Vasaloppsträning

Efter målgången förra året

I torsdagskväll åkte jag upp till Rättvik för att få tre dagars skidåkning. Jag hann rida alla hästar i torsdags och nu har de fått två dagars vila eller longering och så hinner jag rida när jag kommer hem imorgon igen.

Som jag nämnt tidigare är målet för mig att ta mig igenom halvvasan (4,5mil). Två år i rad har jag åkt tjejvasan och tänkte nu ta i lite till.

Igår åkte vi ett tufft spår och jag ramlade säkert tolv gånger första milen, tävlingsmänniska som  jag är blir jag otroligt frustrerad när det inte går som man vill men jag bättrade mig och ramlade endast en gång andra varvet.

Man blir faktiskt fascinerad av hur lika man tänker i skidåkning och ridning, trots att det är två så olika sporter. Första gången jag ramlade åkte jag rätt ut i skogen in några nedfällda träd och slog mig riktigt ordentligt. Sedan var jag spänd och nervös i alla nedförsbackar, vilket självfallet resulterade i att jag ramlade då också.

Innan jag gick på andra varvet på slingan tänkte jag att jag skulle ändra upplägg. Emelie du kan det här sa jag till mig själv, jag visste ju att jag har fixat värre backar än såhär, slappna av nu Emelie!

Lite mer varm i kläderna och med bättre inställning gick det lysande. Slutsatsen blir att det krävs otroligt många mil på skidorna precis som det krävs timmar i sadeln och att det är hur man tar sig ur svackorna som påverkar hur resultatet blir.

Idag åkte vi i vasaloppsspåret, och jag kände mig mer varm i kläderna idag. Envis som jag är hade jag bestämt mig för att åka hela tre mil. Det kändes väldigt bra när jag åkte i jämförelse med igår, så jag fortsatte lite till och när jag var klar hade jag åkt 3,6mil. Detta är det längsta jag åkt och det känns väldigt bra att ha gjort den sträckan i just samma spår som halvvasan går i.

Det har varit ett par välbehövliga dagar i fjällen med lite fokus på andra saker än vardagen hemma och jag är väldigt glad att jag valt att satsa lite på skidåkningen för det är väldigt bra för både kroppen och knoppen! =)

KRAM

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *