Ibland stämmer det perfekt..

Briman och jag gosar i stallet..

Även för mig som rider sex hästar i snitt per dag så är det väldigt sällan jag får den perfekta känslan. Det finns alltid något som kan vara bättre, varför är den så stark i ena tygeln, den tar inte min skänkel ordentligt, jag sitter åt fel håll i piruetten osv osv.

Kraven stiger också självklart i och med vilken nivå man rider på och hästens ålder, man är mer spänd och har högre krav när man rider Briman i jämförelse mot femåringen Wisse.

Idag var Briman så otroligt fin redan från start, vi gjorde korta tempväxlingar och han tog mina hjälper i exakt rätt läge hela tiden.

Jag brukar ofta rida skänkelvikningar som lösgörande från start och där brukar jag alltid få jobba mer i den undan höger skänkel, idag var han helt liksidig vilket också är ett bevis på att jag jobbar rätt hela veckan innan.

När Briman är såhär fin känns det som att ingenting är omöjligt allt bara rullar på och det är väldigt sällan man får den känslan. Självklart slappnar jag också av under tiden eftersom det känns bra och då blir allt ännu lättare.

Idag gjorde vi sexton byten i varje, det har aldrig hänt förut, de var raka och fina och kändes väldigt lätt.

Eftersom jag hade så bra känsla så avslutade jag passet tidigare än planerat, Briman fick en sockerbit som belöning och själv känner jag att jag varit på bra humör och väldigt positiv hela dagen. Det är den här känslan man strävar efter varje dag som gör att man kämpar på och det är så härligt när man får igenom allt och det stämmer, som att man verkligen är ett med hästen.

Imorgon är det träning för Mattias Jansson och jag hoppas vi behåller vår form även imorgon.

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Sexton byten i varje, vad roligt! Kul att följa er från att ni kämpade med varje bytena och klarade tre..

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *