Summering av Falsterbo

Foto: agria.se

Det har varit en intensiv vecka, vi kom till Falsterbo redan i söndags och en vecka har gått otroligt fort.

De första dagarna är man fullt uppe i hästarna och sin egen prestation att man lever lite i en bubbla. Man hinner inte gå i affärer och man har inte riktigt tid eller ro att se massa andra ekipage. Dessutom tar två hästar en hel del tid så man är automatiskt sysselsatt.

Efter ritten med Allie i torsdags åkte vi över till Danmark för att gå på tivoli, med mig hade jag hela familjen, groomen Jenny och min träningskompis från Holland, Johanna Due Boje. Skönt med lite semester och kul att få göra något annat ett tag och fira veckans prestationer.

Dressyrryttare på strandbaden..

Efter Tivoli tog vi ett besök på det omtalade strandbaden, lite för lite hästfolk och  ärlighetens namn kände jag mig lite för gammal.. Behöver säkerligen påminnas om detta nästa år igen men jag tror nog faktiskt att After Riden på anläggningen är det som gäller om man ska gå ut och ha kul när tävlingarna är över om man vill träffa lite hästfolk.

På fredagen var det dags för GP dressyr och nationshoppning, klasserna startade i princip samtidigt vilket innebar att både jag och Jenny fick springa mellan ritterna för att se svenskarna i både dressyren och hoppningen. Det var dock så värt det! Sverige vann nationshoppningen och det var en fantastisk stämning i Falsterbos arena. Återigen stort grattis till laget.

På dressyrsidan var jag otroligt imponerad av Malin Hamilton och hennes Fleetwood, de gjorde sin första internationella start med en väldigt bra ritt, superfin häst! Kristian Von Krusenstierna har varit och tränat i flera år i Holland, i helgen fick han verkligen resultat av sin träning han gjorde en internationell GP start på över 70%.

Budgeten för shopping denna vecka låg på dryga tusenlappen, budgeten sprack.. Vi investerade i en ny tvättmaskin och torktumlare, så välbehövligt till stallet dock. Känns som välinvesterade pengar och jag verkligen längtar efter att slänga in blöta regntäcken.

Så Falsterbo är över för detta år, jag är glad att vara hemma och få sova i min egna säng men minen på hästarna när de släpptes ut i hagen är obetalbar. Nu har matte haft semester nu väntar minst en veckas semester för både Wisse och Allie, det är de så värda!

KRAM

Delta i diskussionen

 1. Hej Emelie!

  Har inte läst din blogg sedan i vintras men hittade tillbaka idag.
  Jag vill vara ärlig med att säga att jag tvivlade lite på dig tidigare, tyckte inte din sits var den bästa, vilket är A och O enligt mig.. MEN TJI FICK JAG IDAG!
  Vilken utveckling du har gjort! din sits är näst intill flawless, har kollat på lite youtubeklipp och är så imponerad 🙂 Allie är ju en dröm också, vilken härlig takt!

  Det jag också är oerhört glad över är att du inte provocerar, du har båda fötterna på jorden och erkänner dina misstag vilket gör att du framstår som en mer ödmjuk person, jätteskönt att läsa till skillnad från vissa andra som förtjänar en smäll på käften.. ursäka min franska..

  Nu kommer jag fortsätta läsa din blogg, grattis till examen också! superkul!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *