Jakten på den försvunna rumpan

DSC_5351

 

Nu har jag kommit på det! Jag använder rumpan för lite!! Chrille är verkligen på mig varje dag att rida mer med sätet. Nu efter ett par veckor med ännu mer fokus på det så känner jag verkligen stor skillnad på flera av mina hästar.

Ett exempel är Whin som är otroligt känslig om man trycker för mycket med skänkeln, när jag istället driver och gör förhållningar med sätet blir det mycket bättre.

Jag tänkte också på det när Mattias red Briman, han sitter kvar på ett helt annat sätt än vad jag gör. Jag övade verkligen idag på Briman idag att försöka vara kvar när Briman tog tag i mig och då såg jag Mattias framför mig vilket faktiskt fungerade. 🙂 Verkligen ett tips att måla upp en bild i huvudet hur ni vill sitta.

KRAM

Delta i diskussionen

  1. Det ät så sjukt och fantastiskt på ett vis, för när jag ser dig rida tänker jag ”shit hon rider perfekt! Så snyggt och följsamt” ändå delar du med dig så öppet om ditt nya fokus på sitsen, tror få ryttare med din status skulle ens våga yttra att de fortfarande har delar att jobba på, fantastisk förebild är du! ❤️
    Jobbar själv mycket med att komma ner i sadeln och inte ”bli stående i stigbyglarna” så min sitsträning känns lite roligare när du delar med dig av ungefär samma saker 😀 tävlar MedelsvårA och då ska ju sitsen va perfekt tycker man haha

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *