Fantastiska femåringar!

Wisse

Det är så fascinerande med dessa unghästar, den ena dagen så vill man ut och tävla och nästa dag kan man inte styra. Jag kan lova er att det är faktiskt inte helt enkelt att göra en tävlingsplanering om det skulle hänga på dagsformen..

Igår var Florence stjärnan, hon gjorde fin förvänd galopp och bra enkla byten. Wisse däremot var laddad och ganska ointresserad av arbetet. När den andra hästen skulle gå ut ur ridhuset ville han följa med, och det är i ett sånt läge jag funderar på om han vet om att jag faktiskt sitter ovanpå honom?

Idag var Wisse stjärnan, han var fokuserad och arbetade superbra, vi gjorde både enkla byten och bakdelsvändningar. Lätt som en plätt! Florence däremot var het och lite spänd för ena kortsidan så det blev bara kontroll övningar idag.

Det är det här som är det fina med hästar och en av de saker som gör det så spännande att utbilda yngre hästar. Jag har fyra femåringar i stallet och jag kan helt ärligt säga att jag har idag ingen aning om vem som kommer visa sig bäst. Det återstår och se och vi har ett par veckor kvar att slipa på formen innan de ska ut och visa sig på tävlingsbanan. Vem som är mest färdig kommer förmodligen att ändra sig ett par gånger till innan första start..

KRAM

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *