycker är roligt. Jag älskar att undervisa och se mina elever utvecklas. 

Bästa kombinationen är när jag får vara med och rida mina elevers hästar. Ett par av dem jag rider ofta gillar jag lika mycket som mina egna. På bilden ovan sitter jag på Lina Dolks Jullan. Det syns ganska tydligt att vi är ett ganska bra team va? Och Lina du är ju inte ens med på bilden hihi. 

Dreamteam..

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Det blåser kallt på toppen..

Jag hade bestämt mig för att inte ge mig in i diskussionen, men nu kan jag inte heller hålla mig längre. Jag hade tänkt skriva ur det här från ett annat perspektiv, nämligen ryttarnas. När det gäller hästarna så har jag bestämt mig för att acceptera att folk har olika åsikter.

Jag är helt chockad över den häxjakt som pågår och hur några av världens bästa ryttare hängs ut på sociala medier.

Jag undrar om folk tycker att det är okej att trakassera någon bara för att man har framgång? Att de haft de så enkelt så de förtjänar det? Jag har haft förmånen att lära känna både Patrik, Mathias och Edward på nära håll, och jag har föjlt dem i många år. Tro det eller ej men de är faktiskt människor precis som du och jag, och jag hoppas innerligt att det här inte påverkar dem lika mycket som det skulle påverkat mig.

Passionen, drivkraften och deras stora kärlek till sporten är så stark att man blir helt fascinerad. De här ryttarna gör allting själva, tro mig, de sliter och kämpar varje dag. Och de är bäst för att de har jobbat hårdare än alla andra och aldrig gett upp. De har fått häst efter häst att leverera och deras proffesionalitet går inte att ta miste på. Att de samtidigt alltid är trevliga och ödmjuka är helt fantastiskt. De älskar sina hästar, de älskar sin publik och de älskar att vara förebilder. Det är tack vare ryttare som dessa som gör att dressyren går framåt. Vi har Patrik och Edward att tacka för hästar som Deja, Totilas och Undercover.

Dessa killar är några av mina absolut största förebilder, det är tack vare dem jag håller på, de inspirerar mig varje dag. De gör att mål som ett mästerskap inte känns helt omöjliga när man följt deras resa och ser hur de kämpat.

Vad som däremot inte känns särskilt lockande i min satsning, är när folk som inte ens medverkar på tävlingar eller följer dessa ryttare känner att de har rätten att hänga ut dem på det här sättet. Vill man ens ha en sådan publik? Vart är den här sporten på väg?  Jag förstår faktiskt inte hur man ska orka ta all den här skiten? Tänk om allt sånt här gör att någon av dessa ryttare inte vill fortsätta? Tappar gnistan? Det förstör ju för sporten!

Dressyren har fått så otroligt dålig publicitet senaste veckorna och det är några av dressyrens anhängare som ligger bakom det här. Hur tänker ni egentligen? Vill ni ta död på passionen och dessa fantastiska idrottare helt?

Jag vet att en del då svarar att det är ur djursynpunkt, men låt då de domare och stewards som är på plats och har det som jobb ta hand om detta.

Jag vill lyfta fram Patrik, Mathias och Edward, det är ni som gör att jag vill fortsätta hålla på med det här. Ni är mina förebilder och min inspiration. Vi är så många som stöttar er och det är för er skull jag bestämde mig att skriva. Ni äger!  Och ni förtjänar att höra hur många som faktiskt tycker ni är stjärnor. Fortsätt kämpa, det ska vara kul att ligga på topp, det är det här ni strävat efter. Tyvärr är den bittra sanningen bara den att det är för att ni är så jävla bra som folk jävlas, det sticker i ögonen och vissa människor fixar helt enkelt inte det. :)

KRAM TILL ER

Publicerad i Hem | 15 Kommentarer

Idag busade vi runt lite på ängen..

Idag tyckte jag och Briman att det var så bra väder så vi valde att trimma på ängen istället, och det gick ju lysande!

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar