Detaljerna på tävling..

Allie och jag på tävling

Jag är väldigt mycket för detaljer, jag har alltid samma utrustning på tävling och ser det som en väldigt viktig del att allt stämmer och ser så korrekt ut som möjligt.

På bilden ovan ser ni mig och Allie precis före start. Mina Petrie stövlar blänker nyputsade, ännu en viktig del för mig, jag har lackstövlar till träning men på tävling ska det putsas.

De glittrande sporremmarna är från Cavallo tycker det är supersnyggt med den lilla kronan, inte för mycket men ändå en fin detalj.

På bilden ser ni också våra nya tävlingsschabrak som jag är väldigt nöjd med, som ni ser syr vi alltid fast nummerlappen på schabraken helt klart snyggast tycker jag.

Handskarna är av märket Roeckl, jag använder alltid det märket och tycker de är outstanding.

Roeckl handskarna jag köpte i Falsterbo..

Jag köpte faktiskt ett par nya handskar i Falsterbo jag gillar den här färgen med det vita randen som  detalj.

Jag har en tävlingshjälm som bara används till tävling, av märket Charles Owen. Jag har också alltid en plastrong som jag knyter själv fäster den gör jag med en plastrongnål som jag fick i studentpresent ett guldspö med mina initialer.

KRAM

Delta i diskussionen

 1. Hej Emelie!
  Jag måste bara få fråga dig om du kanske har möjlighet att svara på min fråga?

  Jag har nyss köpt en unghäst, en 4åring han är bara lite grundriden, han kan dock inte galoppfattningar än. Och han är jätte springig och är väldigt känslig i munnen. Så min fråga till dig är hur skulle du rida honom för att få honom mer ”stabil” och inte lika springig i traven?
  har du även något tips på hur man lär in galoppfattningar?

  Jätte tacksam för svar!
  / Emilia

  1. Hej!
   Träna mycket övergångar i traven, det låter som att han inte är riktigt uppmärksam på dig utan att du behöver få kontrollen. Hästarna använder bakbenen mest i övergångar och på detta sätt blir hästen också starkare. Om hästen har svårt att fatta galopp brukar jag börja med att göra fattningarna på volt, det är lättare att fatta när man svänger. Tänk också på att flytta fram inre höften när du fattar och inte klämma med skänkeln.

   LYCKA TILL

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *