Bilder från idag, del 2 BRIMAN

Idag var han bra fin min Briman, ibland bara får man den där känslan… Det är inte många gånger vi ridit över 69% i inter II, jag tror faktiskt bara en gång tidigare. Känlsan i piaffen och passagen idag var magisk. När allt funkar, är det värt allt. Nedan en bildbomd, visst är han fantastiskt fin?

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Bilder från idag, del 1..


Morgonpromenad med Briman

Sista putsen innan start

Copper var väldigt duktig idag, känns superkul att Briman på samma meeting och roligt att hon tävlar igen.

Självklart innehöll ritten en del saker som behöver förbättras men jag är glad över hur mycket mognare hon känns.

Mot banan..

Fina Copper

Nöjda tjejer

Vi fick 65% och plockade en tredjeplats!

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Duktig Copper

Dagen börjar bra med en tredjeplats på fina Copper, första gången hon går ett juniorprogram. Lite ringrostigt eftersom vi inte tävlat på länge men så roligt att hon är tillbaka på tävlingsbanan.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

På meeting med två hästar


Igår åkte jag iväg själv med två hästar, vi har kurs hemma och alla andra behövdes på hemmaplan. Jag mötte upp Kristin på vägen som åkte egen bil och trailer. 

Det är Brimans och Coppers första meeting ihop, de bor grannar hemma och jag borde räknat ut att de skulle skrika efter varandra. 

Man skulle kunna tro att Briman har lite erfarenhet av att vara på tävling men med Copper med igår betedde han sig som en treårshingst. 

Han gapade skrek hoppade och flög runt, hut kommer det sig att de blir såhär när de reser ihop? Ska verkligen bli spännande att se om de kan hålla någon fokus på när jag rider. 

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Många frågor om Briman


Briman är i full träning och laddar faktiskt för tävling i helgen. Efter årens bergochdalbanor så är jag bara glad att få sitta på hans rygg och trimma de svåra sakerna. Det får gå som det går, jag gör allt för att ha honom med mig och det är roligt att tävla GP, det är roligt att rida Briman. 

Kram på er 

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Duktiga hästar

Både Brille och Copper har varit fantastiskt fina på träningarna för Liane. Verkligen superkul att få chansen att träna två hästar per dag för Liane.

I år är det fyra träningar per termin och det märks verkligen skillnad när vi får såhär många fler pass.

Det har varit väldigt mycket senaste dagarna med plantskolan och stallet. Jag har också lyckats bli biten i rumpan av en häst. Lite ironiskt men ont gör det.

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Plantskolan 


Idag och imorgon är det plantskolan här på Brolöten. Jag har haft förmånen att få trimma både Brille och Copper för Liane idag. 

Har haft fotograf i form av min snälla vän Linn och hoppas kunna visa er lite bilder. 

Jag har precis avslutat middagen med de andra tjejerna och gjort sista nightchecken i stallet. Nu är de sängen som gäller så vi orkar med allt spännande i veckan. 

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Miljöträning med Valbonne

 

Idag har vi varit på Stjärnbro och miljötränat Valbonne. Vi började med löshoppning och sedan red jag en sväng på utebanan. 

Han har verkligen skött sig som en pärla, kul att åka iväg med en fyraårshingst som är så klok. 

 
Han var så fin på utebanan att jag bara satt och log, det ska verkligen bli kul att få visa upp den här fina hästen. 

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Bilder på Nello från igår

Tack vare Chrilles hjälp har Nello känts superfin i veckan och vi bestämde att det var dags för lite miljöträning. Det visade sig vara välbehövligt med årets första tävling då Nello fick lite scenskräck till en början.

Utebanan på Gripen är inte optimal för unghästar, det är en rätt svår bana och jag tror jag har flera hästar som laddat ur än som skött sig där. Men supernyttigt och det viktigaste är att man får igenom det. Jag var tvungen att lägga en volt på första uppridningen vilket såklart kostade en felridninge plus lite spänning. Inga procent att skryta med men jag är supernöjd med hur mycket starkare, finare och flottare han känns nu. Tycker man ser tydligt på bilderna hur han har utvecklats.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Godkänd debut med Brille


Brille väljer lastbilen

I morse började vi vid 5.45 i stallet, planen var att åka 7.00 men Brille har inte riktigt vant sig att åka i vår transport eller lastbil och som den bestämda herre han är hade han såklart lite åsikter om färdmedel. Meningen var att Brille skulle åka trailern och de andra lastbilen men Brille ville inte åka trailer och han ville inte åka ensam. Så efter lite omlastning var vi äntligen på väg cirka trettio minuter försenade, Brille var helnöjd, varför åka volvo när man kan åka porsche? Jag har verkligen skaffat mig ännu en fux med vit bläs som får mig göra precis som de vill hela tiden….

Vilket team vi var och klädde på och hamnade på framridningen på typ tio minuter, Carro och Kristin mötte upp på plats. Vickan, Amy och Belle hade redan åkt med mig i lastbilen. Belle gjorde idag sin debut som tävlingsgroom på bästa sätt.

Brille skötte sig jättebra både på framridningen och inne på banan, vi fick ett par kommunikationsmissar i övergångar där vi inte riktigt hittat varandra än. Överlag är jag supernöjd med honom idag, han var coolare på tävlingsplatsen än vad jag väntat och jag gillar verkligen känslan jag får inne på banan. Målet var att klara kvalet i Msv C vilket vi fixade galant, 68,9% och en andraplats. Jag vill fixa kvalen nu så vi kan trimma på i lugn och ro sen. Här kommer massor med bilder från idag.

Häftigt bling på min nya hjälm


Glada pristagare

Trots att jag fortfarande är förkyld och inte alls mår som jag ska så har jag haft så roligt idag. Tack Gripen för som alltid fina tävlingar och tack till mitt bästa team, min familj och mina fina hästar.

KRAM

 

Publicerad i Hem | 1 Kommentar