PS Jump Off träns

DSC_1732
Copper i Jump Off tränset..

Jag är inte så lättköpt alla gånger, jag gillar min utrustning, är en rutinmänniska och använder alltid det som jag brukar ha, har egentligen ganska svårt att ändra på det som fungerar. Samma märke på stövlar sedan ponnytiden, samma märke på skjorta, ja ni förstår.

Som ni vet har jag verkligen haft bekymmer att hitta ett bra träns och bett som passar Copper, jag har prövat massvis med nosgrimmor och tränsmodeller, jag tror nog inte det finns ett enda bett vi inte prövat. Alla vet vi att lösgjordheten kommer från bakbenen, självklart, men om hästen inte ger efter rätt trots att den jobbar med bakbenen kanske man behöver lite hjälp på traven ibland. Jag har varit övertygad om att den här hästen har varit irriterad i munnen och jag har faktiskt inte gett mig, eftersom jag märkt skillnad i variationen har jag fortsatt att leta.

Copper gick märkbart bättre med Micklem tränset, att inte nosgrimman tröck på samma ställe och hade ett bra nacksycke gjorde stor skillnad, trots det var jag inte 100% nöjd. Flera av mina tävlingskamrater som Johanna Due Boje och Emilie Nyreröd tipsade mig om PS träns.

Jag har nu testat PS Jump Off lite mer än två veckor och Copper älskar det verkligen, i kombination med bra träning för Jeanna har jag faktiskt en ny häst.

Förut har problemet varit att Copper haft svårt att ta ett jämt stöd på tygeln, hon blir antingen stark eller släpper helt. Här tror jag att det är PS elastiska vaggor i både tyglar och sidostycken som gör den största skillnaden. Jag testade först med vanliga tyglar men tycker det blev mycket bättre med vaggorna även i tyglarna. 

PS beskriver Jump Off tränset..
Med sitt breda nackstycke tar detta träns plats som ett av de mest anatomiska tränsen på marknaden. Tränset togs fram för hoppning men har under den senare tiden visat sig passa även perfekt för dressyrhästar och säljs idag lika mycket mot dressyr som hoppning. Godkänd att tävla på enligt TR i både hoppning och dressyr. 

Nackstycket är patentansökt. Den svängda designen på nosgrimman gör att kindbenen och de känsliga nervutskotten lämnas helt fria. Nosgrimmans övre rem spänns med vanlig pullbackknäppning.

I sidostyckena finns PS egna, patentansökta elastiska vaggor, som tillåter hästen att ”fjädra” på bettet i munnen. Detta hjälper även till att ytterligare jämna ut trycket över nacken. Om hästen föredrar ett träns utan vaggor är de konstruerade så att de enkelt kan klippas bort.

Mer om PS träns och andra produkter hittar ni på deras hemsida.. 

DSC_1718

 

Jump Off får tummen upp av mig och Copper, kanske blir det ännu bättre med ett High Jump? Vi måste i alla fall pröva…

Ja nu är det klart att jag måste pröva dessa träns och kandar på flera av hästarna i stallet för att se vad de säger.

KRAM

Delta i diskussionen

 1. Har du koll på om vaggorna verkligen är godkända att tävla med?
  Jag har försökt läsa mig blå i TR och det står ju inte att det är förbjudet men elasticitet i tyglar finns definitivt inte uppräknat som godkänt heller?

 2. Snälla Emelie du som koll! Kan du inte skriva ett inlägg om VAD som gäller med de nya hjälmreglerna ??????? ALLA säger olika och man blir helt förvirrad ?!

  Vad händer om man har ”fel” hjälm? Vilka sorter är Godkända osv osv ?

  Kram

 3. Hejsan
  Vi har precis vart i kontakt med förbundet och en rad överdomare som dem alla säger att vaggorna inte är tillåtna vid tävling, varken på tyglar eller sidostyckena 🙁

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *