Ibland tycker man inte som domarna


Jag var så nöjd med Whitney igår, även om vi hade lite spänning så gav hon en härlig känsla med massa energi. Men hon tittade lite på utgången och hoppade till två gånger. 

Idag var målet att ta mig runt banan utan spänning. Hon blev inte lila flaschig men utförde alla momenten som hon skulle och lyssnade mer på mig. Jag var väldigt mycket mer nöjd med dagens start när jag tänker utbildning och framtid. Men det är inte alltid det som syns för ögat. Jag gissar att hon var pampigare igår. 

Vi fick jättefina procent idag med 72,8% och det blev seger. Så stolt över hennes utveckling och hennes uppförande den här helgen. 

Kram!

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Två segrar med Whin!

Så roligt att få ha kvar Whin i träning och tävling och att samarbetet med familjen Fitoussy som numer äger Whin går så bra.

Idag har han verkligen levererat, ritten i juniorprogrammet är den bästa vi gjort, att sedan avsluta dagen med seger i Msv B på hela 71,6% känns helt fantastiskt. Han är i bra form, eller vi är i bra form!

Här kommer massor med bilder från dagen.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Bilder på Whitney från idag

Jag gjorde nyss en mindre bra ritt på Copper med lite spänning, men vad gör det när de andra två vunnit sina klasser och gått som tåget. Vi har också hunnit med ett dopp i kanalen och nu laddar jag för sista starten med Whin. Det tar på krafterna att rida fyra starter i nästan 30 graders värme.

Här kommer bildbomb på Whitney från idag, nyper mig lite i armen är så glad för hennes uteckling. I april kom vi knappt runt ridbanan hemma och nu har det äntligen släppt. Så mycket som finns i den här hästen när vi bara förstår varandra.

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Whin vann också


Första gången i detta program nationell klass med galoppslutor, Fei lagtävlan för juniorer. Få startande men tre domare. Seger på 67,9% en ritt med riktigt bra känsla! 

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Seger! 

Wei! Vi börjar dagen med Whitney som skötte sig exemplariskt! 75% seger och kval till Flyinge. Som vi kämpat för att förstå varandra, äntligen är vi där!

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

På meeting med 3 hästar

Kan knappt komma ihåg senaste gången jag åkte på meeting med hela tre hästar. Oj vad vi har packat, lastbilen var verkligen proppfull när vi rullade från Brolöten.

Med oss har vi Whitney som gör första starten på bortaplan för iår och även sitt första metting, Whin som ska göra sitt första meeting någonsin och Copper som gör sitt andra meeting. Det här är en träningstävling, tillfälle att lära. Jag kommer få så mycket tid med hästarna i den nya miljön och tycker det ska bli riktigt spännande att se hur de beteer sig.

Sista minuten fix före avresa 

Snygg Whin i nya transportskydd från Lyckås Ridsport

Whitney på väg till banan

Nu har vi precis ätit middag i lastbilen efter jag tränat hästarna på banan, det går verkligen i ett när man är två personer på tre hästar. Imorgon är det fyra starter, ACn har pajat i lastbilen så just nu är vi nästintill nakna typ 35 grader här inne, haha.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Copper för Jeanna, film

Oj vad hon utvecklats sista tiden, tack Jeanna och mamma för all hjälp!

KRAM

 

 

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Tips, smothie mellanmål..

 

Inspirerad av Smothies and stuff, boken som Lövsta gjort i samarbete med Caroline Darcourt har jag börjat göra fler mellanmål i form av smothies. Jag tycker detär lite klurigt att alltid ha alla ingredienser hemma, men nu har jag äntligen hittat ett system som fungerar superbra när man är stressad.

På coop och i andra matvarubutiker finns färdigblandade smothiespåsar i frysen. I dessa stora påsar ligger flera små färdiga påsar med blandat frukt. Man behöver bara tillsätta juice eller till exempel yoghurt.


För mig passar det perfekt mellan hästarna eller före en lektion och det känns som att det ger energi direkt!

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Nöjd..?

Något som man ständigt påminns om när man håller på med tävling är skillnaden mellan prestation och resultat. Alla hästar har olika förutsättningar, de är olika framme i utvecklingen och de har olika förutsättningar, detsamma gäller oss ryttare.

När jag tävlade i Mariefred så var jag så lycklig och nöjd med mina hästar, efter deras prestationer inne på banan. Jag var självklart också nöjd med resultatet. Detta innebär inte att jag nöjer mig med 65% i Msv A och aldrig vill ha mer. Självklart drömmer jag om att rida på 70% på alla mina hästar. Visst vill man alltid vara i topp. Däremot måste man som ryttare och hästutbildare vara realistisk mot sig själv sin omgivning och sina hästar.

Det är ingen annan som ska avgöra om du är nöjd med din ritt eller inte, det är du själv. Det finns flera gånger jag kommit ut från banan och fått 70% och varit missnöjd men hållit god min med respekt för domare och medtävlare. Det är också många gånger jag ridit på 64% och varit supernöjd, den hästen kanske debuterade eller klarade en svår rörelse den inte klarat tidigare.

Så när folk som följer mig diskuterar om standarden på en klass eller vad jag är nöjd med bör man också tänka på mina mål med hästarna och utvecklingen på dem. Jag siktar högt, men den här sporten har lärt mig att bli otroligt ödmjuk och den ödmjukhet jag känner för djuren jag jobbar med och deras välmående går före allt annat.

Jag kan vara precis lika glad när jag placerar mig på Copper på en regional tävling som när jag placerar mig på Briman på en internationell, det är ingen skillnad. Glädjen för mig är att utvecklas med ett djur och få den att prestera efter bästa möjliga förmåga. Det är det som driver mig och motiverar mig varje dag jag kliver upp på morgonen. Visst är det häftigt att rida på en stor arena, men ibland är det faktiskt precis lika häftigt att komma runt en bana på en liten tävling på en unghäst. Det är väldigt svårt att mäta den typen av prestationer men det kan fortfarande vara motiverande och utvecklande.

KRAM

Publicerad i Hem | 4 Kommentarer

Hemma på Brolöten igen

Falsterbo var toppen, men nu är jag hemma på Brolöten igen efter en veckas ledighet. Falsterbo har fyllts av häst och fest. Så roligt att få träffa alla vänner, vi har haft så många kompisar som bott med oss i huset och jag har hunnit göra massor med roliga saker tillsammans med mina hästvänner. Både Lotta Esping och Johanna Due Boje har hängt med oss i veckan och det har varit så skönt att få tid att bara umgås.

Att komma hem efter en veckas ledigt brukar inte vara så kul, oftast är det lite stökigt och man hittar massor med saker som måste åtgärdas direkt, hästarna brukar inte gå särskilt bra efter vila och det brukar kännas lite som en uppförsbacke när man kommer hem.

Tjejerna som hjälpt mig den här veckan har gjort ett fantastiskt jobb, alla utrymmen är städade och fixade och hela stallet glänste när jag kom hem igår kväll. Copper som brukar vara så stel efter vila kändes helt okej igår när jag red vid 20-tiden när vi äntligen var hemma.

Idag har jag ridit, Brille, Copper, Whin, Whitney och Valbonne och alla var så fina, helt otroligt hur bra hästarna kändes. Jag var glad att vara hemma och uppenbarligen var hästarna glada att ha mig på ryggen igen. Nu ska jag anteckna och notera hur alla hästar longerats och motionerats när jag varit borta så jag kan göra likadant nästa gång jag åker iväg.

För första gången på länge har jag en duktig ryttare som hjälper mig att rida när jag inte är hemma, Annika hjälper mig även värma vissa av unghästarna och hon kompletterar min ridning jättebra. Jag är så tacksam att ha hittat en ryttare som kan stötta upp när jag inte är på plats, det är verkligen så viktigt.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar