Välkommen hem Judo JAZ

     
Idag kom han äntligen hem till Brolöten, vår fina ettårshingst Judo JAZ. Efter Luxus-Ampere-Martini.

Judo har bott hos sin uppfödare sedan vi köpte honom och nu ska han äntligen påbörja sin utbildning hos oss. 

Resan hem har gått superbra, så härligt att ha ett så bra team runt omkring sig att allt fixar sig när jag är borta. 

Tack också Judos uppfödare Angelica Karlsson för all hjälp och bra samarbete.   

Kram

 

Delta i diskussionen

  1. Hej! Har en fråga ang detta med att köpa ettåring. Så klart behöver du inte kommentera ett enskilt köp, men om man tänker generellt: Brukar du röntga ettåringar, såväl dina egna uppfödningar som de du köper när de är ett år? Jag har nämligen tittat runt på en del ettåringar och varje gång man nämner för en säljare att man vill friröntga innan köp så blir de jätteförvånade och vill gärna dra sig ur. Min erfarenhet är att man inom travet alltid röntgar hästarna när de är ett, för att kunna ta bort ev lösa benbitar som skulle kunna göra skada, innan de ska köras in, men ridfolket verkar som sagt väldigt negativa till detta. Min tanke bakom att röntga, både de jag ska köpa o de jag föder upp, som ettåringar är att man då har god tid på sig att åtgärda exv lösa benbitar om veterinär anser att det bör göras, innan de ska ridas in (dvs innan slitage). Som säljare till en konsument skulle jag också föredra att friröntga innan försäljning hellre än att köparen gör det när de fått hem hästen, just pga KKL:s felregler. Så kort sagt, tycker du det är ”onödigt” att röntga en ettåring av dessa anledningar? (Och med röntgen i detta fall menar jag så klart endast friröntgen av kotor/haser/ev bakknän, ej exportröntgen) Tacksam för svar och lycka till med din fina ettåring! Vänliga hälsningar Linnea

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *