Riktigt bra Mattias träning!


Samlingen i galoppen

Idag har vi varit i Eskilstuna hos Sanna Nilsson och tränat för Mattias igen. Jag har alltid i bakhuvudet att Mattias kan sitta upp om det inte känns bra från start eller om jag har något speciellt jag behöver hjälp med, men idag var Briman kanon redan från början och då är det självklart att jag rider hela passet själv. Det allra bästa är att både jag och Briman slipar på formen tillsammans.


Samlingen i traven


Saxen

Mattias tyckte jag hade fått mycket bättre koll på galoppslutorna och han berömde mig för saxen. Vi fortsatte träna lite på bytena och växlingarna mellan slutorna även denna gång och det kändes mycket bättre.


Piruett

Vi la en hel del tid på galoppen idag, att Briman skulle behålla sin lätthet i rörelserna. Piruetterna blev riktigt bra när jag fick igenom honom mer i formen och vågade göra dem lite lugnare än tidigare. Mattias menade på att det är först nu Briman orkar bära sig så mycket i piruetten och nu måste jag våga vara kvar varje steg i piruetten.


Bra piruett

Vi jobbade också en hel del serier, här ville Mattias att vi bara skulle göra ett par byten och sedan samla upp igen och göra Briman kortare och sedan ett par igen. Jag märkte nu hur svårt det var att göra färre byten i varje, att det skulle vara svårt att bara göra fyra byten i varje? Det behöver vi nu träna mer på, det märks att jag bara gjort många nu en längre tid..


Passage

I passage tränade vi på att få upp framdelen lite till och jag la till spöt lite på frambenet, det fungerade jättebra och Briman svarade med att lyfta frambenen högre. Ett knep jag vet att Mattias lärt sig från vår professor Kyra Kyrklund.


Piaff

Vi fick göra några nya övergångar idag, att göra piaffen mer framåt och sedan samlad igen och mer framåt igen. Det är första gången jag förändrar steglängden så mycket i piaffen men det var väldigt nyttigt som kontroll övning.

Han var verkligen på hugget idag Briman och jag är så glad över att jag får så bra hjälp av Mattias, han kan verkligen mig och Briman vid det här laget. 🙂


Så fin!

Som sagt han var superfin idag, det ser man inte minst på bilden ovan!

KRAM

 

 

Delta i diskussionen

  1. Verkligen fin!! Och framförallt vilken bra sits du har, helt klart väldigt avundsjuk på den.

    Många timmars träning det förstår jag!!

  2. håller verkligen med Paulas kommentar, Vilken sits!! super snyggt!

    ser fram emot att komma och träna hos er, man blir sååå inspirerad!

    kram

    Anna

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *