Jul på Brolöten

ramses tomte
Jul är heligt på Brolöten, pyntningen startar redan i slutet på November. Det finns inte ett fönster vi inte har ljusstake i, inte ett hus vi inte har julgran i. I ridhuset har vi två julgranar och i stallet en julgran i varje sadelkammare. Luciahelgen pyntade jag och alla tjejerna hela stallet tillsammans. Även hästarna får julstrumpor och julklappar.

I onsdags hade vi glögg och julklappsutdelnig. Pappa och Chrille är alltid med i stallet på Julaftonsmorgon och jag älskar verkligen att pyssla i stallet. Det bästa är att ha två karlar med sig, haha oj vad fort mocknigen och halmningen går.

Vi gjorde ett bra shema så alla hästar hann vara ute innan Kalle Anka och jag lät alla mina hästar vila på julafton. Räcker att jag tränar i princip alla andra dagar jag kan per år. Vi har hela 30 hästar på stall just nu men stallet hat verkligen rullat på smidigt i år. Äntligen har vi bra rutiner, det är bra förberett och allt är som jag vill ha det. Det är så skönt att inte ha elever eller möten som väntar. Att bara få pyssla med sina egna hästar i sin egen takt.

Självklart upptäcker man saker man vill ändra på när man är ensam, vilket också är nyttigt.

Nu är vi fler i stallet igen och rutinerna börjar komma tillbaka till det vanliga igen.

Jag vill tacka mitt fantastiska team för att bra och välfungerande stall. Det har varit en fröjd att jobba där nu för ni har förberett allt så bra och håller allt i så bra skick.

Kram

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *