En heldag på Irland

   

Vi började tidigt imorse hos hästhandlaren (som är bror till sångaren i Westlife) ni vet, låten Flying Without Wings. 

I alla fall, vi började hemma hos honom, han har tävlat Grand Prix hoppning själv och hade en hel del hopphästar, hopponnyer och yngre ponnyer.  Vi fick direkt förtroende för mannen som skulle hjälpa oss hela dagen. En riktig hästkarl. 

Här hittade vi två ponnyer som var intressanta, vi fikade tittade på lite idolbilder för Westlife och rullade vidare mot nästa gård. 

För er som inte varit på Irland kan ja berätta att Irländare inte riktigt är som svenskar. Kanske inte riktigt samma ordning, renlighet och kontroll, milt beskrivet. På gård nr två träffade vi två pissgula skimlar, som ägaren helt plötsligt inte ville sälja, resan lite i onödan. Dessutom är mamma säker på att den ena var dräktig. Men det förnekade ägaren självklart. Lite nitlott och vi rullade vidare..

På gård nummer tre var det mycket proffsigare, även om två hästar bodde i ett stall som lite mer liknande ett garage. Här visades flera fina hästar, vi föll för fyra fantastisk fina hästar med fin stam, trevlig gång och härlig typ. 

Sista gården vi besökte var en framgångsrik uppfödare som fick helt galna priser i huvudet när han såg oss. Människor som reagerar på det här sättet när de ser någon från ett annat land blir lätt lite patetiska. Ingen kör med min mamma är det något hon har koll på är det värdet på hästar och connemara typ. Men det är en fri marknad och vi valde att inte köpa någon häst där.  

  
Landet är bedövande vackert, människorna är helt fantastiska, förutom de två kuriga gubbarna.

Vi har fem potentiella Brolöten ponnyer på ingång. Imorgon är det auktion och det ska bli så spännande. 

Jag njuter verkligen av den här resan, så mycket intryck. 

Kram

 

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *