Stövelputsning och packning på schemat..

Min tävlingsstövel, putsmedlet Parade Gloss och bomull..

Allie och Garantino har gjort några riktigt fina rundor i Msv B i år och jag är lite sugen på att debutera Msv A på dem. Runt omkring oss här i Sörmland finns inte så många klasser som passar och när jag hittade meetinget i Sundsvall beslutade jag mig för att åka.

Jag, Jenny, Allie och Garantino åker tidigt imorgon upp till Sundsvall och det blir Garantinos första meeting. De hade ett väldigt bra upplägg på klasserna och det känns jättebra att få flera starter. Så ikväll packar vi för fullt inför morgondagens avfärd.

När jag ska tävla finns det ett par saker jag alltid gör själv, knoppa, putsa stövlarna och göra iordning hästen före start. Jag gillar att ha koll på allt och jag tycker om att få ordentligt med tid med hästarna.

Stövlarna putsar jag alltid med skokrämen Parade Gloss, först torkar jag rent stövlarna med vatten. Allra bäst är sedan att värma upp skokrämen med tändstickor eller tändare och sedan smeta på ett tunnt lager över hela stöveln. Jag putsar alltid stöveln med bomull det fungerar absolut bäst.

Jag har lyxen att ha ett par tävlingsstövlar vilket gör att de inte slits så mycket och kan behålla glansen längre.

 

Putsning med bomull..

Jag har lackstövlar till träning, men på frågan om jag vill ha det till tävling blir svaret definitivt nej. Jag tycker putsningen tillhör en del av min tävlingsuppladdning.

KRAM

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

2 Inlägg för Stövelputsning och packning på schemat..

  1. Malin skriver:

    Varmt lycka till i helgen med era starter!! Kram

  2. Malin skriver:

    Vad har du för stövlar till vardags?
    Jättebra blogg! Mycket fina hästar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *