Mattias träning med Wisse

13

Wisse är alltid lite laddad först när man kommer bort, här busar han av sig lite..

Idag har jag varit iväg med både Allie och Wisse på träning för Mattias, det var verkligen så kul att höra Mattias berömma mig för mitt arbete med Wisse. Mattias tyckte att han hade utvecklats helt rätt och att det var väldigt stor skillnad.

_IGP2658 _IGP2661

Vi arbetade väldigt mycket samling, kortare steg med energi i både trav och galopp. Vi arbetade flera stora volter i förvänd och Mattias tyckte vi skulle vänta några veckor till med bytena eftersom galoppen nu är så mycket bättre och bara lite kvar i samlingen.

_IGP2662
Förvänd galopp

_IGP2666 _IGP2675 _IGP2682

_IGP2730 _IGP2733

_IGP2721

På slutet tränade vi också ett par passage steg med hjälp av Mattias, han håller ett spö framför frambenen och hästen lyfter automatiskt benen högre utan att man nuddar med spöet. Ett bra sätt att lära hästen att ta större och långsammare steg som Mattias lärt sig av professor Kyra Kyrklund, se bilden nedan.

kyra

 

Jag är så otroligt inspirerad och glad efter dagens träning, Mattias har ett sådant engagemang i träningen och det gör att man utvecklas så mycket varje gång.

KRAM

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *