Bilder på duktiga Witchcraft

DSC_1482

Jag är så imponerad av Witchcraft, hon har varit väldigt spänd hemma, men när vi kom bort igår kändes det som att hon förlitade sig mer på mig och den känslan gillar jag.

Jag fick rida mycket mer framåt för Jeanna än jag gjort hemma, hon var väldigt noga med vägarna, hörnpasseringarna även fast Witchcraft var tittiig, hon fick inte gena.

Träningen gick ut på att ha henne framför skänkeln och kräva lite mer kontakt i stödet än jag gjort tidigare. Det resulterade i en helt annan häst, hon bara flög fram!

Nej det var inte bara lätt, hon är ett sto i unghästålder men jag fick så bra hjälp och känner verkligen att det här var precis vad vi behövde. En lite utmaning men en superfin häst tyckte Jeanna, och ni vet ju hur det är med mig, jag gillar utmaningar. Det är nog därför jag alltid gillat den här hästen.

DSC_1493
Fin i shabrak från Equito

DSC_1494 DSC_1499 DSC_1502 Min nya hjälm från One K och Nipet Horse, fin va?

DSC_1524 DSC_1536 DSC_1541
Whin var också med och tränade, film och bild kommer..

DSC_1544 DSC_1546 DSC_1548 DSC_1561 DSC_1571 DSC_1574 DSC_1578

KRAM!

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Vill bara, träna, träna och träna..


Idag åkte jag, Kristin Whin och Witchcraft  till Jeanna för träning. Åh det var verkligen superkul! Så motiverad och glad jag var när jag åkte hem gör att jag vill träna för tränare varje dag! Tack för det Jeanna.. 

Ni som kan måste kolla filmen på min instagram på Witchcraft så glad över hennes utveckling vilken stjärna! 

Mer bilder o film imorgon.. 

kram 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Diplom.. 


Härligt att få ta emot diplomet som bekräftar min examen. Känns stort, senaste åren har tränarrollen tagit en stor del av mitt liv och jag älskar det verkligen. Att få coacha Felicia i helgen, se flera av mina elever blomma ut och bli duktiga ryttarinnor är en heder. Kul att få hjälpa kollegor på tävlingar och känna att man gör skillnad. 

Utbildningen gav mig mycket, att gå igenom utbildningsskalan mer än en gång har fått mig att tänka till även ridmässigt. Det är så mycket som är grunden som man verkligen inte får glömma. Ett exempel är till exempel rakrikting och skänkelns inverkan. Hur man ramar in hästen och alltid driver framåt med båda skänklarna. Låter superenkelt, men idag när en av mina hästar gick på dubbla spår, så tänkte jag driver jag lika mycket med båda benen? När jag faktiskt sen gjorde det blev jästen rak. 

Så tack en än gång för en bra utbildning, jag ska ta hand om min examen med den äran. 

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

SM satsningen, gästblogg

Hej

Idag är det Kristin som bloggar. Här på Brolöten har Emelie och Chris startat SM satsningen, en satsning med ponny och junior ryttare med målet siktat mot SM.

Den här helgen har vi haft vår första träff, det är jag samt 5 till ryttare med i satsningen. Vi har haft både träning, programridning samt föreläsning. Vi ryttare har haft roligt och lärt känna varandra, det känns som att detta kommer utveckla oss mycket och även skapa gemenskap vilket känns väldigt bra.

Image 2017-02-19 at 22.36Jag och Allie nöjda efter programridningen.

Jag och Allie har kvalat till Nationellt och ska nu målet och drömmen att sätta kvalen till SM. Allie är jätteduktig och snäll som lär mig allt. Jag blir 17 år detta året och kommer från Strängnäs. Jag har tränat för Emelie flera år samt köpt min häst Allie av Emelie så jag får experthjälp. Jag och Carro som båda två är med i satsningen är systrar.

Image 2017-02-19 at 22.40Caroline Elvelind är med i satsningen med sin C-ponny Arris de tävlar just nu LA:P1 men har som mål att sätta nästa kval så de kan gå upp på Nationell nivå. Carro är 14 år gammal och bor i Strängnäs, hon tränar för Emelie även till vardags.

Image 2017-02-19 at 22.41

På bilden är Hedda Thunberg med sin D-ponny Brave Heart som hon tävlar på Nationell nivå. Braven som han kallas har Hedda redan ridit ett SM på men nu siktar dem ännu högre på årets SM. Målet är även att komma iväg på någon Internationell tävling. Hedda är 15 år gammal och bor i Stockholm hon har tränat för Emelie i flera år.

Även med på bilden är Ebba Oden som är med i satsningen på sin B-ponny Minta. Ebba och Minta tävlar på LA nivå. De har ett nationellt kval och hoppas sätta sitt andra så fort som möjligt. Ebba är 12 år gammal och kommer från Eskilstuna. Ebba har tränat för Emelie med Minta samt med sin andra ponny innan.

IMG_2684 kopia

På bilden är Märta Krusell som är med i satsningen med sin C-ponny My Rihannon som är ett sto, Braven och My Rhiannon är halv syskon. De har kvalat till nationell nivå. Märta bor på Gotland så det blir en bit att åka för att ta sig hit. Märta är 15 är gammal, hon har varit på ridläger på Brolöten tidigare.

sk-rmavbild-2016-08-10-kl-21-38-17_orig

Tilde Thorsander och Gullabo Sunset är också med i satsningen de ska kvala till Nationellt, men har tävlat en LAP1. Sunset är en C-ponny. Tilde kommer från Dalarna och hon har varit på kurs på Brolöten tidigare. Hoppas ni tyckte det var kul att läsa om SM satsningen och oss som ryttare.

Tack Emelie, Chris och Brolöten för de här möjligheten att utvecklas. Vi vill också tacka Agria för våra fina schabrak.

Kram Kristin

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Jag trivs i Norge, nyttig plats på marken

Igår fick jag känna på hur våra mammor har det, att stå vid sidan om på det här sättet gör jag uppenbarligen lite för sällan.

Jag fick först vara nanny åt Lottas lilla Carl, sedan springa och hjälpa Lotta upp på Ciwi, hjälpa henne på framridningen och sen filma ritten samtidigt som jag hade koll på procenten. Löjligt nervös och lite rörd över Lottas bedrift att tävla internationellt efter att ha fött en baby. Efter ritten skulle jag ta hand om en laddad Briarare, vilket var den enklaste uppgiften i hela storyn. Jag avslutade med att handla middag till gänget. Väl i stugan (helt slut) lovade jag Lotta att aldrig mer klaga på våra mammor. Senare på kvällen skickade Lotta mig en film, jag har också på “mammavis” av misstag filmat i fickan i 12minuter. Tydligen kan även den bästa lyckas med detta i ett stressat läge när man vill göra sitt yttersta.

Dagen började väldigt bra med seger för Felicia. Även idag var ritten över 70%. Kul att få höra Svenska nationalsången och roligt när jobbet faller väl ut. Efter det blev det en löprunda idag igen som avslutades med övningar på bryggan. Åh älskar att träna i den här typen av miljöer det är så vackert här! Har hört att ni har förfärligt väder hemma men här har vi haft strålande sol idag.

Efter träningen åt jag, Lotta och Jeanna lunch på en uteservering i solen och smidde planer för tävlingssäsongen. Vi har alla tre tävlat tillsammans sedan ponnytiden och det är verkligen superkul att vara här tillsammans.
Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

På plats i Norge 


Jag vet inte om jag hann berätta det här i bloggen, men Briman och jag var uttagna till de internationella tävlingarna i Vestfold. Efter Borås valde jag att stryka mig och är nu på plats som tränare istället. 

Jag kom fram igår och som vanligt är det helt okristliga ridtider när man vill träna på banan. Igår fick man rida på banan 22.30 och idag 5.30-6.45… 

Förutom Felicia är min tränarkollega och vän Lotta Esping här och tävlar. Hon har åkt själv med häst en hästskötare och en tre månaders baby. Det kallar jag coolt! Jag övar på mina nanny kunskaper och har lovat att hjälpa Lotta på framridningen. 

Det blev en härlig springtur i massa backar här i Norge.. 

Kram 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Ni måste tro vi är galna..

thumbnail_FullSizeRender
Tre av ponnyerna vi köpte förra året har under vintern blivit sålda och lite på skoj gick vi in för att kika vilket datum auktionen på Irland är.

Det visade sig att det var redan nu till helgen, snabba puckar bestämde sig mamma och Chrille för att åka till Irland. Jag blir hemma med vår nya träningsgrupp SM-satsningen för att sedan åka till Norge internationella tävlingar i Vestfold med elev på söndag.

Vi bestämde oss innan de åkte, de skulle köpa max fyra ponnyer…
FullSizeRender

Vartefter dagen rullat på har bilder ploppat in i telefonen, det blev sex ponnyer! Fred, Ginger, Princess, Dreamer, Linda och Crystal.

Förra årets ponnyer blev en succe, det har varit så roligt att ta hand och utbilda dessa ponnyer och nu behöver vi fler till årets sommarkurser. Jag önskar verkligen jag hade fått chansen att vara med men det fungerade inte i år. Jag ser dock en stor fördel i att Chrille åkte, nu kommer han inte kunna klaga på hur många hästar vi har. Hihi!

FullSizeRender-2

Vi är alla lite nostalgiska över att Brolöten faktiskt har connemaror igen och det känns så roligt att vi har möjligheten att göra det här en gång till!

KRAM

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Ett svar, när magkänslan är rätt

16790852_10155101386145159_585625326_n

Vi åkte till Hölö och bästa Axel för att kolla Briman efter Borås. Om vi ska ta det från början, så hade jag en känsla att Briman var irriterad i halsen. På en träning kändes det som att Briman fått ett höstrå på tvären i halsen, jag fick avsluta för att han var så frustig.

Efter det har han inte känts lika bra, jag har känt efter, andas han konstigt? Är han irriterad? Några dagar innan Borås var han mer som vanligt igen och jag tyckte vi kunde åka. När ritten blev som den blev, så började jag såklart fundera på halsen igen. Alla ni som följer mig vet att Briman opererades i halsen för mer än ett och ett halvt år sedan. Efter operationen fick jag veta att halsen kunde vara mer känslig efter operationen. Det sitter nämligen en protes i Brimans hals och på något sätt kan detta medföra känslighet.

På Hölö ber jag såklart Axel kolla Briman, vi kontrollerar halsen med ett endroskop som visar oss en bra bild av halsen. Jag ser det direkt när kameran kommer upp i gommen. Det är rött och irriterat, Briman har en inflammation i halsen.

Min känsla var rätt, något var fel. Det är alltid lätt att vara efterklok men jag kunde kanske lyssnat lite mer och analyserat mer efter passet när Briman frustade men eftersom tempen var normal och allt la sig trodde jag bara att han var lite dammkänslig.

Nu är Briman behandlad, halsen ska kollas igen om två veckor. Fram tills dess är det promenader som gäller.

Jag är så glad att ha ett svar, nu handlar det bars ännu mer att lyssna på sin magkänsla. Tänk när jag är typ 60-70 år gammal, tror ni man kan läsa hästarnas tankar då? Alltså jag menar bara allt som man lär sig av dessa djur. <3

Viktigast är att Briman fått hjälp. Nu hoppas vi att allt blir bra.

Kram

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Bilder från Plantskolan

DSC_1137

Det blev Foxi som fick träna båda dagarna för Liane, det blev två riktigt bra pass och man blir påmind om hur nyttigt det är med träningar två dagar efter varandra.

Vi fokuserade mycket på form, självbärighet och rakriktning. Foxi är nästan lite överrörlig, han har väldigt lätt att flytta sidledes men när jag ska rakrikta så känns det ibland som att kroppen är överallt. Jag älskar hans oljighet och nu är det styrkan som kommer göra honom rak.

Liane va noga med att påpeka vikten av att stretcha ut halsen emellanåt och låta handen gå mot bettet. Med rätt jobb blev han i en härlig uppförsbacke och det var en häftig känsla hur han kändes större under passets gång.

Bytena gjorde vi mot spegeln, de var mycket bättre än förra träningen och jag märkte faktiskt också skillnad från dag ett och två. Eftersom Foxi är så rörlig måste jag påminna mig själv extra mycket om vikten av yttertygeln i bytet.

Min elev Felicia Brännström är också med i plantskolan nu och det är riktigt roligt att få se alla ryttare och kunna bolla träningstips med Liane. På kvällen hade vi som vanligt en god middag och trevlig gemenskap. I år kommer vi också köra fyra träffar på våren och fyra på hösten istället för tre. Känns som stor skillnad då det blir mer regelbundet och ett riktigt bra tillskott i hemmaträningen.

DSC_1139 DSC_1144 DSC_1162 DSC_1207 DSC_1224 DSC_1229 DSC_1245 DSC_1273 DSC_1280 DSC_1322 DSC_1350 DSC_1362 DSC_1394

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Bra träningsdagar

DSC_1337

Jag känner att jag ligger lite efter med uppdatering av alla träningar, min kamera krashade för två veckor sedan, nu har jag lånat Sofias kamera som tur är. Lovar att gå igenom alla bilder så ni får uppdateringar från både Borås och träningsdagarna.

Foxi var så rolig att rida idag, jag har verkligen hittat ett par knappar till och när han går rätt blir han nästan 2 decimeter större, en så härlig känsla!

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar