Tävlingar på Brolöten, med GP

DSC_5258

Jag bestämde mig för att vi kan klara det, man kan inte alltid klaga på att det inte finns tävlingar eller att de är för långt bort. Bättre att hjälpa till!

Så tillsammans med min fantastiska klubb GARK har vi nu bestämt oss för att ha Grand Prix tävlingar i Augusti 19,20,21. Proppen hittar ni här. 

Vi har fått fantasstiskt fina sponsorer men det vore såklart roligt med ännu fler, om någon är intresserad så maila mig.

Som vanligt är vi i behov av funktionärer! Alla ni gamla Brolötare eller någon annan frivillig, kom och heja och hjälp oss.

Maila på: info@broloten.se

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Jakten på den försvunna rumpan

DSC_5351

 

Nu har jag kommit på det! Jag använder rumpan för lite!! Chrille är verkligen på mig varje dag att rida mer med sätet. Nu efter ett par veckor med ännu mer fokus på det så känner jag verkligen stor skillnad på flera av mina hästar.

Ett exempel är Whin som är otroligt känslig om man trycker för mycket med skänkeln, när jag istället driver och gör förhållningar med sätet blir det mycket bättre.

Jag tänkte också på det när Mattias red Briman, han sitter kvar på ett helt annat sätt än vad jag gör. Jag övade verkligen idag på Briman idag att försöka vara kvar när Briman tog tag i mig och då såg jag Mattias framför mig vilket faktiskt fungerade. :) Verkligen ett tips att måla upp en bild i huvudet hur ni vill sitta.

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Fina Whin! Film..

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Börjar jobba fyraåringarna igen

DSC_5690

 

Vi har precis börjat sätta igång våra fyraåringar igen, Copper vilar och jag har lite mer tid att rida, så nu har Witchcraft fått komma tillbaka från semestern igen.

De går fortfarande ute dygnet runt men vi tar in dem på dagarna när vi tränar.

I en vecka har vi tömkört och longerat dem och igår började vi rida. Jag tycker det är jätteviktigt att sätta igång lite långsamt efter vilan, plus att det är bra att de får ur sig lite energi innan vi kommer upp i sadeln.

Vi började precis introducera sidvärtsrörelser innan vilan, nu blir det mycket övergångar och lösgjordhet, lite uppbyggnad innan vi kräver mer samling.

De ska först tävla på Brolötens tävlingar i Augusti och sedan kvalen till 4-års championatet.

Jag sköter utbildningen av Witchcraft medans Katrine kommer fortsätta matcha Queen med min hjälp.

DSC_5100

KRAM

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Riktigt bra pass


Dagens träning för Mattias gick verkligen jättebra. 

För första gången på flera månader synkade jag och Briman som vanligt igen. 

Mattias red först och det är jättenyttigt att se hur Mattias får igenom Briman. 

Temat var snabbare reaktioner på både hand och skänkel.  Hitta dragläget och få Briman kortare. 

Film och bilder kommer, nytt pass för Mattias imorgon. 

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Byten i varje utan stigbyglar

Som ni set fortsätter ja trimma utan stigbyglar.

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Första ridlägret klart 

Det har varit intensiva sju dagar med helt fantastiska ungdomar. Så roligt att kunna lära ut så mycket på en vecka och se en så stor skillnad. Så härligt att lära känna alla  tjejer och mysigt med alla aktiviteter. 

Vi avslutade med traditionsenlig uppvisning och tårta. 

Ikväll har vi grillkväll med alla som jobbar här och imorgon är det lite återhämtning innan vi börjar nytt ridläger på söndag. 


Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Briman på g…

DSC_0478

Efter en veckas vila och en veckas jogging är Briman i full träning igen. Jag jobbar fortfarande lite kortare pass med fokus på lösgjordhet. I Brimans fall, en stor och lång kille innebär det mycket vikt på bakbenen. Korta snabba övergångar med fokus på att bakbenen trampar längre in under magen. Briman använder ofta sin stora kropp att försöka dra mig ur sadeln och det blir faktiskt mycket lättare när jag rider utan stigbyglar.

En lösgörande övning som jag använder mycket på Briman är skänkelvikning längs långsidan. Jag ställer då hästen utåt, tex är jag i höger varv rider jag innanför spåret och flyttar hästen undan vänsterskänkeln med ställning åt vänster och huvudet ut mot väggen.

Nästa vecka ska jag träna för Mattias Jansson, det blir första gången på länge och det ska bli jättekul.

KRAM

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Stolt över att lyckas kvala två hästar till Falsterbo..

falsterbo

Kvalprocenten var för hög, nu öppnas chansen upp för fler hästar. Jag är så stolt över att ha en av de 18:e bästa 6 åringarna och en av de 20:e bästa femåringarna i Sverige.

Kul att det blir större starfält, men ännu roligare att båda mina klarade den riktiga kvalgränsen.

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Att ta ridningen för givet..

13324314_1190738774291376_631175349_o

Jag insåg idag att jag är väldigt bortskämd. Senaste året har jag haft ett grymt team runt omkring mig, som gör att jag mer eller mindre kan ta ridningen för givet. Det vill säga, det ska väldigt mycket till för att jag inte ska komma upp på hästryggen. Så har det varit tidigare också, men det har mestadels berott på min tjurskalliga envishet. Jag har kommit upp på hästryggen i alla lägen mot alla odds.

Senaste året har jag dock inte behövt kämpa lika mycket. Mellan 8-12 får jag träna och det är alla andra runt omkring som backat upp så det blir möjligt. Det här är en förutsättning för en elitsatsning, men inte alls alltid självklart. Det finns så mycket saker som kan sätta käppar i hjulet och förstöra så att man inte hinner med alla hästar, plus saker som gör att man tappar fokus och då är det knappt värt att sitta upp sen.
I morse var en sådan morgon så jag blev påmind om hur tacksam jag var att jag hann rida fyra av mina fina hästar. På grund av massa olika anledningar var det inte självklart och jag var så tacksam att jag fick rida i lugn och ro. Faktum var att det va så roligt och skönt. Att bara släppa allt och va glad för att jag faktiskt fick rida.
Så jag förstår verkligen alla med heltidsjobb och familjer, varför det alltid är värt att kämpa för att få den där halvtimmen på hästryggen. Ibland när man har det som sitt yrke, kan man glömma bort hur mycket man har fått kämpa för att få rida varje dag. Men idag blev jag påmind och den drivkraften är precis lika stark som innan.
Kram

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer