Copper den bortskämda primadonnan…

DSC_0429

 

Ja alla här vet väl Coppers problematik med sitt magsår för ett par år sedan. Detta har resulterat i en skötsel utan dess like för att hålla hennes mage i shack.

Detta i kombination med hennes ovanligt stela och ömma muskler gör henne till en riktig primadonna!

Hästarnas morgon börjar med fodring, då får Copper alltid mat först i ett slow feed nät. Efter cirka tjugo minuter får hon sin krafft, på morgonen får hon vanlig mustang orginal men med olja och pronutrin för magen. Denna mat får hon i en mjuk krubba på golvet.

  
Innan ridpasset går hon i skrittmaskin tjugo minuter, sedan står hon med Guldmanes spiktäcke i cirka tjugo minuter, då har hon samtidigt Kristins eller Linas vibrationskydd (ice vibes).

  
Efter ridpasset är det dusch, skrittmaskin och sedan solarium med kylskydd.

Vid lunchen ger jag alltid Copper slobber mash, den är superbra för magen, även här får hon proutrin och olja.

Hon älskar att vara i hagen, så hon har en helt egen padock där hon vistas största delen av dagen, så fort det är lite bättre väder så är det bra för magen att gå på gräs. Här blir hon lätt stressad om hon är själv så då har vi alltid en liten ponny med henne i hagen.

Hon nattas som våra andra tävlingshästar med lindor och paddar, och vid kvällsmålet får hon också 1/2 liter kokat linfrö.

Som ni förstår gör vi verkligen allt för den här hästen och det har verkligen fungerat bra. Nej allt är säkert inte nödvändigt men jag är så glad och tacksam att se henne må bra och nu varken vågar eller vill jag ändra på något.

KRAM

 

Delta i diskussionen

  1. har själv en häst som haft magsår och hans foderrutiner liknar hennes väldigt mycket. Man gör allt för att underlätta för dem.

  2. Älskar sådana här inlägg 🙂

    Vill du skriver mer om rutiner och hur de olika hästarna sköts med specialgrejjer och så!
    Gilla gilla gilla !

    Sen önskar jag ett inlägg om hur ni fodrar era hästar 🙂 med vad/ mängd etc !

    Stor kram du är bäst

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *