Skrittmaskinen är grym!!!

skritt

Förr om åren promenerade vi alla tävlingshästar för hand. Min tävlingshäst Contact gick jag alltid med 20minuter på morgonen och 20 på kvällen. Det blev väldigt många promenader..

Promenaderna ger bra tid med hästarna men egentligen hinner man inte gå med dem lika mycket som behövs. Dessutom tar det tid från det andra med hästarna. För fyra år sedan byggde vi vår skrittmaskin och det har gjort jättestor skillnad för oss.

Viktigt att påpeka skrittmaskinen är ingen ersättning till ridningen. Skrittmaskinen är till för att hästarna ska få röra så mycket på sig som de behöver. För hållbarhet och välbefinnande.

För mig är det en garanti att mina hästar blir fram och avskrittade ordentligt varje dag. Samt att de rör på sig ordentligt de dagar de vilar, eller när det är sådant väder som de är idag, när alla hästar står blixtstilla i hagen på grund av snörusk.

briman skritt
Briman i sitt skrittäcke från Back On Track, finns att köpa hos Lyckås Ridsport

Utöver fram och avskrittning går Briman två gånger tjugo minuter per dag i skritten. Han har alltid ett Back On Track skrittäcke på sig för att slippa skav på bogarna. Han har även skydd och boots runt om.

Jag kan faktiskt märka om en häst varit i skritten eller inte, till exempel märker jag stor skillnad till och med på våra treåringar. Har de bara gått i hagen är de extra laddade men har de varit i skritten är de mycket mer jämn energinivå.

Här på Brolöten märks det också stor skillnad om skritten av någon anledning inte kan användas, alla blir i lite panik eftersom att vi faktiskt är så beroende av den.

En till sak jag märkt är att de hästar som av någon anledning vilar, de håller sig mycket bättre och snyggare i kroppen om vi har dem i skritten fler gånger om dagen.

Vi gör underlaget i skritten varje dag eftersom det är jätteviktigt att de går på ett jämnt underlag. På sommaren vattnar vi också så att det inte ska damma.

Jag är verkligen supernöjd med vår skrittmaskin, för oss som har så många hästar på stall var det verkligen värt investeringen, men om man inte har skrittmaskin hemma. Se vikten av att promenera med hästarna de dagar de vilar, se alltid till att skritta fram och av din häst riktigt ordentligt. Det förbygger mycket skador!

KRAM

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *