Varierad träning

cop

Idag har jag och Copper travat cavaletti på utebanan. Jag har ett smockat shema idag så igår bestämde jag att börja tidigt med Copper ute. När jag vaknade ösregnade det och jag övervägde ett tag att ändra planen. Men vad sjutton lite regn har ingen dött av! Man blir så himla bortskämd med ridhus och man måste ibland, think outside the box i detta fall outside ridhuset.

Det var så skönt att jobba ute i regnet, Copper var på ett strålande humör och det blev jag med. Copper har väldigt aktiva fina bakben men behöver lära sig lyfta sina framben lite mer. Därför både longerar och rider jag henne över cavaletti.

I början far alltid alla bommar som plockepinn, men efter ett tag hittar hon rytmen och ändrar faktiskt traven så det blir stor skillnad. Idag hoppade jag av ett antal gånger och fick bygga upp cavalettin men på slutet gjorde vi ett par riktigt fina  rundor.

Jag märker också skillnad på varven, hon har mycket lättare i vänster än i höger.

Ni ser hur jag byggt upp det på bilden ovan.

Kram

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *