Jeanna träningen

DSC_1902
Härlig bogfrihet i öppnan

 

Träningen i tisdags för Jeanna var bästa passet hittills. Jag kände själv att flera saker jag tränat på började falla på plats och jag kunde visa upp en förbättring. Jag och Jeanna har lärt känna varandra bättre i träningen och vi förstår varandra mer.

Passet började med mycket små tempoväxlingar, jag jobbar själv med att försöka få Copper att ta halvhalterna från sätet och inte bara för handen och samtidigt använder jag rösten. Jeanna tycker Copper behöver reagera lite bättre när jag tar tillbaka henne och även när jag ska fram igen, jag ska göra kortare uppsamlingar och få mer reaktion framåt.

När jag började sitta ner i traven jobbade vi halter, att Copper skulle lyssna och sätta under sig, ställa upp helt jämt (vilket inte alls var lätt) samt reagera direkt framåt i trav igen. Superbra att träna halter på detta sätt, precis som skrittövergångar, varför gör man inte det mer?

Efter det blev Copper super och vi gick vidare på skolorna, det var även här viktigt med avstämningarna och tempokontrollen. Efter några växlingar fick jag mycket bättre självbärighet.

I galoppen jobbade vi först med tempoväxlingar, att samla några få steg och lyckas behålla galoppkvalitén och sedan fram igen. Vissa gånger fick jag rida fram direkt, andra gånger kunde jag vara kvar lite längre i samlingen.

Bytena var väldigt mycket bättre än sist så vi började med att göra fler på kvartslinjen. Här fick jag väldigt bra hjälp för att hålla kvar Copper på linjen och samtidigt få rätt galopp till bytena. Några gånger gjorde hon tre riktigt raka och fina byten i följd och det gav mig en bra ”aha-upplevelse” att jobba vidare på.

Vi avslutade med lite piaff-träning, Jeanna var väldigt noga med att jag skulle låta Copper paiffa själv och inte vara på med benen hela tiden. Helt rätt i teorin men så svårt i praktiken.. Efter några vändor blev piaffen så himla bra! Ni kan se vilken utveckling på förra inlägget när jag har filmat när vi piaffar på ängen dagen efter.

Nu har jag ridit för Jeanna ett par gånger och jag är alltid glad och ännu mer inspirerad när jag åker därifrån. Det är ju så det ska vara! Superkul med en tränare som ger mig verktyg och inspirerar så att man tror på sig själv när man åker därifrån.

Tack för det Jeanna!

DSC_1864Dagens outfit, beiga lindor och glitterboots..

DSC_1867Nytt schabrak från Equito med bling, supersnyggt på en brun häst.. Här också Coppers nya Antares sadel. 

DSC_1851 Coppers julklapp var detta superhärliga täcke från Hansbo med hals, samt ett rött JW täcke. Båda täckena är köpta hos Lyckås Ridsport

DSC_1852

 

KRAM

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *