Inte utan min skrittmaskin..

Brolötens skrittmaskin

Jag tror inte att jag har berättat för er hur otroligt glad jag är över vår skrittmaskin som blev klar för cirka två år sedan.

Till att börja med så är den helt outstanding vintertid när det är ishalka eller snö i hagarna när hästarna rör sig väldigt lite, och för mig är skrittmaskinen en garanti på att hästarna får en viss rörelse förutom träningen.

Back on track, arnika, kyla m.m vi har alla har vi prövat det mesta men tanken slog mig faktiskt för några dagar sedan hur sällan jag ser tjocka eller galliga ben i mitt stall nuförtiden. Självklart lindar vi och använder liniment ändå men det är väldigt skönt att se att hästarna är så fina i benen.

För mig är det också alltid en garanti att mina hästar får den framskrittning och avskrittning de behöver varje dag. Tjugo minuter före och efter ridning gör att de alltid blir avskrittade rätt tid.

Det är ett väldigt bra komplement som underlättar både för mig och de som hjälper mig i stallet, men väldigt viktigt att påpeka är att man ska inte använda en skrittmaskin bara för att man inte hinner ta hand om sin häst. Det är nämligen ett av de starkaste argumenten mot skrittmaskinen, att man struntar i att motionera, släppa ut eller leda sin häst eftersom man har skrittmaskin. Så får det absolut inte bli, skrittmaskinen ska vara en resurs för att förbättra hästens hållbarhet och välmående man ska absolut inte ersätta den mot något annat.

Flera av mina kollegor har skrittband som de använder för sina hästar istället, jag har tyvärr ingen erfarenhet av dessa men jag ser ju såklart fördelen i att kunna ha flera hästar i skrittmaskinen samtidigt, dessutom är Brolötens skrittmaskin så snygg också tycker jag. 🙂

KRAM

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *