Det är något speciellt med ston..

Jag åkte till Holland för att träna med Briman för Anky Van Grunsven, denna gång var jag sugen på att åka runt och titta på lite hästar.

Jag fick snabbt kontakt med en person som visade mig flera fina hästar varav en av hästarna var den fina fuxen Cadish som jag bestämde mg för att köpa. Med den nya kontakten i Holland fick jag ett erbjudande att ta med två hästar hem på försäljning i Sverige. Jag sa att det absolut var intressant men att jag ville se och rida hästarna först.

 

Vi åkte iväg sent en kväll och jag blev presenterad för två ston, den ena skulle vara de fina och den andra den mer okomplicerade men mindre bra.

Jag blev visad den tråkiga först, hon rekommenderades att säljas som ridskolehäst. Ett sto som var ganska inåtvänd men gav en otroligt bra ridskänsla och var väldigt påverkarbar, detta sto var Allie, henne ville jag ta med hem direkt.

Vid första stoppet med lastbilen när vi övernattade i Skåne visade Allie mig tänderna och vände rumpan mot mig direkt, jag valde att ta diskussionen med henne direkt och nästa morgon var hon betydligt trevligare när jag kom till boxen.

Efter en månad hemma i Sverige var jag fast besluten den här hästen vill jag ha! Mamma och Pappa tyckte jag skulle hålla mig till planen att faktiskt göra en affär på dessa hästar och inte köpa dem själv.

Jag åkte till Holland även på våren och när jag kom hem med lastbilen efter att ha varit borta en månad var det en häst som kom ifull galopp gnäggandes mot mig i hagen och det var Allie, kändes som hon sa ”är du äntligen hemma nu”, mitt hjärta smälte för första gången på riktigt för ett sto. Jag insåg att om jag gjorde tillräckligt bra resultat kanske mamma skulle ändra sig och Allie var helt med på noterna hon ville stanna på Brolöten och utvecklades i en rasande fart, vi trimmade på och när Allie var färdig för Falsterbo köpte vi henne.

Jag är så otroligt glad över denna fina häst och hon är lika rolig att rida varje dag, hon gillar såklart sin matte bäst och ignorerar skarpt de flesta andra. Smickrande tycker jag men kan vara vissa svårigheter vid hantering ibland. Men det sägs ju att de bästa hästarna är speciella, och visst är hon speciell min Allie <3

KRAM

Delta i diskussionen

    1. Hej! Concept är opererad, vad bra att du frågade, måste göra ett inlägg om honom!

  1. Hon ser otroligt tjusig ut! Intressant att få veta hur hon blev din favorit eller hur du blev hennes;)

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *