Briman kanonfin på Mattiasträning..

Nu har jag och Briman varit iväg och tränat för Mattias igen, och det gick verkligen superbra!

De som känner mig vet att jag är en känslomänniska, en dag när det gått såhär bra för mig att träna så är jag lite övertaggad hela resan hem, bubblande glad!

Briman var lite lång och stark från början men Mattias var noga med att påpeka att jag inte skulle ställa för höga krav från början. Ge honom lite mer tid att bli varm och ta sedan ihop honom lite mer när du börjar galoppera.

Efter galoppen blev Briman riktigt fin och vi började ganska tidigt med piaff och passage. Idag hade jag en väldigt bra känsla i passagen och det kändes som att jag kunde påverka och variera mycket mer än innan. Här är film på mig och Briman i passage..

Vi lyckades även göra rakare och smidigare byten i varje än innan vilket var väldigt kul och jag kände att det hänger väldigt mycket på mig själv. Om jag hittar takten och slappnar av så blir det väldigt lätt.

Som sagt det är en sprudlande Emelie som rullar hemåt, och det bästa av allt är att det bara dröjer ett par dagar innan jag får rida för Mattias igen.

KRAM

Delta i diskussionen

 1. Vad roligt med många uppdateringar att läsa! Filmsnuttarna ger mkt inspiration- det tackar jag för! Briman ser verkligen härlig ut att rida!
  🙂

    1. Japp, han i Eskilstuna! Jättebra för då kan ja träna ännu oftare:) jag hade ett annat ärende i Skåne också så der passade bra att få träning samtidigt! Kram

 2. Din blogg är positiv och fin men det ENDA du skriver om är hur bra allting går hela tiden. Det är inte så vardagen och livet ser ut när man arbetar med hästar. Varför inte visa den mänskliga sidan? Sidan där gräset inte är grönare? Sidan där problem/svårigheter faktiskt existerar och där hästarna beter sig som kräk? För jag tror att du har en sådan sida och även resten av dressyr Sverige. Men det hyssjas så mycket om det för dressyren ska vara så ”fläckfri”.
  Din blogg skulle bli mer realistisk då och jag tror att fler skulle kunna relatera till dig

  1. Hej!
   Jag håller med dig, det är vädligt viktigt att visa alla sidor, detta inlägg var väldigt inspirerat av en mycket bra träningsdag. Jag lovar att jag kommer skriva mer om även negativa saker. KRAM

  1. Hej!
   Snart hoppas jag, vi har inte bestämt något datum än, det beror lite på tävlingssäsongen. KRAM

 3. Jätte inspirerande med film! Ni ser jätte fina ut. Du är ett bra föredömme som använder hjälm också.

 4. Ni är underbara tillsammans :):) Gud så bra du rider!

  Jag håller med en talare längre upp .. Vore ”kul” att höra om lite ”vardagsbekymmer” oxå! .. Ibland känns det som om man själv är den enda som vissa dagar åker ifrån stallet besviken , ledsen, förbannad och uppgiven! Dagar man helt enkelt undrar vad man gör på en hästrygg!

  Innerst inne vet man ju att alla har sådana här dagar men ibland känns det bara som om alla bloggare bara skriver om allt bra!skulle kännas skönt att höra fler erkänna och berätta om sina ”pissdagar”.

  Kran och tack för en superbra blogg:)

  Kram

 5. Gud va roligt det är att se ”lille” långbente Briman utvecklas så! Jag minns fortfarande när ni hade hämtat honom och när Jan Brink skrattade åt dig för att du hade åkt av ”din Briar” när vi var på Strömsholm! Han är fortfarande så otroligt söt, men såklart inte lika söt som Tacke <3

 6. Måste säga att Emelie har delat med sig en hel del strul också, i alla fall om man följt bloggen ett tag. Skadade hästar, avåkningar, ett monster till ung Briman som skrämde henne så de valde att låta någon annan rida ett tag etc. Tillslut så lönar sig slitet och man hamnar i en winningstreak, är väl det som händer med Briman nu, vind i seglen:) Då blir det ju mycket positivt att rapportera.

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *