Träningsdagen efter vilodag..

Copper på utebanan..

Igår kom jag hem från mitt skid-träningsläger, alla hästar hade då tagit det lugnt i två dagar. Hur kändes det då att rida? Helt ärligt? Riktigt illa!

Nej det var faktiskt ingen häst som flög fram, ingen häst som lyssnade på alla signaler och jag kände mig själv lite stel och ringrostig efter min träningshelg borta från sadeln.

Det positiva i det hela var att jag var väl föreberedd på situationen. Eftersom att det var jobbigt att kliva upp ur sängen med mina stela ben förstod jag att jag inte skulle rida mitt allra bästa på söndagskvällen. Då sätter man förutsättningarna därefter, träns på alla hästar som med vanligtvis går med kandar och med målet att göra många övergångar och rida lösgörande.

Vi som ryttare är inte alltid på topp, hästarna kan också ha bra och dåliga dagar. Då är det väldigt viktigt att ha detta i åtanke och känna efter vart man ska lägga ribban. För det blir sällan ett bra pass om man försöker göra svåra rörelser eller ställa för höga krav.

Upplägget från söndagen gav bra utdelning idag då både hästarna och jag var piggare och mjukare!

KRAM

 

Delta i diskussionen

  1. Du verkar ha en så sund inställning till det här med hästar och ridning. Hade jag bott i närheten hade jag gärna tränat för dig! Hur ser planeringen ut för våren tävlingsmässigt?

    1. Hej! Tack! Jag bor i Sörmland 10mil söder om Stockholm. Tävlar upp till svår dressyr men han många hästar i olika klasser kram!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *