Ett av mina favoritcitat!

DSC_0749

Ett av mina favoritcitat lyder: “Det handlar om att kunna fokusera på kvalitén i vardagsverksamheten”.

Jag är en person med otroligt mycket energi och jag vill så mycket hela tiden. En av de saker jag har absolut svårast för är att säga nej. Inte för att jag inte vågar säga nej, absolut inte. Mer därför att jag är livrädd för att gå miste om något här i livet, det kan röra sig att gå miste om en fin häst, att gå miste om en elev eller gå miste om ett bra träningstillfälle.

Alla mentala coacher jag träffat under åren har slagit huvudet på spiken direkt, kanske för att jag är som en öppen bok? :) Alla har varit överens över att jag kanske borde göra några färre saker och göra dessa saker med kvalité.

Det finns en hake, framgångar kommer visserligen om man lägger energi på endast en sak. Däremot kommer inte resurserna till satsningen om man bara lägger tid på sin satsning. Det är en sylvass avvägning att lyckas arbeta så man har råd med sin elitsatsning samtidigt som man behåller fokus på den saken som är viktigast av allt.

Jag tycker man ska vara ärlig mot sig själv och berömma utveckling, och jag måste säga att jag är otroligt imponerad av den resa jag gjort med min personliga utveckling. Jag har fortfarande fler bollar i luften än de flesta och jag gör ibland lite för många saker. Däremot går det numer väldigt sällan ut över min elitsatsning. Jag har så mycket mer tid i stallet och i träningen än innan. Mycket bygger faktiskt på kommunikation och planering. Jag har blivit så mycket bättre på att planera min tid och att kommunicera ut planen till de jag arbetar med. Jag har också lärt mig att delegera ansvar, en av de viktigast sakerna som gör att man får mer tid.

 

Utrymme till förbättring finns alltid, men man kommer långt bara genom att erkänna sina fel och bister. Jag tycker dessutom man ska berömma sig själv när man uppnår resultat.

Kan jag så kan ni!

DSC_0411

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Ses vi på Djursholm?

IMG_3199.JPG

I helgen är det dags för Grand Prix tävlingar för mig och Briman. Jag tycker att det ska bli så himla roligt med ett meeting igen. Briman verkar också taggad. För en gångs skull är det en stor tävling som inte är så långt bort.

Djursholm brukar ha väldigt fina tävlingar. Många utställare och underhållande speaker. Många bra ekipage kommer dit.

Vi kanske ses där?

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Safety first..

IMG_3163.JPG

Jag är väldigt noga med säkerheten i stallet och all hantering av hästarna. På stallschemat som görs varje dag är sista punkten för dagen att kontollera alla boxdörrar. Trots detta har hästar tagit sig ut på natten. Det är längesen nu, men det har hänt.

Jag har svårt att släppa kontrollen och min mardröm är att någon av tävlingshästarna skulle ta sig ut på natten. Vissa sena kvällar när jag har svårt att sova brukar jag faktiskt smyga ner i stallet bara för att dubbelkolla alla boxdörrar.

Nu har jag gjort en sak som dämpat min oro. Jag har skaffat nattlås till alla tävlingshästar. Ett extra lås som gökar säkerheten avsevärt.

Jag är supernöjd med resultatet!

Blixtlåsen kommer som all vår stallinredning från Myrbys stallinredning.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Back on track

DSC_0523

Jag har länge velat testa Back on Tracks täcken, Briman kan lätt bli lite öm i ryggen och jag har varit nyfiken vad täckena kan ge för effekt. Jag har också haft problem med bra passform på täcken till Briman. Han är stor och får lätt skav i bogen och i manken.

Nu har Briman fått ett nytt Back on Track täcke i modellen Mia Rimes stalltäckte 160gram. Ni hittar dem här hos Back On track.

Det här ska vara ett täcke eller undertäcke för alla som vill använda Back on Track effekten med bara ett täcke året runt. Ja tycker det verkar vara ett perfekt täckte för den här övergångsperioden sm är just nu höst/vår. Sedan på vintern kan jag ha det som undertäcke.

Täcket verkar ha en bra luftgenomsläpplighet.  Genom “Mia”-knäppningen fram har den en väldigt bra passform över bogpartiet.

 

DSC_0519

DSC_0529

Jag har endast testat detta täcke i två veckor men Briman har varit superfin i ryggen under hela tiden. Trots att han är nyklippt har han inte fått något skav och täcket ligger perfekt, faktiskt still även på natten.

Jag återkommer med mer feedback under tidens gång men jag känner redan att det här är en favorit som är här för att stanna!

KRAM

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Filmer från träningarna

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Dag två med plantskolan

DSC_0381
Beröm efter ett bra pass

Igår red jag första passet på länge med kandar, och jag måste erkänna att känslan vanligtvis är bättre. Briman var styv och stel och jag blev lite dragig, jag gissar att vi båda var lite ovana med kandaret.

Vi jobbade väldigt likt dag ett för Liane, flytta undan innerskänkeln för mer eftergift och hela tiden vara snabb på att lätta av när Briman gav efter. Mot slutet var Briman super och jag är glad att jag fick hjälp av Liane just den här dagen. Laine tyckte precis som Anky, mamma och Chrille, att jag måste rida oftare med kandaret. I morse red jag faktiskt på det igen och det kändes mycket bättre.

DSC_0397
En av mina favorit outfits.. 

På bilden ovan ser ni gårdagens outfit, shabrak från BR, lindor från Equest, botts från BR.

DSC_0400

DSC_0404

Dagen till ära invigde vi också min nya nosgrimma från Passier, det är exakt samma som jag haft tidigare men min förra är lite sliten och har gått av i sömmarna. På bilderna ovan ser ni den. Jag tycker verkligen att denna nosgrimma är en av de absolut snyggaste samma modell som självaste Briar tävlade med, men priset är också därefter. Måste säga att jag fick en liten chock när jag betalade den.

DSC_0419

På träningen igår fick också Copper vara med, Liane har inte sett henne sedan innan hon blev sjuk så det var jätteroligt att få höra vad hon tyckte. Från början la Copper sig lite mycket i handen men Liane tyckte jag skulle aktivera bakbenen mycket mer. Jag fick rida med spö och snabba upp henne vilket fungerade superbra. Jag som vanligtvis inte rider så mycket med spö kände skillnaden när jag tog det på Copper. Hon är så het så att jag trodde kanske inte det behövdes på henne men det blev stor skillnad, speciellt när jag la spöt lite på korset.

DSC_0437 DSC_0439

 

img_5480Härlig bild på några av eleverna i plantskolan, lånad från Nina Rademakers. Från vänster, Daniela Nilsson, Emilie Nyrerödm Nina Rademakers och Lotta Esping.

KRAM

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Film på Grand Valley, läromästare till salu

Kram

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Följ mig på instagram!

IMG_3135.PNG

Följ mig på instagram, som emeliebrolin1. Här delar jag med mig om smått och gott i mitt hästliv men även från andra saker i min vardag.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Höstens första plantskola

DSC_0005
Liane får lite hjälp i undervisningen

Vi är nyligen färdiga med höstens första plantskole-träning. Både ryttare, hästar, tränare och publik var taggade att komma igång.

Jag red Briman idag, planen var lite mer lösgörande kontroll övningar. Jag är väldigt nöjd med upplägget på passet. Liane ville att jag skulle flytta lite undan innerskänkeln i traven för att få mer genomsläpplighet i innersidan. Vi flyttade också skänkelvikning längs långsidan, en övning jag ofta gör i början av passet på Briman.

När jag flyttade undan skänkeln var Liane noga med att se till att jag gav efter i rätt läge så jag inte blev kvar för länge, Man kan säga att temat för dagen var att Briman skulle jobba lite mer så han gav efter, och att jag skulle behöva jobba mindre.

DSC_0031
Galoppsluta

DSC_0046

DSC_0051 DSC_0076
Lyssnar noga på Lianes instruktioner

DSC_0089

Mor slutet var Briman riktigt fin framme för skänkeln och riktigt het, vi avlutade med några fina piaff och passage rundor på samma linjer som det är i programmet. Liane gav mig små korrigeringar men överlag flöt det väldigt bra. Jag är verkligen supernöjd med känslan under dagens pass.

DSC_0113

 

Alla hästar ar sett riktigt fina ut, de som tränar denna gång är; Emelie Brolin, Lotta Esping, Daniela Nilsson, Emelie Aldenfalk, Emilie Nyreröd, Nina Rademakers och Miranda Irefors.

Dagen avslutades med en kick-off för hösten i form av bad i bubbelpool. En riktigt bra och rolig dag!

10403691_10152742471500159_6925431183619078392_n

KRAM!

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Ordning, ordning och lite mer ordning

IMG_3120.JPG

Äntligen är mitt packrum klart. Här ska allt som är till tävling förvaras.

De som känner mig vet att jag är ett kontrollfreak. Allra mest när det gäller mina tävlingssaker. Jag blir trygg när jag vet vart allt är. För mig är det en viktig del av min förberedelse för tävling.

Idag flyttade jag in de sista sakerna i mitt nya packrum. Det är så skönt att ha allt på ett ställe och det kommer gå så mycket snabbare att packa.

Jag tror att både jag och alla mina medhjälpare är riktigt sugna på att åka på tävling nu.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar