Framme på Strömsholm!

Wisse

Om någon sagt till mig innan April att jag och Wisse skulle vara med i tävlingarna på Strömsholm hade jag skrattat gott.. Utvecklingen med Wisse har gått så otroligt mycket framåt sista tiden och en av de viktigaste sakerna är att han börjat lyssna mycket mer på sin ryttare. Trots att han är laddad och het så går han mestadels att kontrollera och han sköter sig faktiskt, peppar, peppar bäst när jag sitter på.

Upplägget idag var att gå upp tidigt och åka till Strömsholm för att få chans att rida på tävlingsbanan. Med mig hade jag Chrille som är jättebra på att hjälpa mig med Wisse, redan i lastbilen laddade Wisse igång när han såg stora hoppbanan och han var riktigt het när Chrille ledde honom till framridningen.

Det är så mycket och titta på för unghästarna på en så här stor arena så att de nästan lungar ner sig och inte vet vad de ska fokusera på. Wisse är dock mest ljudkänslig och när det galopperar hästar bakom buskagen så reagerar han.

När jag väl kom upp skötte han sig kanon och han var egentligen lugnare inne på tävlingsbanan än på framridningen. Jag ser det här som väldigt bra träning inför Falsterbo men tycker också det är viktigt att hästarna får en chans att vänja sig och det är därför jag kom hit redan i morse.

Nu sitter jag i lastbilen och jobbar medans Wisse står lugnt och tuggar i sig hösilage bak i hästdelen, Chrille har åkt hem för att rida och mamma kommer snart och hjälper mig med starten.

KRAM

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *