Supernöjd!

DSC_0680

Samurai gjorde sin andra tävling på bortaplan någonsin på denna stora arena. Han var så himla duktig, trots ösregn och paraplyer koncetrerade han sig ändå bara på mig.

Det är alltid spännande att vara ute med unghästar, hur ska de bete sig på ett meeting? Äter de som de ska? Vad kan de blir rädda för? Än så länge har Samurai högsta betyg, han kanske var lite väl otålig vid knoppningen men jag hade nerver av stål och efter cirka femtio minuter så satt knopparna där de skulle.

Jag har bunkrat med ganska mycket extra saker för Samurai, han har med ett slowfeed nät för att inte dra runt allt hö i boxen. Smart som han är har han ändå ätit hål på nätet och förser nu sig själv efter egen förmåga. Lite mindre spill blir det i alla fall.

För säkerhetsskull har jag med lite äppeljuice att blanda i vattnet om han dricker dåligt men just nu äter och dricker han precis som han ska.

Ett tips på tävling är RS Mustangs Slobber Mash, den är verkligen kanon för att hästarna ska få i sig mer vätska och även för att magarna ska fungera som de ska.

DSC_0686

 

Lagom till min framridning öppnade himlen sig och det vräkte ner regn, det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder, uhip kjolen kom väl till pass.

 

DSC_0687
Min Uhip tävlingsskjlol

DSC_0716 DSC_0717

Samurai gjorde debut i finalprogrammet för femåringar, lite vinglingt och valpigt blev det, men jag är så nöjd med denna fina häst och vår prestation.

När det gäller unghästar är det också ganska mycket tycke och smak när det gäller poängen.

DSC_0733 DSC_0734 DSC_0743 DSC_0755 DSC_0760

 

Vi slutade i mitten av ett starkt starfält och jag är så himla nöjd med Samurai idag. Det är så roligt att få vara här på plats här på SM och så kul att få rida. Briman borde varit här jag vet, men nu när det inte var aktuellt så är jag faktiskt väldigt glad att få visa upp mig på en ny förmåga, vi är med och fyller på underifrån. The only way is up!

KRAM

Delta i diskussionen

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *