Andra dagen med plantskolan


Briman, jag och Liane

Jag vet att jag har sagt det förut men jag är så otroligt glad och tacksam att jag har möjligheten att få vara med i denna träningsgrupp. Att vi dessutom är på Brolöten så man får se alla ryttare och ha ett mysigt umgänge gör det hela perfekt. Ni kan läsa mer om Knytkalaset på vår hemsida, där ligger just nu en artikel om mig uppe på nyheter. 🙂


Uihp och din hästmassör ställde ut sina produkter..

Igår hade vi också besök av Uhip, de som gör den smarta täckkjolen för ryttare, ni kan titta på deras hemsida och har ni frågor kan ni kontakta mig, ni som känner mig kan nämligen få rabatt.  🙂

Jag har tidigare berättat om att jag använder en vetekudde från Hot-horse på Briman, det är företaget din hästmassör som tagit fram den, de var också på besök och visade sina produkter. Jag tycker det är superbra att använda på hästens rygg före träning för att värma musklerna.


Josefine tittar på när jag tränar 

Det är roligt att ha en gemensam aktivitet på kvällen varje träningstillfälle, det skapar stor gemenskap och många roliga diskussioner.


Carrera är såklart med och kollar att Briman sköter sig..

Första hästen jag tränade var Briman, han hade haft två dagars vila så jag hade önskemål att få rida mycket lösgörande arbete och titta på de saker jag missade på tävlingen. Liane fick börja med att titta på filmen från tävlingen och konstaterade att vi skulle jobba på följande: Halter, övergångar och slutor.

Vi började med slutorna och här måste jag ha mycket mer yttertygel, jag tror också jag har glömt bort att träna travslutor på senaste tiden, vi fick alltid åttor på dem förut men nu har jag glömt bort hur bra de faktiskt kan vara.

Mamma och Citrin supportar från läktaren..

En sak som Liane och mamma var rörande överens om var att jag slänger bort poäng i halterna, detta måste jag verkligen träna på. Något som slagit mig senaste tiden är faktiskt att det är den enda rörelsen i programmet som man gör tre gånger, båda hälsningarna plus ryggningen. Detta borde ju då göra halten till den viktigaste rörelsen att träna!

Jag fick lära mig göra en bra halt för första gången i mitt liv, det var en riktig aha upplevelse. Driv in i halten men lätta av precis när han stannar, på detta sätt fick jag flera perfekta halter och jag insåg att det är första gången jag vet hur man ska göra halt? En vecka kvar till GP-debuten och jag kunde inte göra halter.. Man blir alltid lika fascinerad av denna sport!

Allie var mycket bättre dag två, arbetet från gårdagen hade gett bra resultat och vi jobbade mer lösgörande, raktriktining och självbärighet. Hon är alltid lite svårare att ställa till höger och jag fick jättebra hjälp av Liane att inte förböja utan att bara ställa tillräckligt istället men med eftergift.

Hon kändes precis lika fin som hon ser ut på bilderna och jag har många bra tips med mig från båda dagarnas träning med henne.


Liane poserar framför kameran

KRAM

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *