Allie ännu bättre dag två..

Uppvärmning

Redan på uppvärmningen idag märkte jag att gårdagens träning gjort resultat. Allie var väldigt loss och fin från början.

Vi började tidigt med skolorna och jag fick även träna volter, i volterna skulle jag tänka på att inte vända för tvärt. Jag ska tänka en lite mer äggformad volt för att få plats, precis samma sak som jag undervisar mina egna elever, tänk att det är så lätt att glömma bort.

Galoppserie

Bytena var jättefina idag, luftiga och direkt på hjälpen så vi prövade lite serier idag och det gick kanon. Igår sa Liane till mig att ge en mycket mindre hjälp i bytena, något som även fungerade kanon i varje bytena. Jag vill lite för mycket så jag ger lite för stor hjälp, men det är väldigt mycket lättare när man hittar rätt.

Liane instruerar i programträningen

Vi gjorde många programdelar idag och som många gånger tidigare märker man hur mycket svårare det är att koppla samman flera rörelser och behålla kontrollen. Men med Lianes hjälp gjorde vi några riktigt bra delar. Kontroll, kontroll och lite mer kontroll..

Skrittpaus. Dagens outfit ljusblått. Anky piké, pikuer ridbyxor och hansbo lindor.

Öppna

Härlig trav

Det har varit två roliga och givande träningsdagar massor med tips, inspiration och mycket hästprat. Det är precis den här typen av intensivträning man behöver ibland..

KRAM

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Allie ännu bättre dag två..

  1. Camilla skriver:

    Hej.Jätteroligt att läsa om dig o dina hästar o dina träningsupplägg, verkligen inspirerande. Tänkte höra om du har något förslag på bett till ett sto som är väldigt nervös i munnen. Klapprar o biter på bettet och kommer inte till “ro”. Har provat olika nosgrimmor o olika bett. Rakt bett, tredelat, vanligt, nu köpte jag ett tredelat med koppar i mitten med vanliga ringar, gummibett har jag också provat, det var nästan av efter ett pass…inget blir riktigt bra (nyss kollad i munnen också u.a ) Det är ett sto med mycket nerv o vilja, högrest o lite svår att få “lägre” i formen. När jag tömkör henne så kommer hon bättre till ro och klapprar ingenting bitvis. Jättetacksam om du har någon ideé. Tack på förhand

  2. SNYGG outfit Emelie! =)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *