Mattias träning med Allie

_IGP2760

Det var första gången Allie var med på träningar för Mattias hemma hos Sanna, Allie skötte sig kanon även om hon var lite spänd för den höga läktaren på kortsidan.

_IGP2792

Det var ett tag sedan Mattias såg Allie men han har hållit sig uppdaterad med filmer och han var väldigt imponerad av Allies piaff film från Ubbe träningen.

Den här gången arbetade vi väldigt mycket med bjudningen i samlingen, att Allie ska ge efter i den höga formen och mer uppförsbacke känsla. Jag ska kunna lätta på handen utan att hon dyker.

_IGP2811

Vi arbetade på samma sätt både i traven och galoppen, med en eftergift i den höga tävlingsformen utan att få för mycket i handen. Att samtidigt kunna göra övergångar för mer samling och att eftergiften är kvar. Jag konstaterade själv att jag har lättat lite väl mycket när jag har ridit fram och aldrig väntat på Allies eftergift och förmodligen har hon blivit lite bakom skänkeln och inte helt ärligt igenom bara därför.

_IGP2826

 

Genomgående i träningen för både Chrille, Liane och Mattias är att jag ska tänka mer öppna i galoppen på Allie för att hon ska ge efter och spåra rätt. Med tre tränare som säger samma sak är det ganska lätt att följa planen i galopparbetet. 🙂

 

_DSC0232

 

Som ni säkert förstår har Briman fått ta det lite lugnare efter tävlingen i Ungern, fördelen med detta är som ni ser att de andra i stallet prioriteras och får komma ut mer. Märks allra mest på Wisse senaste månaden.

KRAM

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *