Träning och planering..

Både igår och i morse red jag och mamma tillsammans, det är första gången på ett tag som jag fått upp mamma på hästryggen men min plan är att ändra på det. Jag tycker nämligen att hon passar väldigt bra på Miss Copper och det är jättekul att ha ridsällskap på morgonen nu när Chrille pluggar heltid.

Hästbyte..

Peppe är anmäld till en ny tävling redan på söndag, då ska vi starta i Lurbo. Så under dagens träning fokuserade vi mycket på rörelserna i programmet. Peppe är väldigt bra på att gissa en övning och man måste hela tiden variera och testa av att han är framme för skänkeln. Till exempel om jag har gjort tre byten och går in på diagonalen en fjärde gång så byter han nästan direkt.

När hästarna lätt gissar sig till saker är et ju positivt att de är lite överambitiösa och tänker själva men det är också ett tecken på att de inte är framför skänkeln. För att få Peppe mer uppmärksam på mig gör jag små tempoväxlingar och växlar vägar ofta. Det är väldigt viktigt att variera sig så att han inte gissar för mycket när jag väl kommer på tävling.

Cadish

Cadish är ju snart sex så träningen på honom är lite mer inriktad på byten och att stärka galoppen. Han byter jättebra men kanske lite snabbt så jag håller nu på att jobba på att han ska vänta på min hjälp. Jag byter i samma skede som jag svänger och jag växlar mycket mellan byten och enkla byten.

Briman har haft en lite lugnare period, vilket innebär att jag börjar få lite panik. Om två veckor åker jag till Holland! Han måste ju gå som tåget då, eller? Eller ska jag slappna av och tänka att jag får bra hjälp av Anky? Det är nog bäst att försöka hitta tillbaka till höstens form så jag kan få visa vilken stor skillnad det blivit.  🙂

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *