Bra pass med Foxi för Chrille

dsc_0602

I morse fick jag riktigt bra hjälp med Foxi av Chrille, jag börjar alltid mina hästar i ett joggingtempo med lite lägre form. Väldigt lätt kontakt med hästens mun och låter dem stretcha ut ordentligt. Försöker styra alla övergångar med sätet och kunna variera tempo och halslängd. Det här jobbet tar olika lång tid på olika hästar och olika lång tid från dag till dag när jag känner att jag kan kontrollera rakriktning, tempokontroll och form aktiverar jag bakbenen och rider upp hästarna i mer tävlingsform. Övergångarna är återkommande hela passet igenom, även här beror det på dagsform och vilken häst man jobbar med.

Vi jobbar väldigt mycket rakriktnings övningar med enkla byten i galoppen, mycket fokus på att avsaktningen sker för sätet, att skritten är rak och framför skänkeln och att fattningen sker i uppförsbacke. Fungerar de enkla bytena går vi vidare till galoppombyten. Jag har jobbat mycket med att få upp Foxi mer på yttertygeln i byten för att få dem ännu rakare. Idag gjorde vi en riktigt bra övning, Först flyttade jag Foxi på diagonalen i galopp, tvärade lite undan skänkeln för att få upp honom på nya yttertygeln. Sedan red jag en halvbåge i förvänd galopp ca 15m stor ut på kvartslinjen och sedan byte. Fick till raka byten med stor gest och viktigast av allt han väntade på min signal.

I helgen är det full fart med många kursgäster på weekendläger samt jägarexamen, två tjejer i teamet ska tävla och packningsförberedelserna inför Breeders är i full gång.

Vi söker fortfarande en till duktig målmedveten medarbetare till teamet, maila på info@broloten.se m ni är intresserade.

DSC_0127

 

KRAM

Detta inlägg är publicerat i Hem. Skapa ett bokmärke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *