Julledigt..?

wisse 2

 

Vi har haft en riktigt mysig vecka hemma på gården, lugnt och skönt. Mycket tid med familj stall och hästar.

Jag är ledig från mitt jobb i Stockholm, jag tar inte emot några elever (förutom Lina förstås men hon är ju här nästan jämt som en i familjen). 🙂 Verksamheten på Brolöten är också väldigt lugn nu när alla andra människor är lediga. Man blir nästan lite chockad när det inte kommer några mail.

Jag får ofta frågan om mina hästar får julledigt? För mig är det här den viktigaste tiden på året att träna. Jag vet att jag ofta upprepar att det är det som sker i träningen nu som ger resultat på vårens och sommarens tävlingar.

Finns det en bättre tidpunkt att träna än när allt annat runt omkring är lugnt, för mig är det i alla fall den omptimala träningsmiljön. Just nu trimmar jag hästarna som aldrig förr och det känns faktiskt riktigt bra att kunna lägga fokus på endast en sak.

Viloperioder kommer enligt min mening oftast oplanerat, hästar trampar sig, får ett sår vrickar sig osv. Då måste de ändå vila, så att det är bäst att trimma på när man har chansen.

Jag vet att ni är många som låter era hästar ta det lugnt i jul, och jag skriver inte det här för att ge er dåligt samvete. Snarare att jag bara vill motivera er som har tid och hör alla säga att hästarna också behöver ha lite ledigt. Det finns inget bättre att träna när man har all tid i världen :).

KRAM

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

Ett inlägg för Julledigt..?

  1. Lizette skriver:

    Håller med dig fullständigt! Det är ju när man är ledig man måste passa på.
    Gott nytt år!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *