Idag vill jag hylla mitt team

Lämna en kommentar till Idag vill jag hylla mitt team

Senaste veckan har verkligen varit så tråkig, att inte kunna göra det man vill eller röra sig som man vill. I nuläget har jag ett så himla bra team runt omkring mig så allting rullar ändå även när jag själv är sjukskriven. Skönt att Klaas kan hjälpa mig rida hästarna och massor med annat jag brukar göra, familjen som tar mer ansvar, hjälper mig och sen mina grymma hästskötare som får allt att rulla även om jag inte är på plats som vanligt. Vi går in i en lite tyngre period med att ha häst nu, det är lerigt och blir mörkare, i natt går vi till och med över till vintertid.

Idag började vi höstlovskurs, och Martina och Julia har gjort så fint och allt har rullat så bra. Martina som börjar bli en riktig fena på ridläger har koll på varje minsta pinal. Julia som startar sitt första ridläger gör det med bravur, hon har till och med pyntat sadelkammaren med halloween pynt. När man själv inte kan fixa och vara med lika bra så blir man en stolt chef när allt är fint på plats och alla gör sitt yttersta. Eleverna nöjda, hästarna nöjda. Tack för att ni gjort dagen så bra jag är så stolt över er.

KRAM


Ett oväntat avbrott

5 kommentarer till Ett oväntat avbrott

På vägen hem från jobbet satt jag i en bil som var med i en viltolycka. Det kunde varit mycket värre men jag blev såklart väldigt chockad och väldigt ont i nacken.

Nacken har fått sig en rejäl smäll även om det bara är mjukdelar och jag är väldigt mör. Domnande händer huvudvärk och ont i både nacke och rygg. Jag är ordinerad vila och tar dag för dag nu. Alla tips mot nacksmärta mottages tacksamt, jag vill ju upp i sadeln på nolltid.

Nu blev ju min jäkla runstreak också avbruten så det är väl bara att börja om igen när man är på benen. Bra att ha flera mål.

KRAM


Runstreak

1 kommentar till Runstreak

Jag har gett mig på något så galet som att göra en runstreak, springa minst 31dar i rad. Jag är faktiskt redan på dag 24 och så galet stolt och glad att jag klarat det såhär långt.

Otroligt att man faktiskt lyckas klämma in det vart man än är. I flyinge fick jag till det tidiga mornar innan starterna. Idag fick jag till det i väntan på ett veterinärbesök. Man får mycket mer fantasi och planering när man har motivation.

För mig ger det så många positiva effekter, jag sover bättre orkar mer och känner mig starkare och piggare. Så håll tummarna nu att jag orkar hela vägen och kanske fler dagar än så!

kram


Bildbomb från Flyige Tesla

Lämna en kommentar till Bildbomb från Flyige Tesla

Jag är verkligen stolt över resan med Tesla i Flyinge, hon gjorde sitt första meeting borta uppstallad. Alla som såg henne i Flyinge i finalen för ett år sedan förstår att det var en avvägning att rida mellan avspänd häst och visa alla kvalitéer.

I kvalet körde vi ”safe” en bra upplevelse och hoppades på att det skulle räcka till final. Det gjorde det men en hårsmån, jag var lite besviken eftersom jag var så nöjd med min runda men att det inte räckte längre. Men när vi tog oss till final så förstod jag att jag behövde ladda om och nu hade jag min chans att visa våra kvalitéer.

Så roligt att det gick så mycket bättre i finalen, och så roligt att vi fick bra betalt för uppvisningen. Nu väntar träning, träning och mer träning. För det här var bara ett delmål och nu ska vi trimma för framtiden och våra stora mål.

KRAM


Bildbomb från Flyinge Robban

1 kommentar till Bildbomb från Flyinge Robban

Jag är så imponerad av Robban! Först tänkte jag inte ens ta med Robban, jag var rädd att han inte var färdig, att vi inte skulle leverera tillräckligt bra. Sen går han in och levererar högsta poängen hittills i sexårsklassen och en sjundeplats i kvalet. Jag var så överrumplad av vårt resultat att jag inte ens visste om vi var redo för finalen. Johanna som hjälpt mig med Robban peppade mig och sa att vi visst var redo.

Vi visste att det var svårare och att jag behövde göra bästa ritten hittills för att kunna mäta oss med de andra. Vi gjorde det, vi gjorde allt vi kunde, jag var så stolt när vi var klara. Han var lite trött och vi hade lite missar men vi visade två superfina byten och ett jäkla tryck i traven. För mig spelar det ingen roll om vi kommer elva eller sjua. Att jag känner att han gör allt för mig och går lite bättre i Flyinge än hemma att det stundtals glänser till så man längtar ett par år framåt. Det är vad som verkligen betyder något…

Tack Victoria för alla fina bilder

KRAM


Tesla-träning för Lussan i Flyinge

Lämna en kommentar till Tesla-träning för Lussan i Flyinge

Vi hann med massor med roliga saker i Flyinge, efter fredagens start bestämde jag mig för att jag gärna ville ha mer hjälp inför finalen. Sagt och gjort jag tog mod till mig att kolla om Lussan hade tid för en träning innan alla Lövsta ekipage.

Lussan ville gärna hjälpa till, så det blev ett träningspass med fokus på förbättring inför söndagens final. Som vi redan vet blev ju resultatet av träningen väldigt bra, eftersom jag höjde mig 5 placeringar och nästan 4%.

Jag skickade filmen på ritten till Lussan, och gjorde en analys före träningen.

Tesla var lite spänd i ett nytt ridhus, och just denna lördagen konstaterade jag att det var perfekt att få lite coaching att rida igenom spänningen.

Vi fokuserade väldigt mycket på form, ställning, böjning framförallt i vänstersidan och tempo. Just att få veta exakt vart jag skulle ha Tesla inne på banan.

Skritten var också en sak jag hade som önskemål att höja, och här fick jag tydliga instruktioner hur mycket jag skulle rida på för högsta möjliga betyg.

Lussan instruerade mig också om sitsen, luta dig tillbaka och händerna på sadelluddet och med de orden ringandes i öronen red jag in i Söndagens final.

Jag tycker vi gjorde helt rätt med träning på lördagen och jag är så tacksam för de tips jag fick med mig. Så kul att kunna höja procenten och placeringen så mycket.

KRAM


Två hästar i final!

Lämna en kommentar till Två hästar i final!
Tesla (36) (SWB) sto 2014 e Skovens Rafael u Theca (36) (SWB) e Topaasch Emelie Brolin åld 36 uppf Lennart Nyström äg Katharina Knutsson Photo: KimC.nu

Alltså, vilken bergochdalbana den här dagen har varit!!

Allt har känts så bra sedan vi kom ner, hästarna fina och allt förberett in i minsta detalj. Först ut idag var Tesla och jag var så nöjd när jag kom ut! Min fina tjej som gör allt för mig! Jag blev lite snopen när jag fick poängen. Jag håller med om kommentarerna men tycker vi kunde fått något positivt när hon inte satte en hov fel. Jag blev lite sänkt, men när jag insåg att det blev final ändå laddade ja om till Robbans ritt.

Robban imponerade på oss alla, han var riktigt flashig idag, lite på och av stundtals men poängen blev imponerande 74,6% och en sjundeplats!

Det här innebär att jag alltså har tagit mig till final med båda hästarna! Tack alla som gör det här möjligt, ni vet vilka ni är! Det ska bli Så roligt att få rida på söndag.


kram


Två träningar denna vecka

1 kommentar till Två träningar denna vecka

Jag känner mig lite bortskämd som fått chansen att träna för två tränare den här veckan. Först Lussan med Tesla i måndags och sedan Mattias med Floris i Torsdags.

Tidigare hade jag svårt att rida för flera tränare, jag låste på instruktionerna från den första tränaren och blev förvirrad när jag red för nästa. Jag var väldigt låst med min linje och livrädd att ändra om något fungerade.

Idag känner jag mig tryggare med min egna ridning, tryggare på vad jag behöver jobba med. Alla tips förbättrar, alla övningar är välkomna och det känns också som att mina tränare märker att jag är tryggare i min ridning.

På Tesla har vi arbetat mycket samling på senaste tiden, när vi kom till Lussan var det nu dags att börja rida mer framåt igen. Det är lustigt, precis när man tycker att man har koll på läxan från förra träningen har man gjort lite för mycket och behöver ändra.

Jag fick två bra sitstips av Lussan som jag tänker på varje dag och tänker ta med mig till Flyinge nästa vecka.

Med Floris arbetade vi mycket samling och aktiva bakben, vi prövade en serie för första gången som Floris gjorde med bravur. Så kul hur han utvecklas och så roligt att Mattias tyckte så mycket om honom.

Här hemma rullar det på med provridning av ponnys nästan varje dag. Hästarna tränas och förbereds inför Flyinge och jag och Klaas ska försöka hinna måla klart huset innan vi åker.. hejja hejja…

KRAM