Grym träningsdag med fina hästar för Liane!

Briman, jag och Elins nya vovve Zlatan.. 🙂

Idag har jag varit med Briman och Allie och tränat för Liane. Det var första gången på mycket länge som Liane fick se Briman och jag var väldigt spänd inför hennes bedömning hur vi utvecklats.

Varje byten på kvartslinjen

Briman kändes kanon från start, kort och fin och väldigt uppmärksam och med mig helt enkelt.

Liane undrade om det var något speciellt jag ville göra? Varje byten och övergångarna med paiff och passage ville jag gärna träna mer på.

Vi gjorde sex fina byten i varje men Liane tyckte att jag först skulle göra två byten ofta för att hitta kvalitén i två och sedan göra fler. Vi gjorde några riktigt raka och fina och det känns som jag fick väldigt bra tips hur jag ska fortsätta träna hemma.

Liane tyckte passagen var kanonfin, hon var väldigt  imponerad över Brimans bakben. Däremot ville hon att jag skulle rida mycket kortare steg i piaffen och våga samla lite till.

Briman fick betyget imponerande! Jag är så glad över att Liane tycker att han utvecklats och blivit så fin och jag är otroligt glad över att vi fick ett så bra pass för Liane även om det var ett tag sedan vi tränade för henne.

Luftigt byte

Allie

Allie har även hon utvecklats massor och jag har börjat byta i serier hemma. Jag var lite orolig över att jag gått lite för fort fram men fick grönt ljus av Laine att fortsätta göra seriebyten då hon tyckte de var riktigt bra.

I piruetterna däremot slängde sig Allie för mycket och jag fick istället rida kvartspiruetter vilket fungerade riktigt bra. Allie har en förmåga att snabbt förstå vilken övning vi gör och gissa lite för mycket själv. En bra egenskap som gör att man som ryttare måste så till att hela tiden ha kontrollen och inte bestraffa när hästen är överambitiös.

Sluta

I traven gjorde vi vägarna som är i klassen Msv A:1, jättebra att få träna rörelserna efter varandra och få Lianes tips om hur jag ska förbereda och genomföra rörelserna.

Serie

Efter en sluta på medellinjen

Vi gjorde också sluta på medellinjen och sedan byte, en väldigt bra rakritkningsövning speciellt om man gör det mot spegeln. Allie kom lite sladdande ur slutan och sedan ville hon gärna byta när jag ställde om.

Glad matte

Jag måste få dela med mig lite av min härliga känsla efter dagens träning, bara att ha två så fina hästar på så hög nivå att få åka iväg och träna med. Så fort som de har utvecklats på sista tiden! Det gör så mycket även för mig som ryttare när Briman börjar komma upp i de högsta klasserna för då blir det lättare att utbilda de andra yngre förmågorna. Brimans framfart har verkligen hjälpt mig i utbildningen med Allie.

Briman och Allie är dessutom tok kära i varandra och gnäggar konstant till varandra men sköter sig dock väldigt bra under passen.

Extra kul idag var också att min träningskompis från plantskolan Lotta Esping red passet innan mig, hon var sedan var kvar och tittade på mig och Briman. Alltid lika kul med lite extra stöd och utbyte i diskussionen kring träningen och hästarnas utveckling.

Duktig Allie

Nu är jag faktiskt lite trött efter en lång och intensiv dag men jag kommer somna gott och väldigt nöjd!

KRAM

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

6 Inlägg för Grym träningsdag med fina hästar för Liane!

 1. Emma Fredriksson skriver:

  Kul med detaljerade inlägg med mycket bilder! När åker du till Anky igen? Antar att du tar med både Allie och Briman? Vad har hänt med Abichi (hette hon väll?) som kom samtidigt med Allie?

  Tack för en bra blogg!
  /Emma

  • emeliebrolin skriver:

   Hej! Jag har lite planer med Holland men har inte bokat något än, lovar att ja lägger upp direkt i bloggen när det blir aktuellt. Abichi har åkt tillbaka till Holland. KRAM!

 2. Kathis skriver:

  Vilka otroligt fina hästar du har !! Är grymt imponerad av din entusiasm och förmåga att aldrig ge upp. Tänk´vad envishet och grymt hårt arete ger…reultat. Håller alla tummar denna säsong !

 3. Maria Johansson skriver:

  Vad är det för märke på kandaret som Allie har? Det var supersnyggt!

  • emeliebrolin skriver:

   Hej! Det är ett Otto Schumacher kandar, har designat det själv visst passar hon bra i det 🙂

 4. Katharina skriver:

  Hej,

  Allie är superfin!!! Och hon verkar dessutom vara så trevlig att ha att göra med.
  Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *