Hur man gör iordning Briman före träning

vete kuddeHot-horse värmedyna..

 

Briman börjar alltid morgonen med en promenad i skrittmaskinen. Han är den hästen jag alltid rider först på morgonen så det är också honom tjejerna börjar med direkt. Vilket också är bäst eftersom Briman alltid tar  längst tid att göra klar 🙂

Efter skritten ställs Briman med Hot-Horse värmedyna för att komma igång med blodcirkulationen. Sedan skrubbas han med en vanlig skrapa innan han ryktas ordentligt med ryktborste.

 

emelie brolin
Vanlig ryktskrapa

 

 

 

hämta (5)
Vanlig hårborste

I manen och svansen har jag alltid en vanlig hårborste, vi använder aldrig något annat än hårborstar i svansarna. Vi har också alltid pälsglans i svansarna så att man inte sliter ut svansarna.

 

 

images (1)

 

hämta (4)

 

Innan man sätter på tränset har vi alltid melkfette i mungiporna, det är som vaselin fast lite fetare och lite drygare. Jag köper det alltid i Holland eller Tyskland men det finns även en svensk variant på hööks.

 

briman 1

 

I hemmaträningen så har jag alltid ett par långa eskadronpaddar med vanliga fleece lindor över. Jag har haft det väldigt länge på mina tävlingshästar och tycker det är bra att skydda så mycket som möjligt av benen. Dessutom är det väldigt bra att ha värme över alla senfästen. Dessutom har jag boots runt om, men bara på Briman, han har väldigt lätt att trampa sig på kronranden.

lindor

 

På träningar och tävlingar lindar jag som vanligt och har nästan alltid luddiga boots, det både ser skönt ut och är väldigt snyggt.

 

KRAM

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

4 Inlägg för Hur man gör iordning Briman före träning

  1. Lina skriver:

    dalta dalta dalta, smöra smöra smöra för hästarna… det är våra takter det!=))

  2. Maria skriver:

    Intressant inlägg!

  3. emily skriver:

    Hur länge står Briman med värmepadden ungefär? 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *