Dagens träning för Mattias..

Härlig trav

Även idag bar det av med lastbilen för att träna med Briman för Mattias. Vi började med lösgjordheten och många övergångar. Briman behöver mycket tid för värmning från början och jag kan ibland blir lite för snäll i början och glömma bort att han inte får göra sig lång bara för att man värmer.

Idag konstaterade jag hur otroligt värdefullt det är att ha en tränare som känner ens häst och vet hur den är att rida. Själv sitter jag ofta upp på mina elevers hästar och tycker det är väldigt viktigt för att ge rätt undervisning. Med Mattias är det ännu bättre eftersom han hjälp mig med Briman flera gånger så vet han exakt hur det känns och det är väldigt mycket lättare och rida för en tränare som vet vad man menar.

Galopp

Jag fick också väldigt bra hjälp i piruetterna, Mattias intruerade mig att bromsa upp så jag fick mer samling. Jag insåg själv att jag ridit piruetterna för mycket på fart för att klara mig ur dem snabbast möjligt. Jag skulle faktiskt tänka mer på innerhanden vilket är väldigt ovanligt, men jag håller lite för mycket i yttertygeln i piruetten och när jag även höll stödet på inner blev det väldigt mycket bättre.

Passage

Passagen blev kanon idag, även om jag ser på filmen att jag själv jobbar lite för mycket med kropppen. Jag vill hjälpa till så mycket och då använder jag kroppen lite väl mycket, något som ska slipas bort…

Det är väldigt lätt att komma ner i piaffen men lite svårare att komma ur, här tyckte Mattias att jag skulle böja Briman lite på vägen ut ur piaffen så att urgången blev lättare. Vilket den också blev, ett tips som jag redan antecknat i träningsdagboken..

Trött ekipage..

Vi var rätt trötta både jag och Briman efter dagens pass, det var mycket för kroppen men också väldigt mycket att tänka på i alla nya rörelser. Återigen blir jag påmind om hur kul det är att ha en häst som kommit så här långt i utvecklingen och desto roligare att han verkligen gillar de svåra sakerna.

KRAM

Delta i diskussionen

 1. hejsan emelie, har du nån som följer med dig på träningar och så? Har du något team bakom dig som hjälper dig och hur viktigt är det?

 2. hej!
  jag funderar på om du rider ut med dina tävlingshästar nått? eller rider du bara i ridhur/paddock?

  om du enbart rider inne, hur lyckas du få sån energi i hästarna? blir de inte uttråkade av att bara gå ridhus/paddock?

  om du ride ut, vad gör du då? klättar etc eller rider dresyr ute?

  de skulle va jätte kul om du kunde skriva ett inlägg om just de här. 😀

  tack för en jätte inspererande blogg!! 😀

 3. Hej
  Ni är så fina tsm altså!
  Jag håller verkligen med om det där med att det är skönt att veta att sin tränare vet liksom hur ens häst är som om man säger så här t.e.x
  – piaffen tyckte jag var fin idag men det känns som att man kan samla ännu lite mer!
  – ja jag kände det oxå!
  Och deltävling liksom skönt att veta att sin tränare vet vad man pratar om 🙂 Och att man kan säga till sin tränare
  – Tror du att du kan rida i 5 min så kan jag känna om det blir lite bättre.
  Eller att få lite hjälp och mycket tips 🙂
  Det tycker Jag är viktigt !

  Ta hand om dig
  KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *