EC-hand! För mjukare händer..

lina hand 2

Idag har vi testat en produkt som faktiskt självaste Anky använder sig av. Nämligen en EC-hand! Anky lät mig rida med den sist jag var nere i Holland.

Det är ett verktyg man sätter på tygeln för att se hur hårt man håller i hästens mun. Lina som behöver träna på att lätta av mer på handen fick vara första försökskanin idag.

Den fungerar som så att om man har rätt stöd i hästens mun så lyser tygeln grönt, men har man för mycket i handen så lyser den rött. Man kan också lätt se vilken tygel man håller starkast i då man kan jämföra markeringarna. Superbra både för ryttaren och tränaren, hur ofta har man inte ställt frågan, är hästen lätt i handen där? Nu kan jag direkt se hur mycket ryttaren har i handen.

När jag testade att rida med den så kände jag också att det var riktigt bra för att det var lite elastisitet i tygeln, det blev en mer gummikänsla än innan och det var lättare att få en mjuk förbindelse till hästen.

lina hand

Jag ska testa den lite mer kommande veckor och återkommer med utvärdering. Här kan ni också se en film om hur man sätter på och använder tygeln.

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Hej Emelie
    Jag blev intresserad av den där ec hand saken. Var kan jag hitta/köpa en sådan. Vore intressant att själv veta hur hårt jag håller hästen, då jag har ett mycket känsligt sto.

    Med Vänliga Hälsningar
    Camilla

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *