Åtta hästar senare..

Wisse vilar upp sig innan passet..

Igår hade vi en tuff dag här på Brolöten, många hästar att rida och full fart hela dagen.

Först ut igår var Allie, hon vilade i onsdags vilket innebar att jag behövde göra mycket lösgörande övningar. Jag började med lite serpentiner i traven men jag brukar gå över tidigt till galopp eftersom hon är lättast att påverka i galoppen.

Nästa häst på tur var Wisse som jag nu börjat rida tidigare i turordningen bland hästarna. Wisse tar nästan lika mycket energi av mig som Briman vilket gör att jag behöver ha så mycket ork kvar som möjligt när jag sitter upp på honom.

Sedan var det Coppers tur, jag har fortsatt träna henne på samma sätt som jag fick göra på Mattias träningen, vilket gett väldigt bra resultat. Det är mycket lättare att göra övergångar nu när jag har korrigerat henne med rygning för att hon inte ska lägga sig på i handen.

En till femåring till att rida, nästa häst var Florence. Med Florence har jag jobbat väldigt mycket trav och skritt övergångar eftersom hon inte riktigt förstått det här med halvhalter än. Jag vill att hon ska lyssna ännu bättre på övergångarna för att vi ska få till bättre samling.

Efter det kom Garantino, med honom arbetar jag just nu väldigt mycket på samlingen i galoppen. Han är alltid väldigt mjuk och fin men när man samlar tycker han det är jobbigt och då lägger han sig lätt på i handen. För att korrigera det gör jag en övergång så fort han blir tung. Det har blivit väldigt mycket bättre och nu börjar vi kunna träna på större halvpiruetter.

Näst sist var Peppe som inte vilat på länge och har fått lite välförtjänt julledighet. Jag ville lägga in lite vila för att inte riskera att han blev överansträngd nu när han äntligen är frisk igen. Så eftersom han vilat blev det bara ett lättare joggingpass.

Sist ut var Jennys Valle, hn står här på utbildning och försäljning en jättefin ponny som är väldigt rolig att rida, det är också kul att få hjälpa Jenny med tränignen av Valle. Just nu har jag faktiskt två ponnyer på utbildningn och försäljning, jag rider ocskå stoet Prinsessin.

Efter alla hästarna så åkte vi alla i stallet iväg och åt en riktigt stor lunch som vi verkligen förtjänade.

KRAM

 

Delta i diskussionen

    1. Hej! Det är först nu jag är helt återställd efter min skada och kan börja rida ordentligt igen. Briman har varit hos Mattias och jag ska ner nästa vecka för attt träna och sedan ta hem honom. Kram

  1. Jag måste ju bara börja skratta när jag läste att sen var vi värda lunch. Jag trodde ju minst klockan hade visat på dags för kvällsmat efter den arbetsdagen! Imponerande.

    Skriv gärna något vid tillfälle om hur du göra med din mer detaljerade träningsplanering. Sätter du upp någon form av dags/vecko/månadsmål som gör att du har fokus på rätt saker varje dag, eller går du mer på känsla (och kom-ihåg) om var du befinner dig med just den hästen just nu?

    Och för du någon form av loggbok per häst (det tar ju sin tid) om de framsteg ni gör och vilka utmaningar det är dags att fokusera på?

    Lycka till med alla tävlingshästarna1

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *