Mer från träningen för Jeanna

DSC_1707

 

 

För mig är det faktiskt ganska viktigt att blogga efter mina träningar, det är ett sätt för mig att analysera passet och tänka igen alla instruktioner en gång till, det blir lite som min träningsdagbok.

Jag tycker Copper varit superfin sedan förra träningen för Jeanna, därför var jag lite hoppfull att även Jeanna skulle se skillnad.

 

DSC_1744

Jag började med en rund lägre form där jag tycker Copper släppt till väldigt bra, Jeanna tyckte det var helt rätt men ville att jag skulle variera tempot lite mer. Sedan sist har jag bara ridit framåt men nu var det dags att göra en förhållning. Eftersom Copper snabbt lägger av i samlingen så ska jag precis bara börja samla upp innan jag rättar henne framåt igen. Vi fick till några riktigt bra övergångar och jag hittade i vilket läge jag skulle driva.

DSC_1748

När jag sen började sitta ner var det samma tema som sist. Raka linjer, och hörnpasseringar, men jag hade kvar känslan av förhållningar så att Copper inte sprang ifrån mig. Jag upplever henne mycket hetare nu när jag ridit mer framåt, därav behövs också fler korta snabba upptagningar.

I höger varv jobbar jag på ställningen utan att hon lägger huvudet på sned, jag tycker det är väldigt svårt att ställa och ha kvar stödet på yttertygeln. Här tyckte Jeanna att jag faktiskt kunde tänka att jag rättade bakdelen lite på framdelen, så att jag flyttade ut rumpan så hon spårade bättre. Vips så la hon inte huvudet på sned längre. Det blir väldigt tydligt hur hästen spårar när man rider mycket raka linjer och ordentliga hörnpasseringar, därför är det också lättare att analysera om de spårar och hur man korrigerar det.

DSC_1754

I vänster varv fick jag tänka lite mer som sluta för att klara hörnorna, det är väldigt viktigt att jag har kvar ställningen i hörpasseringarna. Efter varje hörna blev det bättre och nu är det viktigt för mig att fortsätta på samma sätt och komma ihåg, ställning och spårningen.

Vi jobbade också en hel del rak häst med ställning, något jag fått göra mycket för Patrik och det är väldigt effektivt för att ha kontroll på bakdelen och få hästen lösgjord.

I galoppen tyckte Jeanna att jag kunde samla något mer, vi jobbade likadant som i traven med raka linjer och hörnpasseringar. Det visade sig vara ett bra arbete inför bytena, här tyckte Jeanna att jag skulle tänka som med Briman, lite mer avspänd galopp på diagonalen så att jag inte ”laddade” hästen för ett byte utan att det blev lite mer naturligt.

Vi gjorde några riktigt fina byten och det kändes enkelt.

Avslutningsvis jobbade vi lite med kvalitén i traven, Jeanna sprang med mig lite för att hjälpa mig hitta takten och det blev stundtals riktigt bra.

Nu har jag bara trimmat för Jeanna på tisdagar och det är en riktigt bra rutin för mig, jag hoppas jag kan ha den dagen lite som träningsdag och så får jag lite rutin. Just nu är jag väldigt nöjd med utvecklingen på den här korta tiden.

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *