Första gången för Peppe i Msv B:4, 66% och en fjärdeplats!

Mamma och Peppe före start

Jag har haft Concept sedan han var två men han var lite sen som unghäst och gjorde inte så  många starter. Peppe och jag tävlade en del när Peppe var sex och i början när han var sju innan han blev skadad. Då red jag ett par Msv B:2. Så idag var första gången Peppe skulle starta i en Msv B:4.

Det var jag och mamma som åkte i morse så därav endast en bild före start. Peppe var riktigt fin på framridningen men blev lite väl spänd inne på banan och ”brallade” lite i galoppen. Jag är ändå väldigt nöjd och man måste verkligen ha i åtanke att trots sina tio år så har han ingen rutin utan vi måste ut och vänja oss vid tävlingsmiljön.

Det tar också tid för mig som ryttare att hitta hur man ska matcha Peppe på tävling, antal minuter för framridning med mera.

Vi fick 66% bra kommentarer av domaren och helt rätt dömt, många fina åttor på det som var bra och låga betyg där vi busade bort oss. Nu har vi också på vår första start i Msv B:4 gjort kval ett till Msv A vilket var målet. Poängen räckte till en fjärdeplats och jag är otroligt nöjd med dagen. Det bästa av allt är att jag vet att vi kan visa så mycket mer och nu ska det bli väldigt roligt att träna vidare när jag också vet lite mer vad som brister på tävling.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *