Träning igen, och ännu en sak att skriva på packlistan..

Årets första tur med lastbilen..

Idag hämtade jag lastbilen ur vintergaraget för att bege mig ut på årets första tur. Det var träning med Mattias Jansson som stod på shemat. Det känns härligt att köra lastbilen igen, nu drar säsongen igång på allvar..

Briman uppställd i lastbilen före passet..

Vi hade en stor grupp konferensgäster på gården hemma så jag och Briman åkte iväg själva, inga problem då man kan göra lastbilen till en uppställningsplats och göra klart hästen fast man är själv. Tyvärr blir det lite svårt med bilderna och filmerna men imorgon har jag medhjälpare och då blir det fler träningsbilder 🙂

När jag kom ut från lastbilen ser jag att jag saknar kroken som fäster kedjan i stängen, en viktig detalj för att man ska kunna rida med kandaret, attans.. Letade väldigt länge i både spånet och utanför, som bortblåst.. Inser att jag har en annan stång i skåpet, tyvärr sitter ju dessa krokar helt fast så jag får lägga tio minuter på att hänga hela min vikt i stången och ha sönder den för att få loss kroken. Men när kroken väl var loss fungerade Brimans stång, ingen skada skedd.. Jag insåg dock idag att en reservkrok defentitivt måste finnas med på packlistan.

Träningen gick kanon, Briman kändes fin men lite spänd från början och jag fick många bra tips om hur jag får Brimans uppmärksamnhet.

Varje bytena blev väldigt bra efter Mattias instruerade mig att fortsätta och inte vara så rädd för att det blir fel, det viktiga är att ni hittar rytmen. Jag konstaterade att varje byten är lite som en dans, man måste hitta samma takt och då kan man hålla på i evighet, men det blir väldigt fel om man trampar varandra på tårna.

I passagen har jag återigen glömt bort att variera både stegen och formen, leta inte efter den perfekta passage, den blir bra om du vågar förändra.

Många bra tips som jag hört förut men verkligen tåls att upprepas och det gör vi redan imorgon, lastbilen rullar från gårdsplan 05.30.

Att en så liten sak kan spela så stor roll..

Jag hittade kroken till slut, på marken utanför lastbilen. Jag har nu ikväll klämt ihop den med en tång och imorgon ska den sitta som berget..

Sov gott på er…

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *