Bra träningsdagar med Mattias Jansson

Briman och jag

Vi har haft två väldigt bra träningsdagar hos Mattias Jansson på Hviderup. Mamma och jag åkte ner tillsammans igår och checkade in på ett väldigt mysigt landsbyggshotell några minuter från Mattias.

I vanliga fall hade jag tagit lastbilen och bott i den, men nu när det är minusgrader så är den avställd och alla system avstängda så vi väntar med att använda den tills det är lite varmare igen.

Igår red jag på träns hela passet, Mattias satt upp lite i början och fick ihop Briman väldigt bra vilket gjorde det lättare för mig att hitta rätta känslan. Jag prövade några i varje igår och fick dem raka och fina men tycer själv att jag fortfarande blir lite långsam i min hjälpgivning.

Väldigt mycket av Mattias undervisning går ut på att jag ska bli snabbare, att man inte ska hänga kvar för länge med handen, inte klämma för länge med skänkeln och helt enkelt inte ge för långsamma hjälper.

Idag red jag själv från början och jag hade också kandar på Briman. Träningen med hjälpgivning från gårdagen hade gett resultat och jag kände själv att jag hittade knapparna direkt.

Vi började med galoppen och gjorde först lite arbetspiruetter. Jag har alltid blivit tillsagd att luta mig åt hållet som hästen är på väg, men mina hästar faller ofta väldigt mycket i piruetten. Mattias lösning på detta var att sitta mer på det yttre sittbenet, lite mer rakt över hästen och detta gav verkligen resultat direkt! Vi gjorde jättefina och centrerade piruetter.

Sedan var det dags för byten i varje träning igen, idag hittade jag knapparna snabbare och fick till en serie med många fina i varje, jublande glad blev jag såklart. Här är en filmsnutt på mina byten i varje.

Även traven var väldigt fin idag, jag upplevde att jag fick Briman snabbare och lite mer i uppförsbacke än jag brukar. Det var en härlig känsla att rida traven idag, framförallt därför att jag kunde slappna av lite mer och lätta i handen. Här är en filmsnutt från travarbetet.

Hoppas alla uppskattar att jag blottar mig själv och lägger upp lite träningsfilmer.

KRAM

Delta i diskussionen

 1. Oj så fina ni var i traven! 🙂
  Det är roligt att ha bilder, rörliga också med i bloggen, fortsätt snälla 🙂

 2. Hej Emelie!

  Mycket läcker travsekvens. Det är ju detta som gör din blogg på gränsen till unik, din förmåga att skriva kombinerat med att du delar med dig under resans gång! Både berättar om era utmaningar och också visar när det går bra.

  God lycka inför tävlingssäsongen!

 3. Jag tror att vi alla uppskattar filmer (fast om man ska va petig och krävande hade det varit trevligt med lite bättre kvalitet, jag ser knappt dig i galopparbetet. Haha, jag vill insupa varje detalj!). Att titta på när andra rider kan man lära sig mycket av. Han blir verkligen jättesnygg i traven 🙂

 4. Å tack för lite fina filmer, de motiverar att kämpa vidare. Är just hemkommen från en bedrövlig hoppträning där jag blev sågad totalt. Skönt då att se lite inspererande träningsfilmer, just sånt som är så roligt att få ta del av. Tack och lycka till!

 5. Hejsan
  Superkul med filmer också 🙂
  Din blogg är inspirerande! Läser den varje dag 🙂
  Lycka till…..ps extra kul eftersom jag själv har en nybliven 5 åring 😉

 6. Han är så fin, din Briman! Traven såg riktigt läcker ut, galoppen såg man inte så mycket av… Jätteroligt att få se filmer från träningar!

 7. Det är jättekul att få se er ”in action” och även om jag inte alls rider i närheten av din nivå så jag blir så inspirerad av att se bra ridning, supersnygga är ni tillsammans!

  Ps en liten önskan är att din mamma(?) vänder iphonen åt andra hållet när hon filmar så blir bilden i alla fall lite större 😉 det är så svårt att se ordentligt annars!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *