Bra träningar 


Hästarna har varit jättefina i flera dagar nu. Tisdag och onsdag var det Ubbe träning med Briman, bilder kommer. Mattias tyckte vi var helt på rätt spår och uppmuntrade mig till fler korta övergångar för ännu mer samling. Även mer tanke på uppgförsbacke i piaffen för att bakbenen lättare skulle få plats. 

Igår var de Ubbe träning, Copper blev först tömkörd av Ubbe och sedan red jag. Ubbe har ett väldigt skickligt sätt att läsa av hästarn från marken och det blir flera aha upplevelser under passet. 

Witchcraft blev också tömkörd av Ubbe och var spänd till en början men det var väldigt intressant att se hur han tog sig an henne. Efter 15 minuter jobbade hon så bra. Ubbe väntar verkligen ut hästarna och det är häftigt att följa. Ubbe tipsade mig också om ett nytt bett till Copper. Så bra att få lite nya tips och variera lite. 

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Agria boost i Piteå 

Den här dagen började tidigt, klockan ringde 04.45. Briman, mamma och jag rullade mot Eskilstuna för Mattias träning. 

Briman var superfin och jag fick jättebra hjälp. Skönt att vara igång igen med träningen. Vi har varit på helt rätt väg och det kändes jättebra att få det bekräftat.

Direkt från Eskilstuna mot Arlanda, mamma är en ängel och alltid ställer upp, körde hem Briman där tjejerna hemma fixade klart honom.

Jag flög till Piteå och fick flyga med ett helt hockeylag, de va coolt. 

Väl framme blev jag väl omhändertagen på Piteå Ridklubb som visade mig runt och bjöd på lunch. På bilden ovan ser ni deras lösdriftsstallar, activ stable. En riktigt spännande lösning för lösdrift. Hästarna får mat genom en dosa på halsen som styr öppningen av foderluckan i stallet. 


Därefter åkte vi till föreläsningssalen däe jag träffade alla mina agria-kollegor. 

Nu har vi föreläst och boostat Piteåborna med massa matnyttigt om att köpa och äga hästar. 

Det blir en sen kväll, flyget går 6.35 sen är det Mattias träning igen. Det gäller att få in så mycket som möjligt!

Kram

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Okej killar, skärp er

FAKTA RIDSPORT

  • Fritid och tävling för en halv miljon svenskar (Sponsor Insights 2011).
  • Sveriges näst största ungdomsidrott, bara fotbollen är större, räknat på antal sammankomster för utbetalat LOK-stöd (RF 2014).
  • Andra största idrotten bland tjejer 13-20 år, räknat på antal utövare. Bara fotbollen är större (SCB 2011).
  • Ridsporten ligger på andra plats, efter gymnastik, sett till antal tävlings- och träningsaktiviteter bland kvinnor i åldern 7-70 år (SCB 2011).
  • En av de största sporterna för personer med funktionsnedsättning.
  • Femte mest populära publiksporten vid tävlingar, räknat på åskådare i åldern 7-70 år (SCB 2011).
  • Cirka 5 miljoner ridtimmar genomförs varje år på landets ridskolor (2014).
  • Svenska Ridsportförbundet har drygt 150 000 medlemmar, varav 90% tjejer (2014).

Så nej, det är ingen tillfällighet att så många av oss hästmänniskor har röstat, det är bara inse fakta och statistik, vi ÄR många.

Ridsport är ingen sekt, men vi håller ihop och stöttar varandra. Ridsport är inte särskilt framträdande i media, det har blivit bättre men det finns mycket förbättringar att göra.

Vi är många som röstar, för att vi inte alltid syns så mycket i media, ni blir chockade över att vi existerar för att ni inte visste att vi fanns.

Men vi tackar, för ju mer tokiga uttalanden som NI gör, desto mer publicitet får VI!

KRAM

Publicerad i Hem | 3 Kommentarer

Vissa dagar kommer man inte igenom..

img_9460.jpg

Igår var jag trött i kroppen och allmänt seg i ridningen, ingen häst kändes jättebra och jag tog helt enkelt beslutet att alla hästar fick en lite lättare träningsdag. Visst är det lustigt, nästan alltid är det likadant, går första hästen bra går sedan alla andra hästar bra och tvärtom, vad kan det bero på? 😉 Med största sannolikhet mig!

Jag tycker det är så viktigt att bland inse att man inte kan möta alla fighter varje dag, det här är något jag blivit mycket bättre på de senaste åren. Man behöver inte vara bäst varje dag, precis som vi har dåliga dagar kan faktiskt hästarna också ha dåliga dagar.

KRAM

 

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

SM-satsningen

DSC_5295
Efter påtryckningar har vi bestämt oss för att göra ett nytt koncept på Brolöten. Då vi har flera elever som har som största mål i år att kvala till SM och tävla SM med bra resultat. Vi kommer att ha minst fyra tillfällen under våren då denna grupp elever kommer att samlas på Brolöten och träna gemensamt mot målet att kvala till SM. Lördagen är det vanliga enskilda träningspass a’ 30 minuter och en gemensam föreläsning. Sedan äter alla middag tillsammans, kanske är det parallella kurser samtidigt. På söndagen är det programridning samt möte med genomgång av resultat och planering. I och med att flera elever gör den här satsningen hoppas vi att eleverna kan hitta gemenskap, inspirera varandra och det innebär också att Chris eller Emelie kanske kan vara närvarande på fler tävlingar runt om i landet. Mer info med datum hittar ni på hemsidan.

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Gästblogg från eleverna i stallet 


Jag vet att många bett om gästbloggsinlägg, här kommer ett från mina underbara elever. Jag vet att vi ofta klagar på dagens unga, men mina tjejer går inte att klaga på. Så bra ni skriver också! Tack tjejer..

Hej  
Idag är det inte Emelie som bloggar utan tre av stalltjejerna som är elever här på Brolöten. Vi heter Hedda, Sara och Kristin och är från fjorton till sexton år gamla. Alla vi har stort intresse för hästar och brinner för ridsporten. Vi är här på Brolöten och hjälper till samt tränar våra och andra hästar som står här, under lov och helger.  

När vi är på Brolöten utvecklas vi både mycket inom ridningen och om hur tävlingshästar ska tas om hand och hur stallet ska skötas. När man är i ett stall är säkerheten väldigt viktig, vilket vi är noga med här på Brolöten. Några exempel är att vi alltid leder hästarna vid bogen och att stallen alltid ska hållas rena och fria från saker på golvet för att undvika olyckor.  Ordningen gör hästarna lätthanterade och Emelie har verkligen koll på allt. 

Vi tycker att det är så kul att hjälpa till på Brolöten för att vi älskar hästar att vi har en sån bra sammanhållning och ett väldigt roligt ”stallgäng”. Vi blir alltid glada av att komma till Brolöten och känner oss alltid hemma här.  

Dagarna på Brolöten kan vara tuffa, det är alltid högt tempo och Brolins vill alltid hinna med så mycket det bara går. Men det är tufft med hästar och det är det som gör de så kul, vi håller ångan uppe på ett sätt, mycket skratt.  

Vi vill tacka familjen Brolin och framförallt Emelie för att vi får vara på Brolöten och utvecklas. Vi älskar att vara här!  

Tack för att ni läst vårat gästblogginlägg! 

Kram Hedda, Sara och Kristin

Publicerad i Hem | 1 Kommentar

Framme i Kalmar


Idag är jag i Kalmar tillsammans med Agria, det är kunskapsboost och jag ska föreläsa tillsammans med flera kända namn såsom, Heimdal, CG Leissner mfl.

Det handlar om hästköp vi rättmatchning mellan häst och ryttare.

Det här ska bli så kul!

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Uppsatsen inne!

DSC_0096

Åh så skönt att äntligen vara klar med uppsatsen, nu blir det fullt fokus på examen om två veckor. Jag har många projekt igång inför våren med mina ungdomselever och den här uppsatsen har verkligen motiverat mig ännu mer,

Imorgon lir det tidig ridning innan avresa mot Kalmar och Agriaboosten. Är det någon som kommer dit?

Hästarna känns riktigt fina men nu är det dags att lägga in lite mer träningsplanering inför våren. Första träningen i år blir två dagar för Mattias nästa vecka.

KRAM

Publicerad i Hem | 2 Kommentarer

Julklappar..

dsc_0283 B som i Briman, Brolöten och Brolin visst är den fin min nya bokstavslampa?

Jag har glömt att lägga upp några av min juklappsfavoriter, men de kommer här.

dsc_0317 Nytt silvrigt glittrigt armband till min apple watch

dsc_0413Lagom till att tävlingsässongen drar igång igen har jag nya ridbyxor och ny skjorta från Lyckås Ridsport. 

dsc_0416

dsc_0419Visst är den snygg, väskan från Gina Tricoots Equestrian Collection?

Supernöjd med massor med fina julklappar och det blir ännu bättre, snart fyller jag år också. 😉

KRAM

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar

Kundkapsboost i Kalmar


Agrias Kunskapsboots-matchmaking mellan häst och ryttare. På torsdag träffar ni mig på Ingelstorps Naturbruksgymnasium i Kalmar. Fyra timmars fullspäckad inspiration. Läs mer och köp biljetter på Agrias hemsida.

Kram

Publicerad i Hem | Skriv en kommentar