Tränare i Åstorp 


Jag är på plats i Åstorp för att coacha min elev Felicia Brännström samt hejja fram alla kollegor. 

Igår vann min kompis Johanna Due Boje St:Georgen på fina Mazy. Sedan tittade jag på flera fina ekipage i Intermediere II. Duktiga lilla Cecilia Bergåkra gjorde en bra runda på 66% bara 16 år. Det är faktiskt coolt.

Jag har bott hos några av mina hästägare och spanat in yngre talanger. Det blev en tidig morgon för idag är det tävlingsdag, fingers crossed. 

Kram E

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Briman fin, tillbaka på hästryggen

Så fin Briman var igår, njuter varje sekund av att vara tillbaka på hästryggen.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Bloggen lidande..

Jag är på benen, snart tillbaka i full styrka. Senaste dagarna har handlat om att komma in i allt igen som jag ligger efter med och jag får erkänna att bloggen blivit lidande av det. Jag har fortfarande lite nacksmärtor kvar men för övrigt börjar jag känna mig som vanligt igen.

Jag tänkte passa på att fråga vad ni vill läsa mer om här i bloggen, nu har jag ju inte ridit och då har jag haft lite idétorka på inlägg. Kan ni inte önska ämnen??

KRAM

Publicerad i Hem | 9 Kommentarer

Fina nya Connemaror

Victoria och Princess 

Idag har vi ridit på tre av våra nya Connemaror. Åh det är helt fantastiskt fina. Precis som förra året är det en del förtroende som behövs byggas upp. Mycket morötter och kärlek för att de ska få förtroende och lära känna oss. Ridningen är plättlätt men de verkar inte vara så mycket hanterade och man undrar lite hur skorna som sitter på hovarna har kommit dit. 

Idag har vi dock pysslat, fixat och lyckats lyfta alla hovarna. Med En tydlig ledare, mycket kärlek och avledande uppmärksamhet med godis kommer man riktigt långt. Häftigt att se hur fort de utvecklas såhär i början. De tittar på oss med helt andra ögon nu än när de kom. 

Det här arbetet inspirerar mig otroligt mycket och man blir påmind om hur otroligt mycket man älskar de här djuren. 

Kram 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Copper på g..

Copper har varit behandlad men tömkörs nu och bör vara lagom igång tills matte kan rida. 

Hon kan ju vara så fin och jag önskar verkligen att vi hittar tillbaka nu. Annars är nog planen att hon får bli mamma. Jag har såklart redan valt hingst. Bara för att jag helst vill att hon ska fungera som min tävlingshäst.. 

Svåra beslut med djur, man har en nära relation, kan man välja bort sin bästa partner för att den inte har samma ambition som mig själv? Jag tycker det är svåra beslut och jag älskar mina djur. Jag låter många gånger hjärtat gå före hjärnan. För att jag älskar det jag håller på med. 

Kram E

 

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Glöm inte bort verkligheten

Under tiden i soffan har jag hunnit vara mer aktiv på sociala medier än i vanliga fall. Jag har hunnit se det mesta som folk lägger ut, jag har börjat följa fler ryttare och haft koll på det mesta.

Känslan hos mig när jag ligger i soffan med ridförbud och ser alla flaschiga ökade traver fina hästar och allas framgångar är faktiskt inte bra, i det läget boostas jag inte av det som andra lägger ut. Jag har såklart varit nere av flera anledningar men att se andras flöden och välgång inser jag nu faktiskt påverkar mer än man tror.

När Chrille och mamma såg att jag lagt ut bilden efter olyckan sa de, men nej Emelie folk behöver inte veta, nu kommer tidningarna skriva om det. Så klart alla tidningar skrev om det, men jag fick också väldigt mycket medkänsla.

I min värld ska en blogg, ett instagram flöde och en facebook sida vara en skildrig av det som händer i ens liv. Självklart får man ha sin intigritet och man kan välja vilka delar man visar men det är ändå viktigt att man visar verkligheten. Jag vill att min profil utåt ska visa vem jag är, vad jag går igenom och min verklighet.

När jag satt på läktaren igår och tittar på ekipagen som tränar i plantskolan inser jag hur viktigt det är att vi fortsätter få intryck av verkligheten. Träningarna igår var jätteroliga att titta på men alla har problem man jobbar med. Det är befriande att titta på träningar med framgångsrika ryttare och inse att de kämpar med många av de saker jag själv kämpar med. Det här glömmer man bort en söndagskväll när man scrollar igenom flödet och alla hästar ser fantastiska ut. De kan faktiskt haft en dålig kortsida innan.. Eller hur många serier prövade innan den som las ut fungerade? Jag förstår att alla lägger ut när de tycker hästen är fin, men jag tror att det är viktigt att fortsätta skildra verkligheten. Att forsätta vara ärlig och fortsätta inspireras av ryttare och tränare “in real life”. Glöm inte att åka lite tidigare och titta när din tränare rider, det ger mer än att läsa en blogg. Glöm inte vara med i stallet och se hur din tränare gör, det ger mer än att titta på instagram.

Det är såhär ni får mig, brutalt ärlig, lite naket med alla skavanker, jag bjuder på hela kittet.

KRAM E

Publicerad i Hem | 14 Kommentarer

Inställd träning.. 


Jag hade träning för Mattias inbokad i veckan och såg verkligen fram emot det. Mattias hjälper mig att rida om jag inte kan så jag var jättetaggad att åka iväg idag. I morse ringde dock Mattias och berättade att han fått ryggskott. 

Ingen träning idag, dock har Chrille och Annika hjälpt mig rida flera hästar idag. Jag har varit tillräckligt pigg för att sitta med på läktaren. 

Imorgon är de plantskola och då får jag ta del av träningarna från soffan .

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Ridsugen..

Okej nu måste jag helt klart må bättre, för nu har jag börjat räkna ner dagarna jag kan komma upp på hästryggen igen. Jag måste va på bättringsvägen!

Konstigt det här att kroppen blir helt ur balans när man inte får rida, det är som att man har ett visst antal ridtimmar i kroppen som bara måste ut!

Innebär nog att jag måste rida lite extra mycket när sjukskrivningen släpper… 😉

All kärlek till er alla som hör av er, jag visste verkligen inte att jag hade så många som bryr sig, ni är fantastiska. <3

KRAM E

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Ni är fantastiska 


Tack alla ni som tänker på mig och hör av er. Det värmer verkligen! 

Idag känner jag mig mycket piggare och jag har under hela tiden varit vid förvånansvärt bra mod. 

Kram E

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Motivation..

Jag fick frågan av en reporter igår, hur det känns att bli skadad igen och hur jag hittar motivationen. Det är nästan lite pinsamt, varför händer det mig igen? Hur otur kan man ha? Jag har tänkt mycket och väljer att resonera såhär: Jag rider väldigt mycket, jag har hela tiden ett säkerhetstänk i all hantering men jag väljer också att göra mycket själv. Är det en häst som är laddad eller vild så sätter jag inte upp någon annan, då vill jag hantera det själv. Är det en häst som inte går att fånga, är svår att lasta o.s.v. så gör jag det själv. För att jag vet att jag är bra på att reda ut situationen och jag inte vill att någon annan ska råka illa ut.

Förra veckan skickade jag en unghäst till en hoppryttare, för att jag själv tyckte att jag inte hade tiden eller orken att reda ut överskottsenergin. För mig var det här ett moget beslut med säkerhetstänk, ändå händer detta med en annan häst.

Det finns inga garantier med hästar, men om man alltid hade möjligheten att bara sitta på utbildade äldre hästar skulle riskerna såklart minska. Om man alltid hade möjligheten och ekonomin  att låta någon annan utbilda de yngre hästarna skulle också riskerna minska. Samtidigt hade jag aldrig varit på den nivån jag är idag om jag inte antagit vissa utmaningar och vissa risker. Jag älskar att bemästra en utmaning men jag är inte dumdristig.

Av alla saker som hänt kan jag hitta en anledning till vad som hänt, jag lär mig och kommer hantera situationen annorlunda nästa gång.

Hästarna gör oss ödmjuka, det är blod svett och tårar. Men när man rider in på prisutdelningen på den där hästen som du haft sen den var föl, gjort allt jobb med. Den känslan övervinner det mesta.

Nu ska ja ta mig ur det här på bästa sätt, låta kroppen läka. Men jag kommer tillbaka stark igen, jag har ju gjort det förut…

Kram E 

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer