Träning med två fuxar och en skolmästare!

Cadish

Igår åkte jag, Briman och Cadish iväg med lastbilen för att träna hos Liane. Första träningen på mer än ett år med Cadish och det kändes väldigt roligt bara att han fick följa med.

Jag var lite nervös hur det skulle gå att vara själv med två hästar varav en unghäst som inte rest på länge. Hästarna skötte sig kanon och Cadish var faktiskt mer tålmodig än Briman.

Först red jag lektion på Briman, ett pass fokuserat mycket på galopparbete och serier. Jag fick rida tre byten i vartannat samla upp rakrikta och sedan två i vartannat igen. Liane ville att jag skulle behålla kontrollen och tempot och inte öka på vartefter.

Det blev stor skillnad på bytena och vi konstaterade att det nu skulle läggas mest vikt på galopparbete då traven var kanon. Briman gjorde även riktigt fin piaff när Liane sa att jag skulle rida något mindre steg.

Sedan var det dags för byten i varje träning, jag fick låna en av Lianes hästar och rida ett pass med bara byten i varje. Vilken lyx! Så otroligt snällt av Liane att låna ut sin häst och så bra för mig att få träna på en häst som kan. Efter sjutton byten i varje var mitt självförtroende på topp igen 🙂

Cadish var som en dröm att rida, känns lite som att ha fått en ny häst, jag är så otroligt glad att han är igång igen. Liane hade bara lovord och hon sa att han kan förmdligen bli en av mina bästa hästar om allt funkar.

Lycklig rullade jag hemåt med lastbilen igen…

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Hej!
    Visst hade du ett par bruna, lackade Petrie stövlar? Skulle vilja beställa något liknande nästa gång jag är i Holland, vad är dina för modell? //Lotta

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *