Svar på frågor

16

Har fått ett par frågor i kommentarsfältet och jag tänkte börja med något nytt, att svara på dem här i ett inlägg så alla kan se. Får se vad ni tycker om det.. :)

Fråga 1:

Hej, har en liten fråga. Jag upplever min häst lite skänkeldöd, han lyssnar på skänkeln men han orkar inte hålla de tempo vi rider i. Utan han vill oftast gå och lunka .. När jag lägger på spöt så håller han tempot men jag vill få bort den vanan just för att spö får inte användas på tävlingsbanan..
Vill ha en så enkel skänkeln som möjligt och att han tillslut ska reagera lätt:) dock tar de tid men vad gör man in för en fin ridning :)
Har du något bra tips? Bra sporrar som kan hjälpa? Eller som gör hästen lyhörd?
All tips önskas :)
Tack för en toppen blogg!!
Kram

Svar:

Hej! Alla hästar är olika men det är vår uppgift som ryttare att göra hästarna mer uppmärksamma. Jag brukar säga att man ska planera varje skänkelgivning precis som när man planerar att lägga till spöt. Många ryttare gör felet att de sitter och klämmer med benen hela tiden och därför slutar hästarna lyssna. Har man en häst som är väldigt seg brukar jag ta bort benen helt och först gå på med benen när hästen faktiskt stannar. Detta är jättesvårt men det tränar även upp ryttarens reaktionsförmåga och medvetenhet. När det gäller sporrar kan det vara bra att ha ett par sporrar med hjul så att man inte klämmer utan att de rullar, de behöver inte vara så långa bara för att man har hjul. Hoppas mina svar hjälper dig, lycka till! KRAM

Fråga 2:

hej! tränar du inte för Anky längre?
Mvh Anna

Svar:

Absolut, självklart är Anky också min tränare! Men Patrik kommer regelbundet till Sverige och har hjälpt mig lite mer nu. Jag har tränat för Patrik i tio år till och från och jag hoppas det kan bli lite mer nu igen. 

Fråga 3: 

Hej! Vad är det för längd på dina nya sporrar? Är det den modellen som heter Balkenhol? Har letat länge efter något liknande.

Svar:

De är 3cm, modellen heter Balkenhol och finns i både herr och dam, jag hittade dem hos Lyckås Ridsport, de har även en webbshop! 

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Kaninungar till salu! Perfekt julklapp!

DSC_0003

Vi har helt fantastiskt söta kaninungar till salu, en perfekt julklapp! Maila vid intresse!

DSC_0009 DSC_0029

Fint stamp och snygg extriör ;)

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Mer film från Friends

Är hemma med dunderförkylning, peppar mig själv med den här härliga pristutdelningen från Friends.

Kram

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Viktigt för mig, bästa Patrik!

IMG_4644.JPG

För mig är det jätteviktigt med en tränare som är engagerad i allt. Jag vill inte bara ha träningstips under tiden jag rider utan feedback innan och efter. Patrik hjälpte mig sätta kedjan bättre på kandaret så det fungerade bättre på träningen. Jag själv är väldigt engagerad som tränare. Jag ändrar nosgrimmor fixar och styr på mina elever och för mig är det viktigt att träna för någon som är som jag.

I friends tyckte Patrik att jag skulle rida med ett par andra sporrar. Jag tänkte snabbt springa och köpa ett par före start men Patrik lånade ut sina egna. Så fin gest och det betydde så mycket för mig just då.

Nu har jag köpt ett par egna likadana av Lyckås Ridsport. Men jag ville verkligen förmedla känslan till er hur något så litet kan betyda så mycket. För mig är det här en sån sak, skillnaden som gör skillnaden man gör det lilla extra för någon. Tack Patrik!

Kram

IMG_4759.JPG

IMG_4756.JPG

Publicerad i Hem | 7 Kommentarer

Nya provexemplar från OneK vilken tycker du är snyggast?

hjälm

Jag använder OneK hjälmarna från Nipet Horse. Nu har det precis kommit in lite nya modeller som jag är så sugen på att prova!

Detta är tre olika exempel, inte bara på färger utan även hur mycket bling det ska vara. Den blå är mest glitter och bakgrunden bryter igenom minst, den bruna är mellan och den svarta har minst glitter, här ser man mest av baksidan.

Vilken är din favorit blingning? Och vilken färg gillar du mest?

Min favorit är den blå och även som den blå är blingad med mest glitter, galet snyggt!

hjälm1

KRAM

 

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Knock-outen från min kamera!

Flera har kommenterat filmen jag la upp från knock-outen. Det var en helhetsbild och nu har jag även lagt upp filmen som är filmad med min kamera, här ser man lite mer av mig och Briman. :)

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Mer bilder från träningen med Plantskolan i veckan

DSC_0792
Piruettarbete

Copper har verkligen gått kanon den här veckan, både på träningen för Liane och på träningen för mamma Chris.

DSC_0793 DSC_0794
Liane hjälper till med spöt i piruettarbetet

Man märker att hon blir starkare hela tiden och det är så roligt att kunna gå ett steg längre i träningen. Vi kunde börja med lite svårare rörelser denna gång som piruettarbete.

DSC_0796DSC_0788DSC_0798 DSC_0810 DSC_0817 DSC_0818
Sluta

I travslutorna fick jag öka tempot något för att få ännu bättre flyt, det blev verkligen stor skillnad, en rörlse vi faktiskt haft lite vårt för men med detta tips blev det stor skillnad.

DSC_0821

Liane testade också ett knep på mina händer för att jag skulle få ännu mer stilla och bättre hand, jag fick hålla i ett spö på ett speciellt sätt. Copper kan lätt bli lite ryckig i kontakten vilket gör att jag på henne ofta följer med för mycket med händerna. Det blev verkligen stor skillnad med detta trix som kommer från självaste professor Kyra Kyrklund.

DSC_0829
Såhär fick jag hålla spöt för att få ännu bättre händer. 

Träningens outfit kommer till största del från Lyckås Ridsport.

Ridbyxor, Pikeur modell Cindy.

Handskar, märke Röeckl, gillar denna vintermodell med lite foder.

Armband, märke Shumacher.

Lindor, Hv Polo.

DSC_0831

DSC_0834

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Mer från clinicen med Agria

DSC_0489

I torsdags styrde jag och Maja bilen mot Jönköping för clinic, hästarna jag hade med var Grand Valley och Felicia.

Jag gjorde en clinic ihop med Agria och Jens Fredricsson, meningen var att jag skulle visa dressyr och Jens hoppning med lite jämförelse, till vår hjälp hade vi extriörexperten och vetrinären Carl-Henrik Heimdal och Agrias hästchef Stefan Fur.

DSC_0492

När Jens kom till Jönköping var han tyvärr lite krasslig, så han stod på marken medans jag och ett par riktigt duktiga hoppryttare red. Meningen var att jag skulle stå för dressyrens grunder och att vi skulle jämföra det med hoppningen.

Jag började med Felicia som jag haft i träning ett par månader, visade arbetet från start och hur jag arbetar med uppbyggnaden under passet och under tidens gång.

Stefan tyckte det skulle vara lite spexigt att se mig hoppa, jag hade då mest Valle i åtanke som jag faktiskt hoppat på förut.

Men jag hoppade Felicia för första gången inför 250personer och med guidning av en av sveriges bästa hoppryttare Jens Fredricsson. Så häftigt! Felicia visade sig vara en riktig hopptalang och jag var faktiskt lite orolig att Jens ville ta med henne hem till stallet. :p

DSC_0506

Efter Felicia var det Valles tur, Valle var så glad att få visa upp sig för publik. Historien med Valle är väldigt speciell då vi ägt honom hela livet, det är lätt att visa sitt sytem på en häst man haft i sexton år. Jag visade lite av arbetet med den låga formen och sedan hur jag rider fram en större trav med mer shcwung.

Vi visade även en del svårare rörelser, men sedan byggdes det upp hinder även för mig och Valle. Han förstod inte riktigt vad det var frågan om men efter ett tag flög även han över hindret. Jättekul att få visa upp mångsidigheten och att man även hoppar en svårklasshäst som egentligen går dressyr.

Det var så roligt att göra den här clinicen tillsammans med Agria, proffsigt och helt rätt i tiden. Glada och hållbara hästar är ju precis vad vi alla vill ha!

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Ett till hopp!

SM och EM-hästen Grand Valley visar att även han kan!

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Clinic med Jens Fredricsson

Just nu håller jag en Clinic med Jens i Jönköping. Såhär är det just nu, vem på marken och vem hoppar?

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar