Det finns ingen som rider bra, varje dag..

Det svänger snabbt och ofta i mitt huvud och i min träningsvärld. Ena dagen ska jag och Briman tävla Grand Prix, nästa dag kan jag inte ens svänga åt höger. Ena dagen gör vi fjorton byten i varje nästa dag gör vi två.

Jag hade en elev som kom till mig i helgen och sa att vissa dagar vill hon tävla och andra inte, är det normalt? Varför känner hon så?

Svaret är JA det är normalt! Det spelar ingen roll om du heter Anky Van Grunsven och snart ska rida OS eller om du är en nybörjare som ska ut och tävla din första tävling. Vi har alla en viss prestationsångest annars presterar  man inte och självklart finns det inte en spikrak kurva för någon.

Däremot så är det väldigt viktigt att man lär sig hantera detta, om man har ridningen som sin hobby är det ännu viktigare, för vi ska ha kul!

Jag älskar att tävla, det är den känslan som driver mig varje dag.  Så även om hästarna inte har gått bra veckan eller månaden innan tävlingen så vill jag åka för jag vet att jag själv alltid presterar bättre på banan än hemma.

I mitt fall är det också bra om det inte går superbra på träningen veckan innan för det innebär att man har tagit igenom en hel del problem innan tävlingen och kan slappna av lite på tävlingen. Detta är självklart individuellt det beror helt på vad som passar dig som ryttare.

När jag berättade hur jag kände för min elev och att det ofta svängde även för mig och man många gånger funderar på om man gör rätt såg hon lite skeptisk ut och så sa hon “Ja, eller hur?” Hon trodde inte på mig!

Det var därför jag kände att jag måste dela med mig av mina vardagliga tankar för jag förstår att det är många därute som nu när tävlingssäsongen är igång har lite hjärnspöken. 🙂

KRAM

 

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

4 Inlägg för Det finns ingen som rider bra, varje dag..

 1. Emma skriver:

  Riktigt bra skrivet. Fick massor motivation och insperation att fortsätta kämpa vidare, tack! 🙂

 2. Anna N skriver:

  Tusen tack för dem orden! Efter att kommit in efter ett riktigt dåligt ridpass där det känns som att man aldrig suttit på en häst förut hjälpte dem orden mycket, tycker du beskriver saker väldigt bra och det vore roligt med fler sådana här inlägg där du beskriver lite hur du jobbar mentalt o s v 🙂

 3. malin skriver:

  Den hör texten va precis vad jag behövde läsa. Tack! 🙂
  Du borde fortsätta skriva såna här inlägg! 🙂

 4. Pernilla skriver:

  Vilket bra inlägg kära vännen! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *