Fynden från Falsterbo

Shires jodpurs

På vägen till och från tävlingsbanan i Falsterbo passerar man det stora mässområdet med alla hästaffärer. Jag lyckades göra några riktigt bra köp, välbehövliga saker som inte alltid är så lätta att få tag på och kommer användas resten av tävlingssäsongen.

När vi promenerade med hästarna första dagen hade jag endast gymnastikskor på mig, varken proffsigt eller säkert för fötterna konstaterade hästskötaren Jenny, så först på inköpslistan stod ett par bra stallskor. De är väldigt viktigt att de är snygga också, jag gillar Ariat skorna men de ligger i en lite väl hög prisklass enligt mig och jag blev därför superglad när jag hittade skorna på bilden ovan, det är märket Shires. Efter att ha använt dem ett tag nu kan jag säga att jag är mer än nöjd, de är supersköna och verkar ha väldigt bra kvalité.

Coat shine wipes

Jag tycker det är väldigt viktigt att rykta hästarna och detta gör vi extra länge på tävling, efter vi ryktat hästarna så drar vi en fårskinnstrasa över hela hårremmen för att få till extra glans. Jag använder pälsglans, men bara i svansen på hästarnas kroppar använder jag istället coat shine wipes som jag tycker är superbra. Hästarna blir väldigt blanka utan att tyglarna blir hala och det är smidigt med trasorna som används med engångsförpackning.

Mina tävlingsporrar

Jag har ett par nya favoritsporrar som jag använder både hemma och på tävling som ni ser på bilden ovan, men jag föredrar att alltid ha två par uppsättningar av allting så jag blev extra glad när jag hittade ett par likadana sporrar, så nu har jag ett par exakt likadana sporrar som jag endast har på tävling.

Färgshampo för blankare hästar

Innan vi åker på tävling badar vi alltid hästarna, först med vanligt hästschampo och sedan med ett färgshampo som förstärker hästens egna färg och gör dem riktigt blanka. Detta shampo har verkligen stor effekt och man ser väldigt stor skillnad framförallt när man badar unghästarna som inte badas så ofta så blir det verkligen en omvandling.

Som jag redan berättat för er tidigare köpte vi också en tvättmaskin och torktumlare till stallet, de anländer till gården idag och det ska bli väldigt spännande att se hur de fungerar.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *