Andra ”piaff träningen”..

Nu har vi varit iväg på ”piaff träning” igen, Chrille har gjort sin läxa hon tränat Valle från marken varannan dag sedan sist. Vi var alla spännande att se om Ubbe tyckte vi gjort någon förbättring.

Ubbe märkte stor skillnad, Valle var lättare att hantera från marken och mer med på noterna, nu visste han vad det handlade om. Ubbe tyckte det var roligt att kunna gå ett steg längre och ställa lite mer krav, och Valle piaffade riktigt fint idag.

Man förvånas av hur svårt detta faktiskt kan vara, jag har prövat att gå bredvid hästen själv några gånger men jag har svårt nog att styra och piaff är inte att tänka på. Det krävs mycket träning och man behöver ha känsla för hästhanteringen och en väldigt bra timing, dessutom tror jag faktiskt att det i detta fall hjälper till att man är lite längre och kan sätta emot lite med kroppen.

Jag tycker detta är ett väldigt bra sätt att introducera piaffen, hästarna får på ett avspänt sätt lära sig trava på stället, visst låter det enkelt? Ja det ser väldigt lätt ut.. Vad som gör  mig nyfiken är hur man sen får till det lika bra när man sitter på hästryggen, men det får vi förhoppningsvis svar på under nästa träning.

Jag hoppas att Allie kan få följa med nästa gång, det vore väldigt spännande att se henne med Ubbe.

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Hej!
    Ser att du har extra långa paddar eller vad är det för skydd du har?
    Är intresserad av att få tag på sådana.
    Kul att det går framåt!

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *