Liane träning

_DSC1919
Bild från i somras..

 

Idag har Liane varit här och haft träningar igen med knytkalasets plantskola. Jag red Allie för Laine och det var ett par månader sedan Laine såg Allie så jag var lite spänd över att se vad hon tyckte.

Allie har varit väldigt fin senaste tiden, mycket tack vare den hjälp jag fått av Chrille med henne.

Vi började mycket med galopparbete och att tänka lite öppna för att få henne helt rak, baken väljer gärna att gå åt olika håll. Jag har tänkt öppna i galoppen tidigare men förmodligen böjt lite för mycket på halsen, nu fick jag först tänka förvänd sluta för att hamna rätt och sedan ställa om lite, en mycket bra övning.

Vi gjorde också slutorna som det är i St:gorg och första försöket blev Allie lite het och gissade men efter ett par avbrott med kontrollövning i form av framdelsvändning så väntade hon mer på mig.

Bytena är det som märks störst skillnad på och det tyckte även Liane, hon är mycket rakare och mer i uppförsbacke och väntar mer på mig. När jag gör fler byten efter varandra är det dock lätt att hon börjar gissa, jag får aldrig byta om hon inte känns hundra lösgjord eller hundra på hjälpen även om jag hade planerat byte.

Vi tränade också en hel del skritt, efter piaff träningen var hon lite het i skritten så vi la mycket tid på övningar i skritt att hon skulle vänta på mig. Skänkelvikningar och framdelsvändningar och övergångar mellan halt och skritt gjorde att hon blev mycket lugnare.

Imorgon är det träning med planskolan igen och sedan är det tävling med Wisse och Valle på Strömsholm.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *