Livet är lite upp och ner…

1 kommentar till Livet är lite upp och ner…

Det är en svår situation som råder just nu, och det har bara börjat. Om man tänker efter så har jag varit med om den här typen av nyhetsuppdatering ”ett världen står still läge” tre gånger tidigare. Estonia, elfte september och tsunamin, Då var vi i chock, sörjde, lärde oss, blev mer eftertänksamma och tog hand om varandra lite bättre. Det vi går igenom just nu har bara börjat och det är väldigt, väldigt svårt att förhålla sig till. Än så länge måste livet rulla på som vanligt, hästar måste tränas, jobbet måste skötas. Samtidigt som det igår dog nästan 1000 personer i Italien av corona, det är så jäkla svårt att ta in.

Hela mitt liv har jag tävlat, jag red min första tävling när jag var sex år gammal och sedan dess har livet handlat mycket om tiden inför nästa start. Nu är alla tävlingar inställda vilket är en bagatell i sammanhanget, vänner blir av med jobben, människor dör.

Jag försöker hålla mig till folkhälsomyndighetens restriktioner och det ska vi alla göra, för vår egen hälsa, för andras hälsa, för Sverige och framtiden.

Det kommer en tid efter allt det här och då ska vi alla vara så stolta över vår ömsesidiga respekt och gemenskap.

Under tiden, tvätta händerna.

KRAM!


Ozzy kvar på djursjukhuset

1 kommentar till Ozzy kvar på djursjukhuset

Älskade lilla häst mår fortfarande inte bra, viss behandling har hjälpt men han har fortfarande mycket ont. Man vet inte varför han har fått så stora problem med urinblåsan men man tror det kan bero på en urinsten som skadat och orsakat problemen.

Nu behandlas han med dropp och både blåsan och urinröret rengörs dagligen, däremot är problemen inte helt borta än och han är inte redo för hemgång. Det känns så himla konstigt med en ekande tom box i stallet och det är sällan man har en häst på djursjukhus i en vecka eller mer. Det är långt till Sigtuna så det har varit svårt att åka och hälsa på, även om man vet att han är i bästa händer och tas väl om hand, så är det tungt.

När en av mina andra hästar i förrgår inte ville stödja på benet på väg in från hagen, då fick jag helt panik, det här händer inte. Som tur var hade jag en veterinär på plats som skulle vaccinera samtidigt. Vi lokaliserade efter ett tag smärtan till hoven men det var för tidigt att säga vad det var som var fel. Hästar kan bli så halta av smärta i hoven, som hovböld eller tryck men det är alltid väldigt svårt att veta hur allvarligt det är. Det ser ofta ut som att något är av..

Vi la ett bra omslag och väntade på att Klaas skulle komma hem med ytterligare en häst som behövt åka till veterinären. När Klaas kom hem tog han av skon (ja han har jobbat två år med en hovslagare så han kan det med, lyllos mig). När skon var borta så lättade smärtan något men det var fortfarande för tidigt att säga vad som vare fel. Vi bestämde oss för att ge det natten och fixade en tid på djursukhuset morgonen efter. Det såg mycket bättre ut på morgonen, lättare att stödja men fortfarande halt upp på transporten. Väl framme på kliniken var hästen helt ren igen och för säkerhetskull tog man några bilder och allt var okej. Tänk så snabbt allt kan vända? Alltså jag bad på riktigt en bön i tisdags kväll!

Nu är det bara att hålla tummarna för Ozzys tillfrisknade med..

Ta hand om varandra, alla två och fyrbenta!

KRAM


Träningen i Corona tider

Lämna en kommentar till Träningen i Corona tider

Det är ju lite ovisst med hur tävlingssäsongen kommer se ut närmsta tiden. Vi vet ju inte riktigt vilka tävlingar som blir av de närmsta veckorna. Såg att Malin Baryard hade fått frågan hur hon tänkte kring sina inställda tävlingar och hon svarade lugnt ”det är väl det minsta problemet just nu, hur ska det bli med ekonomin?” Ja precis tävlingarna känns inte alls som det viktigaste just nu, utan att alla får vara friska och att vi kommer igenom den här krisen på fötter igen.

Jag känner ett lugn i träningen som att jag fått lite extratid och bara kan fokusera på nuet, det blir dessutom mer tid hemma om man ska se någon ljusning i dessa osäkra tider med mycket negativt i medierna.

Hoppas ni alla håller modet uppe och är försiktiga och tar hand om varandra.

KRAM


Frågor!

6 kommentarer till Frågor!
Foto: Rosita Dahlberg

Det var längesedan jag hade en frågestund här på bloggen, skriv gärna era frågor i kommentarsfältet så blir det ett inlägg med svar.

Dessutom önskar jag förslag på vad ni vill veta mer om? Skriv era önskemål!

KRAM


Sjuk Ozzy

Lämna en kommentar till Sjuk Ozzy

Ozzy var lite konstig vi fodringen i veckan han slog lite med frambenen och verkade bekymrad. Vi kontaktade veterinär som tyckte symptomen var små och att vi skulle avvakta. Jag tyckte han blev bättre men jag fortsatte övervaka honom och föra journal över hans beteende. I lördags när han kom in så kissade han trögflytande blod och vi blev väldigt oroliga. Satte honom i boxen och där visade han koliksymptom och kissade mer blod. Vi åkte direkt med honom till djursjukhus där man konstaterade att det var väldigt mycket blod i hela urinblåsan och sår i urinröret. Han står fortfarande kvar och jag är så orolig, verkar fortfarande inte som att man vet vad som är orsaken eller vad man ska göra.

Jag jagar veterinären som en orolig mamma och det här är bara den värsta känslan, när man inte vet och inte har dem hemma hos sig.

Håller er uppdaterade…

KRAM


Trimmar för fullt

1 kommentar till Trimmar för fullt

Just nu är jag verkligen i ett ”tränings-mode”, jag har massor med fina hästar i träning både egna och flera riktigt roliga utbildningshästar. 🙂

Jag är ju väldigt svart och vit som person, ena veckan vill jag leta tävlingar och rida program men just nu har jag inget tävlingssug. Det är faktiskt något som kommit mer och mer att jag hellre vill va hemma och finslipa få det ännu bättre innan jag visar upp det. Jag älskar att tävla men jag älskar också att vara förberedd. Just nu vill jag förbereda lite till innan allt faller på plats innan jag börjar anmäla.

Några ord om Corona smittan, jag tycker det är så obehagligt. Kan inte riktigt ta in hur stort det börjar bli och hur vi kommer påverkas. Uppmanar alla att vara försiktiga och vi som är så bra när det gäller smittor med hästar ska bara tänka likadant. Better safe than sorry!

Skydda våra äldre och lyssna på alla rekommendationer.

KRAM!


Hemma igen

Lämna en kommentar till Hemma igen

Nu är vi hemma igen och det var bara att kasta sig rakt in i allt jobb man missat senaste veckorna. Herregud jag har ju varit borta väldigt mycket i Februari!

Zlatan blev tyvärr inte godkänd på årets bruksprov, han är så känslig att rida på ett mycket positivt sätt men han släppte inte riktigt ner testryttarna eller släppte till. Jag tror han blev lite försiktig och osäker med två nya ryttare och inte gav den bästa känslan. Så synd då vi alla här hemma plus Mattias tycker han är så mjuk, fin, känslig och härlig att rida. På söndagen var han sitt vanliga jag igen och vi avslutade fint.

Det är klart att man är lite besviken, det hade ju varit roligare om han blev godkänd men jag är jättenöjd med hur han visade sig, det är en otroligt fin häst som jag tror jättemycket på inför framtiden.

Nu är det bara att ladda för vårens utmaningar.

KRAM


Vi är vidare till fas II

Lämna en kommentar till Vi är vidare till fas II

Zlatan skötte sig som en riktig stjärna på gångartsprovet igår, en mjuk och fin uppvisning. Kanske att han blev lite blyg när han kom in på banan, men så fin och jag är både stolt och nöjd.

Det var några spända timmar på eftermiddagen där vi väntade på besked ifall vi skulle gå vidare eller inte men vid 19 stod det klart att vi var direkt vidare till fas II. Lite rörd gick jag till stallet och kramade om Zlatan för att han är så samarbetsvillig och gör ett så himla bra jobb.

Tack alla ni som hör av er och hejjar och håller tummarna, tack Anette som gett oss förtroendet att förvalta din fina häst, tack Klaas och mamma för all hjälp.

KRAM