Anmäld till årets första tävling, nu blir det hårdträning!

Briman och jag i Södertälje (foto: Anna Widner)

Oj vad den här vintersäsongen har gått fort! I helgen öppnades anmälan till årets första tävling för mig, anmälan öppnades 18.00, 18.05 var det 32 anmälda i klassen.

Jag blir helt chockad, att det är så många som sitter i startgroparna en lördagskväll och anmäler sig. Nu ska vi inte bara tävla mot varandra inne på banan, utan nu gäller det att tävla om vem som har snabbast dator?

Jag hann anmäla mig i tid till den här tävlingen som är svår dressyr,  vilket det aldrig brukar vara lika många anmälda som till mindre tävlingar. Men när jag börjar leta runt efter en Msv C att starta Concept i är det helt galet full. En tävling i Täby 18/2 har 66reserver till en Msv C klass. Seriöst, 66 reserver?

Jag upplever inte att det var såhär tidigare, är det färre tävlingar? Eller är det så många som inte har kvalat? Eller är det så att vi är så rädda att inte komma med att vi anmäler oss på allt som går bara för att gardera oss? Självklart är det många som vill ut nu i början på året men kanske borde vara fler tävlingar precis i början av tävlingssäsongen, eftersom att det uppenbarligen är många som vill rida…

Jag ser att flera arrangörer börjat med kvällstävlingar med lite högre anmälningsavgift, mycket bra initiativ!

Tre gånger under förra året blev jag uppringd samma dag som tävlingen skulle gå av stapeln, det var arrangören som undrade om jag ville komma och rida trots att jag varit 18:e eller 20:e reserv för att de fått så många strykningar. Även detta blir ju ett problem för arrangören, att många väljer att hoppa av i sista stund och sedan är det flera som vill rida men inte kan för att de får reda på det försent.

Självklart måste våra hästar kunna bli skadade och alla har vi som deltagare rätt att stryka oss om vi inte kan delta. Men här tror jag också det är viktigt med en ömsesidig respekt oss ryttare emellan, vet man att man inte kan rida så stryker man sig direkt för att öka chansen så att någon annan får vara med.

Jag har ingen bra lösning men jag upplever att många ryttare känner samma förtvivlan som mig, man har en liten oro om tävlingsplaneringen håller för man vet inte ens om man kommer med till tävlingen. Även många arrangörer står med inhyrda boxar och för många inbokade domare och sena strykningar gör sedan att arrangören går back på tävlingen.

Vilket fall som helst ser jag verkligen fram emot tävlingssäsongen 2012, samma vecka som jag ska göra första starten i dressyr åker jag även Halvvasan. Två år tidigare har jag åkt Tjejvasan men i år ökar jag på längden på loppet lite till. Med andra ord, nu är det hårdträning som gäller närmaste månaden!

KRAM

 

Delta i diskussionen

  1. Tack för en bra blogg! Jag har följt den ett tag nu och jag gillar dina inlägg. Det är intressant att få ta del av dina tankar kring träning, tävling, utrustning och vad det än må vara.

  2. Oj, det verkar ju helt GALET @.@”
    Sådana gånger är det praktiskt att bo i Norrland, det finns nog nästan alltid plats – om man skulle tävla d.v.s. Nackdelen för de tävlande här är ju att resorna genast blir så långa, och högre tränare rätt sällsynta :/

    Bra att du tar upp det iaf – för det kanske får vissa att tänka till en extra gång innn de anmäler sig

    Lycka till med hårdträningen! 🙂

  3. Känns som att det bara blir värre och värre :/ jag fick iväg min anmälan till Södertälje 18.03 och blev då en av de redan då 16 reserverna.. Supertrist och ett stort problem för många.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *