Härliga dagar 


Jag älskar att ha stallet utan stress. Till vardags är det alltid massa saker som kallar. Det är mail som ska skickas, möten, lektioner osv, man känner alltid en stress för vissa hålltider. Under julen så är det bara jag familjen och hästarna. Både ridmässigt och hanteringmässigt är det så skönt att bara få fokusera på en sak. Det är verkligen bara den här tiden på året som mail och telefoner ligger helt nere i flera dygn. Borde verkligen ske oftare! 

Jag är livsfarlig jag kan stå och rykta och pyssla och fixa, jag glömmer helt bort vad klockan är tills mamma ringer och frågar vart jag tagit vägen. Det är så härligt att få tid med mina tävlingshästar och det är verkligen skönt att få vara i stallet hela dagarna. 

Allt är såklart inte fantastiskt det vet väl alla, det är lerigt ingen snö massa ben att spola man hittar hundra saker att ändra på och förbättra när man gör allt själv. Men det är också de enda minusen jag kan komma på. Jag har till och med börjat lära alla connemaror lyfta benen från en sida när man ska kratsa hovarna. Ni vet man går inte hela varvet runt utan lyfter alla hovar från samma sida dvs vänster fram o sen höger fram från vänster sida. Med vissa hästar tar det här ett tag att lära men det är så smidigt när de kan det. 

Jag har en utmaning till någon där ute, kan någon komma på en uppfinning man kan ha i hovarna så de inte behöver kratsas varje gång man tar ut hästen men samtidigt skyddar hoven. Kan ni tänka då bra, typ ett nät som gör att inget fastnar? Nej jag fattar att ni som har en häst inte förstår grejen men ska man kratsa 34hovar per dag lovar jag att man lyfter många fötter. 

Kram

Delta i diskussionen

  1. Hejsan bästa Emelie !

    Tycker du är så duktig och dessutom båda fötterna på jorden 🙂

    Tänkte du kanske hade tips att dela med dig av;

    Jag har nämligen en mkt svårklippt häst 🙁
    Vissa gånger går det ganska ok vissa gånger är det nästan omöjligt .
    ”Ge lugnade” Säger alla. Absolut ! Om det inte vore för att den tävlas massa och jag inte kan få massa karens., ja du vet!!

    Har för mig du nämnt att briman med är lite svår att klippa ?!

    SNÄLLA ! Kan du inte skriva ett inlägg om detta??????? Svårklippta hästAr? Vad ni gör i olika situationer och tips och trix ?

    Jag börjar känna mig desperat och bekväm TIPS !

    Kram HANNA

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *