Brimans nya favorit..


Briman i solariumet hos Anky i Holland

Det är ingen nyhet att värme är bra för blodcirkulationen och hästarnas muskler, jag vet flera stall där alla hästar ryktas minst 30 minuter per häst varje dag.

Även om Briman ryktas ordentligt innan ridning så märker jag stor skillnad på Briman i början av passet om han stått i solarium innan. Hos Anky har jag lyxen att alltid använda solariumet och det är verkligen jättebra för Briman.

När röda stallet här på Brolöten är färdigbyggt blir det ett solaruim i den sista delen och jag verkligen längtar..

Men nu har jag med hjälp av Lisbet Uddfors på din hästmassör hittat en väldigt smart lösning, nämligen: Hot Horse!

Peppe med den nya Hot Horsen

Hot horse är en vetekudde för häst som är framtagen av en hästmassör som förstår vikten av värme för hästarnas muskler.

Briman går först i skritten på morgonen och då lägger Nathalie vetekudden i micron i cirka sex minuter. När Briman sedan lindas få han stå med sin hot horse över ryggen för att bli mjuk i sina muskler innan passet.

Den här vetekudden går att lägga på många olika ställen lite beroende på vart hästen behöver den. Ni som har hjälp av equi-terapeuter eller massörer vet säkert vilka muskler era hästar spänner mer och då är den här ett perfekt hjälpmedel.

Jag har varit förkyld hela veckan och fick i morse ridförbud av min Pappa som påpekade att jag aldrig skulle bli frisk om jag tränar när jag är förkyld. Så det blev en lugn uteritt på ängarna med busiga Wisse i det härliga vädret.


Wisse och jag i snön

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Jag kör också med vetekudde efter tips från min favoritequiterapeut Linda Söderberg Fång. Själv använder jag en vanlig men min elevs familj har sytt en stor för häst, funkar toppen!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *