På plats i Norge 


Jag vet inte om jag hann berätta det här i bloggen, men Briman och jag var uttagna till de internationella tävlingarna i Vestfold. Efter Borås valde jag att stryka mig och är nu på plats som tränare istället. 

Jag kom fram igår och som vanligt är det helt okristliga ridtider när man vill träna på banan. Igår fick man rida på banan 22.30 och idag 5.30-6.45… 

Förutom Felicia är min tränarkollega och vän Lotta Esping här och tävlar. Hon har åkt själv med häst en hästskötare och en tre månaders baby. Det kallar jag coolt! Jag övar på mina nanny kunskaper och har lovat att hjälpa Lotta på framridningen. 

Det blev en härlig springtur i massa backar här i Norge.. 

Kram 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Ni måste tro vi är galna..

thumbnail_FullSizeRender
Tre av ponnyerna vi köpte förra året har under vintern blivit sålda och lite på skoj gick vi in för att kika vilket datum auktionen på Irland är.

Det visade sig att det var redan nu till helgen, snabba puckar bestämde sig mamma och Chrille för att åka till Irland. Jag blir hemma med vår nya träningsgrupp SM-satsningen för att sedan åka till Norge internationella tävlingar i Vestfold med elev på söndag.

Vi bestämde oss innan de åkte, de skulle köpa max fyra ponnyer…
FullSizeRender

Vartefter dagen rullat på har bilder ploppat in i telefonen, det blev sex ponnyer! Fred, Ginger, Princess, Dreamer, Linda och Crystal.

Förra årets ponnyer blev en succe, det har varit så roligt att ta hand och utbilda dessa ponnyer och nu behöver vi fler till årets sommarkurser. Jag önskar verkligen jag hade fått chansen att vara med men det fungerade inte i år. Jag ser dock en stor fördel i att Chrille åkte, nu kommer han inte kunna klaga på hur många hästar vi har. Hihi!

FullSizeRender-2

Vi är alla lite nostalgiska över att Brolöten faktiskt har connemaror igen och det känns så roligt att vi har möjligheten att göra det här en gång till!

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Ett svar, när magkänslan är rätt

16790852_10155101386145159_585625326_n

Vi åkte till Hölö och bästa Axel för att kolla Briman efter Borås. Om vi ska ta det från början, så hade jag en känsla att Briman var irriterad i halsen. På en träning kändes det som att Briman fått ett höstrå på tvären i halsen, jag fick avsluta för att han var så frustig.

Efter det har han inte känts lika bra, jag har känt efter, andas han konstigt? Är han irriterad? Några dagar innan Borås var han mer som vanligt igen och jag tyckte vi kunde åka. När ritten blev som den blev, så började jag såklart fundera på halsen igen. Alla ni som följer mig vet att Briman opererades i halsen för mer än ett och ett halvt år sedan. Efter operationen fick jag veta att halsen kunde vara mer känslig efter operationen. Det sitter nämligen en protes i Brimans hals och på något sätt kan detta medföra känslighet.

På Hölö ber jag såklart Axel kolla Briman, vi kontrollerar halsen med ett endroskop som visar oss en bra bild av halsen. Jag ser det direkt när kameran kommer upp i gommen. Det är rött och irriterat, Briman har en inflammation i halsen.

Min känsla var rätt, något var fel. Det är alltid lätt att vara efterklok men jag kunde kanske lyssnat lite mer och analyserat mer efter passet när Briman frustade men eftersom tempen var normal och allt la sig trodde jag bara att han var lite dammkänslig.

Nu är Briman behandlad, halsen ska kollas igen om två veckor. Fram tills dess är det promenader som gäller.

Jag är så glad att ha ett svar, nu handlar det bars ännu mer att lyssna på sin magkänsla. Tänk när jag är typ 60-70 år gammal, tror ni man kan läsa hästarnas tankar då? Alltså jag menar bara allt som man lär sig av dessa djur. <3

Viktigast är att Briman fått hjälp. Nu hoppas vi att allt blir bra.

Kram

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Bilder från Plantskolan

DSC_1137

Det blev Foxi som fick träna båda dagarna för Liane, det blev två riktigt bra pass och man blir påmind om hur nyttigt det är med träningar två dagar efter varandra.

Vi fokuserade mycket på form, självbärighet och rakriktning. Foxi är nästan lite överrörlig, han har väldigt lätt att flytta sidledes men när jag ska rakrikta så känns det ibland som att kroppen är överallt. Jag älskar hans oljighet och nu är det styrkan som kommer göra honom rak.

Liane va noga med att påpeka vikten av att stretcha ut halsen emellanåt och låta handen gå mot bettet. Med rätt jobb blev han i en härlig uppförsbacke och det var en häftig känsla hur han kändes större under passets gång.

Bytena gjorde vi mot spegeln, de var mycket bättre än förra träningen och jag märkte faktiskt också skillnad från dag ett och två. Eftersom Foxi är så rörlig måste jag påminna mig själv extra mycket om vikten av yttertygeln i bytet.

Min elev Felicia Brännström är också med i plantskolan nu och det är riktigt roligt att få se alla ryttare och kunna bolla träningstips med Liane. På kvällen hade vi som vanligt en god middag och trevlig gemenskap. I år kommer vi också köra fyra träffar på våren och fyra på hösten istället för tre. Känns som stor skillnad då det blir mer regelbundet och ett riktigt bra tillskott i hemmaträningen.

DSC_1139 DSC_1144 DSC_1162 DSC_1207 DSC_1224 DSC_1229 DSC_1245 DSC_1273 DSC_1280 DSC_1322 DSC_1350 DSC_1362 DSC_1394

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Bra träningsdagar

DSC_1337

Jag känner att jag ligger lite efter med uppdatering av alla träningar, min kamera krashade för två veckor sedan, nu har jag lånat Sofias kamera som tur är. Lovar att gå igenom alla bilder så ni får uppdateringar från både Borås och träningsdagarna.

Foxi var så rolig att rida idag, jag har verkligen hittat ett par knappar till och när han går rätt blir han nästan 2 decimeter större, en så härlig känsla!

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Ramses på gång

13199264_1175513232480597_530169512_o

Åh nu är Ramses verkligen på väg tillbaka och vi är alla så glada. De sägs att lika lång tid som en häst vilat, lika lång tid tar det att komma tillbaka. Skadan kom i maj förra året så vi hoppas Ramses är i full träning i Maj iår igen. Som jag saknat att rida den här fina hästen.

Nu är vi uppe i 17 minuters trav och ökar succesivt hela tiden, ni må tro att han har myror i brallan. Vem skulle inte ha det efter att ha stått still så länge..

Det viktiga är att han är på väg tillbaka igen och att han känns så himla fin.

Vi har också haft plantskolan idag där Foxi va en riktig stjärna, bilder kommer!

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Att lära sig uppskatta kontrasterna..

DSC_0039

Idag är det jobbdag i Stockholm som gäller för mig hela dagen, alla hästarna vilar. Jag har sagt det förut att jag gillar kontrasterna i mitt liv men just idag är det lite mer påtagligt. När något går lite sämre är det alltid väldigt bra att ha något annat att falla tillbaka på. De yngre hästarna hemma peppar mig jättemycket men i morse var det väldigt skönt att fixa huset, duscha klä på sig åka till jobbet och trimma hjärnan med annat. Nu har jag snart en säljlunch och sedan blir det jobb hela eftermiddagen och vid 18-tiden kör jag mina vanliga pass på gymmet, spinning och core. Att få ha ett vardagsliv i Stockholm såhär ibland och få lite kontraster ser jag som väldigt positivt och faktiskt en lyx, för jag vet att ikväll kommer jag sakna hästarna så mycket!

Imorgon blir det plantskolan i två dagar samt lite veterinärbesök, sedan blir det jobb i Stockholm på torsdag igen.

KRAM

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Hemma igen


Åh det bästa som finns efter en dålig tävling är att komma hem och börja slipa på alla diamanter hemma. Vi är obotliga optimister vi hästmänniskor. Drömmare skulle vissa säga, vi hoppas alltid att de hästar som står i stallet är nästa världshäst, tills motsatsen bevisas. 

Så glad man är att komma hem till ett stall fullt av hästar som ställer upp en fredagskväll och trimmar på. Starten i Borås är ett minne blott och man blickar framåt. 

Jag är envis som få, jag hat fått ordning på Briman förut och jag är säker på att jag får det igen. Samtidigt som jag är säker på att jag kommer göra allt som står i min  makt för att få ut det bästa av alla de individer som står i stallet och väntar på mig. För det är det som driver mig. 

Kram 

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Såhär är det 


Med Mr Briman är det allt eller inget som gäller. Bra eller dåligt, det finns inget mellanting. Är han glad märks det, är han arg märks det. 

Idag hände något i ena piaffen, Briman gav helt upp och min känsla är att något inte står rätt till. 

Jag hade sett fram emot att börja säsongen här i Borås, jag hade sett fram emot Gina Tricot Grand Prix. 

Min första tanke är, något står inte rätt till. Sedan kommer ansvar mot arrangör, min egen vilja att göra bättre, att faktiskt pröva en gång till. Inget av de sistnämnda spelar någon roll. Hästen går alltid först, Briman går alltid först. Han må ha en räv bakom örat men min magkänsla säger mig att idag handlade om något annat.

Jag åker hem, stryker mig från morgondagen och gör en analys hemma. Själkvart kollar jag upp Briman hos veterinär direkt.. 

Tack Gina Tricot Grand Prix, vi kommer tillbaka. Jag ger inte upp så lätt. 

Tack alla andra för ert stöd, det betyder massor! 

Kram

Publicerad i Hem | 8 Kommentarer

Winterbust, första dagen på Gina Tricot Grand Prix

DSC_1064

Nu är vi här! Vi har testat arenan och det var superroligt att få rida för all publik. Briman tyckte också det var superroligt. Dagen till ära hade vi poppat till stövlarna extra mycket med glittrigt silver.

Tävlingara håller precis som förra året väldigt hög standard och jag ser fram emot morgondagen.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar