På väg till GHS

Lämna en kommentar till På väg till GHS
Tesla och jag redo för avfärd

Nu är vi på väg mot Göteborg Horse Show, Klaas kör jag försöker jobba och mamma sitter och håller låda ;). Vi blir ett stort gäng på plats, Teslas ägare Katharina och hennes man Peter kommer ner idag och även Chrille har tagit ledigt för att va med och hejja. Det blev ett lätt joggingpass i morse innan Tesla badades och allt packades in. Jag vet inte hur mycket chans till ridning det blir under dagens öppna träning med många hästar så det känns bra att få kolla av läget på plats och inte känna stressen över att behöva träna utan bara visa henne omgivningen. Vi bor på Gothia som är i samma byggnad som Scandinavium så det är nära att ta sig till hästarna.

Imorgon är det träningstid mellan 6–7 och sedan börjar klassen 9.30.

kram


Helgen på Irland

Lämna en kommentar till Helgen på Irland

Vi hittade två ponnyer i närheten av Sligo tillsammans med våra kontakter där, innan vi började resan mot Clifden i fredags. På vägen hann vi se lite av den härliga naturen och trots att ja varit här varje år nu blir man ändå helt tagen av hit vackert det är.

Framme i Clifden bor vi alltid på samma ställe Ballynahinch, där bodde även mamma med mormor för massvis med år sedan. Så häftigt! De kommer också ihåg oss vid det här laget så vi fick ett fantastiskt rum med välkomstpresent och ett fint handskrivet brev.

På lördagen var det auktion och stormen Dennis hade ställt till det lite, det var väldigt lite folk från början och hästarna kom inte helt i ordning med katalogen. Men efter några timmar var allt igång som vanligt. Vi har fått en bra rutin nu, mamma övervakar auktionen medans jag kollar alla hästar, när de rids hantering i boxarna och så vidare. Vi har gjort ett bra grundarbete och markerat några favoriter. Det är först och främst dem jag lägger tid på att utvärdera.

Vi köpte 3 hästar, alla faktiskt utvalda favoriter så vi var mycket nöjda. Totalt är det då fem ponnyer som ska hem till Sverige. Tre ston och två valacker.

Drummie

Lad
Anna
Amber
Lad igen
Lucy

Söndagen har handlat om att organisera vart hästarna ska stå innan de åker till Sverige. Och att ta sig hem, stormen Dennis härjar hej vilt och det har både varit problem med vind och för mycket vatten så vi åkte väldigt tidigt för att vara säkra på att komma fram. Nu är vi på flygplatsen och flyget är redan försenat. Håll en tumme att vi kommer hem.

Supernöjd med våra fina ponnyer och längtar att få hem dem och börja jobba med dem.

Kram


Tillbaka på Irland

Lämna en kommentar till Tillbaka på Irland

Nu är vi här igen! Tillbaka på Irland där allt startade för femtio år sedan med Mamma, Mormor och Morfar. Vi flög tidigt i morse och man börjar känna sig van vid alla rutiner, till exempel att hyra en bil med automat och inte manuell när man ska köra vänstertrafik..

Vi bor på samma hotell som vi brukar och idag har vi redan tittat på fem sex ponnyer hos upprördare vi känner väl. Mamma har redan hittat en ponny och filmer har till och med skickats hem till Brolöten för godkännande. Imorgon ska vi titta på ett gäng till ponnyer innan vi rullar mot Clifden där det är auktion på lördag.

Jag håller er uppdaterade!

Kram


Programridning på Strömsholm

Lämna en kommentar till Programridning på Strömsholm

Idag var det dags för lite debuter, första gången för mig och Tesla att genomföra ett program för domare. Första gången på bortaplan för 2020 och första gången Ozzy skulle gå sexårsprogrammet.


Det var domarutbildning på Strömsholm som hölls av Internationella GP domare, de dömde och sedan fick de andra domarna ge poäng och kommentarer. Vi fick alla höra domarutbildarnas betyg och kommentarer och sedan fick vi med oss protokollet hem.

Först ut var Tesla som gjorde en kanonfin uppvisning, så nöjd med henne idag. Vi fick väldigt fint omdöme av på alla punkterna. Mest nöjd är jag med framtidsutsikter där vi fick 8,7!

Ozzy gjorde också en riktigt bra uppvisning som nybliven sexåring, väldigt fina skolor och en säker uppvisning. Vi fick 75,6% helt otroligt fina lovord och flera bra tips vad vi ska jobba vidare på.

Stolt över mitt team mina fina hästar och jobbet vi lagt ner som faktiskt gjorde att vi visade upp oss så fint idag.

KRAM


Tävlingssuget

Lämna en kommentar till Tävlingssuget
Fina Valbonne..

Det är sällan som vi kommer in i Februari utan att jag har en redan färdig tävlingsplan för året. Förr så var varje helg uppbokad med tävlingar i år ser det inte riktigt likadant ut. Jag vill vara mer förberedd, ge mig och hästarna rätt förutsättningar.

Jag har extremt höga krav på mig själv, ibland tror jag faktiskt jag har ännu högre krav nu än när jag var yngre. Jag kan mer och vet, ser vad som krävs. Just nu önskar jag faktiskt att jag hade lite mer av den där gamla Emelie fighter i mig som anmälde mig fast jag inte kände mig förberedd. Igår var en tuff dag träningsmässigt och jag fick massor med prestationsångest. Jag vet att det är jag som sätter kraven men det är svårt att inte påverkas av vad man vill.

Imorgon blir det programridning mer två av hästarna. En så bra start start på året och kanske kan hjälpa tävlingssuget lite. Det var väldigt kul att packa lite idag i alla fall.

kram


Februari!

Lämna en kommentar till Februari!

Alltså vädret är så härligt just nu! Igår trimmade jag Copper på utebanan i solen. Så mycket vårkänslor, det är redan Februari och säsongen är snart igång.

Helgen gick i ett rasande tempo med träningar både borta och hemma. Kristin är tillbaka från semester och visade upp båda sina hästar som utvecklats så fint.

Idag flyger jag till Skåne för möte med Falsterbo hela eftermiddagen och kvällen. Sedan flyger ja hem imorgon för vidare på ett säljmöte i Stockholm. Sen hem och rida alla på eftermiddagen.

På onsdag är det träningen med hela Gnesta gänget igen och sedan på kvällen blir det poddinspelning med vår första GÄST. Så kul!

Torsdag är det tidig morgon för att hinna rida alla hästar innan ledningsmöten i Stockholm och sedan på lördag är det programridning på Strömsholm.

Härligt att allt kommer igång nu och det är intensivt men många roliga saker som händer.

kram


Veckans planer

Lämna en kommentar till Veckans planer

Den här veckan är det Mattias träning på schemat, vi hade med oss Zlatan igår och han skötte sig jättebra. Eftersom det är testryttare på bruksprovet så känns det bra att se en annan ryttare på honom och Mattias är ju så duktig på hingstar så det känns väldigt bra att få hans hjälp och rekommendationer. Det är nästan inga anmälda till årets bruksprov än fast anmälan går ut på tisdag. Många väntar nog till precis sista stund innan de anmäler. Vilket är förståligt, hingstarna måste ju kännas helt redo för sin uppgift och det är mycket pengar det handlar om när man anmäler. Vi har bestämt oss att fatta beslut efter dagens träning.

Zlatan får följa med idag igen idag tänkte jag rida efter Mattias. Så återkommer med rapportering efter det.

På fredag ska två hästar till tandläkare Janne och på lördag och söndag har jag kurs med flera elever i Katrineholm.

kram


Inspirerad

Lämna en kommentar till Inspirerad

Nu är verkligen 2020 igång på riktigt och det händer så mycket spännande saker. Mitt schema är galet intensivt men det är skönt att komma tillbaka till alla rutiner och hinna med lite annat än stallet. Igår red jag fyra hästar innan jag åkte in, poddade för barbackapodden med Victoria och sedan hade sena möten. Konstigt nog är det när det händer så här mycket och det är så högt tempo som jag känner mig som mest peppad och inspirerad.

Idag började vi tidigt och jag gjorde klart helgens planering och scheman innan jag satt på första hästen strax efter 7. Idag hann jag rida Tesla och Ozzy innan jag satte mig på tåget för att spela in podd nummer två med Agria för pälspodden. Kul och proffsigt med Henrik Jonsson som programledare. Håll utkik på Agrias hemsida eller på mina medier när den podden släpps, frågan är om ja är professionell poddare nu, hahaha!

Idag ska jag och Klaas faktiskt ha lite ledigt med en middag och övernattning utanför Stockholm. Väl förtjänt efter många veckors jobb i sträck. Sen måst ejag hinna hem så jag hinner rida ett gäng hästar imorgon med. 😉

Ha en mysig fredag och helg nu allihopa!

KRAM