Fölen har blivit stora…


I somras..

Det blev en intensiv dag på Brolöten, först red jag fem hästar. Finast var Briman som är väldigt laddad, han är riktigt på hugget just nu och jag undrar om även han känner på sig vad som komma skall? Om inte annat har han nog märkt att packningen är i full gång och vet därigenom att det är något riktigt spännande som ska hända.

Efter fem hästar hade vi en spännande uppgift framför oss, nämligen att köra iväg fölen till sin lösdrift. När vi hade lastat alla tre småttingarna så inser man hur stora de blivit, de är inga bebisar längre utan börjar bli hästar. Resan gick dock väldigt bra och hästarna stod som små ljus.

Jag har tagit beslutet att ha fölen på en lösdrift på en närliggande gård, jag tycker det är väldigt viktigt att de får röra sig massor i så unga år och därför är en lösdrift bästa alternativet. På Brolöten gör jag då istället plats för fler utbildningshästar och elever. Det tar mig bara fem minuter att åka till lösdriften så jag kan åka och hälsa på och pyssla med mina kommande stjärnor ofta.


Idag på lösdriften

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *