Upplägg under passet och valet av vägarna..

Peppe

Något jag alltid blir påmind om när jag tränar för Anky är hur viktigt det är med upplägget under passet och valet vägarna.

Om man sitter på en volt för länge, hör man Anky säga, ”Emelie jag blir uttråkad gör något annat”.

Lika noga är Anky med hörnpasseringarna, hon ser alltid när man genar eller inte riktigt har planerat vägen. Det är egentligen inte så konstigt, gör man inte en bra hönpassering eller förbereder vägen ordentligt så blir det ingen bra rörelse.

Ofta ser man tränare stå ett helt pass på mitten av en volt, eleven rider då nästan hela passet på volten runt tränaren. Tänk själv som ryttare på att det är bra att variera vägarna även för hästens skull.

När jag satte igång Peppe i våras var det väldigt viktigt att han bara reds på rakt spår eftersom det var mycket mer skonsamt mot hästen. Efter det så tänker jag alltid på att inte sitta för länge på volten och konstigt nog är det mycket lättare att motivera varierande vägval när man tänker på hästens hållbarhet.

Det här är saker vi alla vet, men det kan inte påpekas för ofta…

KRAM

Delta i diskussionen

    1. Hej! Nej vi vet tyvärr inte heller vad som hänt med Peppes ögon. Har haft veterinär som tittat på det. Teorin är att han kliat och skavt när han var rastlös och vilade länge. KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *