Träning för Mattias med Copper och Wisse

copper m 2
Copper och jag med bling bling outfit

Tiden går så fort när man har roligt, det har varit ett par intensiva dagar här hemma med ridläger och  träningar. I tisdags var vi och tränade hos Sanna Nilsson för Mattias, med mig hade jag hela nio ridlägerelever.

m träning 1Ridlägerlunch på träningen

Copper hade sin första träning med Mattias sedan hon fick ont i magen, det var jättekul att visa upp hur fin hon blivit och Mattias såg verkligen stor skillnad.

Vi jobbade väldigt mycket övergångar, både tempoväxlingar i gångarterna men också övergångar mellan gångarterna. Mattias tyckte det var bra att jag valt en lägre och rundare form men han tyckte det var viktigt att Copper blev kort i den runda formen, så att inte halsen blev för lång.

Mattias korrigerade också min sits väldigt mycket, något jag tycker han kanske varit lite för snäll med tidigare. Den här träningen var han dock på mig jättemycket och korrigerade min vänster armbåge så att den låg i rätt läge för rätt inverkan. Han sa också åt mig att sitta kvar mycket mer i övergångarna för att jag behövde hjälpa Copper med att lägga tyngdpunkten rätt.

Mattias tyckte också att jag använde skänkeln lite för lite och sa en väldigt bra sak, att jag måste hjälpa henne lite med mina ben för att hon ska komma i uppförsbacke, ”tänk att det är skänkeln som gör att ryggen kommer upp”. Den instruktionen tyckte jag var riktigt bra, något jag tagit med mig på ridpassen idag.

Jag kände stor skillnad på min sits och även på Copper och jag var jättenöjd med känslan på slutet av passet.

copper m
Outfit

Wisse var väldigt fin från början och han hade lite mer energi än de senaste dagarna hemma, jag tror kanske att han tyckte det var lite spännande att få följa med på träning.

Vi jobbade väldigt mycket rakriktning, att bakbenen skulle följa frambenen framförallt i samlingen och halvhalterna där Wisse lätt blev vinglig. Här fick jag faktiskt pröva något helt nytt i några minuter när jag gjorde just denna övning. Det var nämligen att under ett par minuter rida med två spön. Inte för att få hästen mer framåt utan för att rama in hästen och hjälpa den med spårningen. Jag är ingen ”spö-människa” jag rider alla mina hästar utan spön till en början och jag tar de endast en kortare period under passet om det behövs. Detta var dock ett helt nytt sätt att använda spö, lite mer som ett rakriktningsverktyg.

m tr
Wisse

I galoppen arbetade vi lite mer mot piruettgalopp och jag har något filmklipp där man ser hur mycket bättre Wisse sätter sig i galoppen. Vi gjorde mest samling längs fyrkanten för att verkligen ha koll på bakdelen, det fungerade mycket bättre och jag kände lättare när jag tappade honom åt något håll.

Wisse fick väldigt mycket beröm av Mattias för sin trevliga arbetsmoral, taktmässiga gång, bra exteriör och trevliga mun. Mattias påpekade att båda hästarna utvecklats, är värda att jobba vidare med och ska bli kul att följa. Alltid lika roligt att få bekräftat att man är på rätt spår och få beröm för sina hjärtan. <3

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *